ارسال به دیگران پرینت

واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» | سویه جدید کرونا در ایران

ناقلان امیکرون در برخی مناطق ظرف ۱.۵ تا ۳ روز دو برابر می‌شوند

سازمان جهانی بهداشت (WHO) می‌گوید: سویه امیکرون از ویروس کرونا تاکنون در ۸۹ کشور جهان شناسایی شده و موارد ابتلا به آن در مناطقی که این گونه شیوع یافته طی بازه‌ای یک و نیم تا سه روزه در حال دو برابر شدن است.

ناقلان امیکرون در برخی مناطق ظرف ۱.۵ تا ۳ روز دو برابر می‌شوند

 بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، سویه امیکرون به سرعت در حال شیوع در کشورهایی است که بخش زیادی از جمعیت آنها با تکیه به کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» مصون شده بودند. با این حال هنوز مشخص نیست که شیوع سریع سویه امیکرون به مقاومت آن در برابر مصونیت ایجاد شده مرتبط است یا افزایش سطح واگیرداری ویروس. این در حالی است که این احتمال نیز وجود دارد که ترکیبی از این دو عامل در شیوع گسترده سویه امیکرون نقش داشته باشد.

 به گفته متخصصان برای پی بردن به شدت این سویه و تاثیر واکسیناسیون و مصونیت از پیش ایجاد شده بر شدت بیماری به داده‌های بیشتری نیاز است. یکی از عوامل ناشناخته درباره امیکرون این است که این سویه تا چه حد منجر به موارد حاد بیماری «کووید ۱۹» می‌شود. داده‌های اولیه از آفریقای جنوبی حکایت از این داشت که سویه امیکرون در سطح وسیع باعث موارد حاد «کووید ۱۹» نمی‌شود.

با این حال سازمان جهانی بهداشت روز شنبه تاکید کرد که هنوز داده‌های کافی برای قضاوت درباره شدت بیماری «کووید ۱۹» در مبتلایان به سویه امیکرون در دست نیست.

در بیانیه این نهاد بین‌المللی آمده است: برای پی بردن به شدت این سویه و تاثیر واکسیناسیون و مصونیت از پیش ایجاد شده بر شدت بیماری به داده‌های بیشتری نیاز است.

 

معاون وزیر بهداشت گفت:

علائم سویه جدید امیکرون | تفاوت سویه امیکرون با دیگر سویه ها

معاون وزیر بهداشت گفت: در سویه جدید کرونا، ریه کمتر درگیر ویروس می شود.

علائم سویه جدید امیکرون |  تفاوت سویه امیکرون با دیگر سویه ها
 

معاون وزیر بهداشت گفت: در سویه جدید کرونا، ریه کمتر درگیر ویروس می شود.

یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: از نظر علائم بالینی بیشتر بیماران کرونایی درگیر‌ ریه، سردرد، تب و گلو درد می شدند اما علائم سویه جدید امیکرون سردرد، سرفه خشک، اسهال، استفراغ، بی حالی و بدن درد است؛ اما درگیری ریه در ا ین سویه تاکنون مشاهده نشده است.

او افزود: تشخیص نوع کرونا بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند تنها از روی تست آنها مشخص می شود که امیکرون بوده یا درگر سویه های قبلی کرونا شده است.

 

حمید سوری اپیدمیولوژیست در ادامه با اشاره به سویه اومیکرون گفت: مهم ترین ویژگی که امیکرون دارد این بوده که سرعت انتشار آن نسبت به دیگر سویه ها بالاست.

 

او افزود: چون فراوانی رخداد این سویه زیاد است ؛اگر ۱۰۰ نفر به کرونا دلتا مبتلا شوند در امیکرون به دلیل جهش و سرعت انتشار بیش از ۲۰۰ نفر مبتلا می شوند.

 

سوری افزود: نمیتوان گفت که این ویروس کشندگی ندارد یا اگر داشته باشد کم است. با توجه به سرعت انتقال بالای امیکرون تعداد بستری های و مرگ و میرها دو برابر می شود.

 

نبود نظارت کافی برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در مرزهای کشور

این اپیدمیولوژیست با اشاره به نبود نظارت در مرزها گفت: با توجه به نبود نظرات کافی در مرزها ، اگر به هشدارهای جدی برای رعایت بهداشتی توجه نشود طرح بستن مرزها به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد خواهد شد.

ماسک مهمترین عامل پیشگیری از اُمیکرون

معاون وزیر بهداشت گفت: واکسن کرونا باعث عفونت مجدد می شود یعنی اگر کسی قبلا به کرونا مبتلا شده باشد، امکان اینکه دوباره مبتلا شود وجود دارد حتی اگر فردی واکسیناسیون را ۳ مرتبه انجام داده باشد نیز دوباره مبتلا خواهد شد. البته اگر کسی یک دز را دریافت کرده باشد نسبت به کسی که واکسن نزده، بهتر است و همینطور کسی که دو دز واکسن را زده باشد به مراتب نسبت به دیگران در برابر ابتلا وضعیت بهتری دارد.

 

پناهی با اشاره به مهمترین عامل پیشگیری از امیکرون که ماسک است اظهار کرد: تحقیقات مختلف نشان می دهد که زدن ماسک در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون مهمترین عامل است و همزمان با این عمل، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی ضروری است. تاکید وزارت بهداشت بر روی انجام صحیح پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک است.

 

منبع : الف
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه