ارسال به دیگران پرینت

مسعود قره‌خانی، یک مهاجر ایرانی-تبار، به ریاست پارلمان نروژ انتخاب شد

مسعود قره‌خانی، یک مهاجر ایرانی-تبار عضو پارلمان نروژ، به ریاست پارلمان این کشور انتخاب شد. در نروژ رییس‌پارلمان پس از پادشاه، شخص دوم کشور به شمار می‌آید.

مسعود قره‌خانی، یک مهاجر ایرانی-تبار، به ریاست پارلمان نروژ انتخاب شد

مسعود قره‌خانی، یک مهاجر ایرانی-تبار عضو پارلمان نروژ، به ریاست پارلمان این کشور انتخاب شد. در نروژ رییس‌پارلمان پس از پادشاه، شخص دوم کشور به شمار می‌آید.

قره‌خانی که عضو حزب کارگر نروژ است ۳۹ سال دارد و در ۱۹۸۷ در زمان جنگ ایران و عراق به همراه خانواده‌اش به نروژ مهاجرت کرد.

او تاکید کرد که در سمت جدید خود بر گسترش دموکراسی، رفاه، برابری جنسیتی و آزادی‌های اجتماعی تمرکز خواهد داشت.

قره‌خانی با غیرقابل‌قبول خواندن برخی نظرات نژادپرستانه در فضای مجازی در ارتباط با انتخاب شدنش به این سمت، خاطرنشان کرد که اکثریت جامعه نروژ چنین دیدگاهی ندارد و گفت: «من عمیقا خوشحالم که نروژ کشور من است. نروژ فرصت‌های خارق‌العاده‌ای در اختیار من گذاشت. به همین دلیل است که من بخشی از پارلمان و دموکراسی هستم.»

با رای اکثریت نمایندگان مجلس نروژ یک سیاستمدار ۳۹ ساله متولد تهران به عنوان رئیس جدید پارلمان انتخاب شد. مسعود قره‌خانی در سن پنج سالگی همراه با خانواده‌اش به نروژ مهاجرت کرد و از سال ۲۰۱۷ نماینده پارلمان است.

پارلمان نروژ (استورتینگ) که اکثریت کرسی‌ها آن در اختیار نمایندگان حزب سوسیال دموکرات کارگر است در نشست پنج‌شنبه ۲۵ نوامبر (پنجم آذر) مسعود قره‌خانی را به عنوان رئیس جدید این نهاد انتخاب کرد.

این سیاستمدار ۳۹ ساله سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲ میلادی) در تهران متولد شد و پنج سال بعد همراه خانواده‌اش به اسکاندیناوی مهاجرت کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مسعود قره‌خانی جانشین اوا کریستین هانسن، رئیس پیشین پارلمان که چند روز پیش کناره‌گیری کرده شده است.

هانسن به ظن استفاده ناموجه از یک آپارتمان مخصوص نمایندگان پارلمان در اسلو به شدت تحت فشار قرار گرفته بود و سرانجام مجبور به استعفا شد.

بنابر این گزارش مسعود قره‌خانی که از سال ۲۰۱۷ عضو پارلمان نروژ است با تکیه زدن بر مسند ریاست آن در جایگاه دومین مقام ارشد این کشور پس از پادشاه نروژ، هارالد پنجم قرار گرفته است.

از مهاجرت تا ریاست پارلمان

این سیاستمدار سوسیال دموکرات پیش از این ریاست کمیته مهاجرت حزب کارگر را بر عهده داشته و از استان بوسکرود به عنوان نماینده به پارلمان راه یافته است.

قره‌خانی روز گذشته در یادداشتی که در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک منتشر کرد نوشته که او و خانواده‌اش پس از یک سفر طولانی در حالی وارد نروژ شده‌اند که یک دلار بیشتر پول نداشته‌اند.

او همچنین نوشت که وظیفه خود به عنوان رئیس استورتینک را همکاری با نمایندگان پارلمان و اعضای دولت برای بازسازی اعتماد عمومی می‌داند که کاری دشوار خواهد بود اما لازمه حفظ دموکراسی نروژ است.

منبع : تسنیم
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ایرانی ارسالی در

      ای کاش انجا هم شورای نگهبان داشت این دوملیتی را رد صلاحیت می کرد ! جنتی جات خالی...

    • احمد ارسالی در

      قابل تقدیر است ولی او در یک جامه ازاد و بی تعصب خشک بزرگ شده و زمینه های اجتماعی باز باعث رشد او شده .او فقط در این جا متولد شده .او اگر به ایران بر گردد چه می شود ؟

    • حسین خوشنود ارسالی در

      درود برشما باعث افتخار جامعه ایرانی هستی موفق و زنده پاینده باشید

    • اسلامی ارسالی در

      راهی پیدا کنیم تا ساقطش کنیم چون جنتی تاییدش نکرده.😃

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه