ارسال به دیگران پرینت

بیماری تنفسی

خبر بد و ناراحت کننده برای مردم | دو بیماری تنفسی جدید در راه است

علاوه بر بیماری کووید-۱۹، ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) و آنفلوآنزای فصلی هم دو بیماری تنفسی دیگری هستند که موارد ابتلا به آنها در فصل پاییز و زمستان افزایش پیدا می کند.

خبر بد و ناراحت کننده برای مردم | دو بیماری تنفسی جدید در راه است

مه شو : بیماری تنفسی جدیدی در راه است. دو بیماری تنفسی دیگر در فصل پاییز و زمستان شیوع پیدا می کند. این دو بیماری تنفسی آنفولانزی فصلی هستند. در ادامه بیشتر درباره این دو بیماری تنفسی بخوانید.

بیماری تنفسی در فصل پاییز و زمستان

علاوه بر بیماری کووید-۱۹، ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) و آنفلوآنزای فصلی هم دو بیماری تنفسی دیگری هستند که موارد ابتلا به آنها در فصل پاییز و زمستان افزایش پیدا می کند.

موارد ابتلا به ویروس سین‌سیشیال تنفسی به طور معمول در فصل زمستان در میان کودکان افزایش می یابد. آنفلوآنزای فصلی نیز معمولا از ماه اکتبر آغاز شده و تا فصل بهار ادامه پیدا می کند.

سال گذشته موارد ابتلا به ویروس سین‌سیشیال تنفسی و آنفلوآنزای فصلی نسبت به شرایط معمول کمتر بود. هرچند، اکنون با توجه به کاهش محدودیتهای کرونایی و در شرایطی که همه گیری کووید-۱۹ ادامه دارد، برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند شیوع آنفلوآنزا در سال جاری نگران کننده خواهد بود.

متخصصان تاکید دارند امسال نیز برای جلوگیری از شیوع بیماریهای تنفسی ضرورت دارد تا توصیه هایی همچون  شستشوی مرتب دستها، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و مراقبت از کودکان بیمار در خانه ، جدی گرفته شوند.

به گفته متخصصان، آنفلوآنزای فصلی پیش روی ماست و لازم است برای مقابله با آن تمامی موارد پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، ماندن در خانه به هنگام بیماری، شستشوی دستها و تزریق واکسن را رعایت کنیم.

علائم بیماری های تنفسی چیست

سین‌سیشیال تنفسی، آنفلوآنزای فصلی و کووید-۱۹ علائم مشابهی دارند از جمله:

- تب

- عطسه و گرفتگی بینی

- از دست دادن اشتها

- سردرد

- گلو درد

- احساس خستگی

به همین دلیل حائز اهمیت است که فرد برای تشخیص صحیح بیماری به پزشک مراجعه کند چرا که درمان این بیماریها متفاوت خواهند بود.

علائم هشدار دهنده ویروس های تنفسی شامل تب بالا و مشکل در تنفس است.

واکسن کووید-۱۹ و آنفلوآنزا

خطیب‌زاده: سفر گروسی در چارچوب مراودات فنی معمول بین ایران و آژانس انجام می‌شود

اواخر سال گذشته که تزریق واکسن کووید-۱۹ آغاز شد، متخصصان پیشنهاد کردند بین تزریق این دو واکسن فاصله زمانی تعیین شود. هرچند، در حال حاضر نتایج تحقیقات حاکی از آن است که این فاصله زمانی ضروری نیست و فرد می تواند در یک روز هر دو واکسن را تزریق کند.

درمان بیماریهای تنفسی

به گزارش ایسنا به نقل از سایت Avera Health، هیدراتاسیون و اکسیژن درمانی گاهی برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و سین‌سیشیال تنفسی که در بیمارستان بستری می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال روش های پیشگیرانه همچون واکسیناسیون از بهترین اقدامات برای مقابله با این ویروسها به حساب می آیند.

زمان آغاز پیک ششم کرونا از اواخر مهرماه خواهد بود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تاکنون ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت تحت پوشش این دانشگاه واکسن دوز اول خود را دریافت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود پیک ششم کرونا از اواخر مهرماه شروع شود و از طرفی با توجه به موقعیت استراتژیک و جغرافیایی مشهد، از مدیران حوزه بهداشت در مراکز ۵گانه مشهد و شهرستان‌های تحت پوشش خواست فرصت باقیمانده را مغتنم شمرده و حداکثر تلاش خود را جهت ارتقاء پوشش واکسیناسیون بکار بندند.

وی اظهار امیدواری کرد با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بسیاری از شاخص‌های سلامت جزو سه دانشگاه برتر کشور است در بحث واکسیناسیون کرونا هم بتواند به این موفقیت نائل شود.

حسینی در ادامه بر سیستم سطح‌بندی خدمات در این حوزه تاکید کرد و گفت: در این سیستم ارائه خدمات با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت مد نظر است.

مقایسه واکسن های سینوفارم و آسترازنکا با یکدیگر

بهترین واکسن کرونا

علت فوت واکسن زده ها چیست؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی زیرساختها و امکانات مناسبی در بخشهای icu دارد.جواد اقازاده افزود: زیر ساختهای استان بسیار عالی بود بطوریکه بر خلاف بعضی استانها که با ۶۰۰ تا ۸۰۰ بیمار دچار کلاپس شدند در حالیکه استان از نظر تخت ICU ،امکانات ICU و مراکز ۱۶ ساعته و ... زیر ساختهای مناسبی داشت و توانستیم تاب آوری خوبی در مقابل پیک پنجم کرونا داشته باشیم.

وی بااشاره به آمار بستری های کرونایی استان یادآور شد: طبق آخرین آمار، ۲۰۸۹ نفر بیمار سندرم حاد تنفسی در بخشهای کرونایی استان بستری هستند که از این تعداد ۹۵۲ مورد مشکوک و مابقی قطعی هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان از ثبت ۱۲۹۶ مورد ابتلای جدید خبرداد و گفت: مجموع مبتلایان به کرونا در استان ۲۶۷ هزار و ۳۲۲ مورد است.او در ادامه ضمن تاکید مبنی بر کنترل بیماری تاکنون یادآور شد : برای بیرون آمدن از موج در رتبه نخست انجام واکسیناسیون لازم است.

آقازاده با اشاره به آمار واکسیناسیون در استان افزود: تاکنون یک میلیون و ۶۳۵ هزار و ۹۹۷ نفر واکسینه شدند. او در خصوص آمار کم مرگ و میر در سنین بالا افزود: علت فوت بعضی از افراد، باوجود تزریق دو دوز واکسن داشتن بیماریهای زمینه ای متعدد بوده است.آقازاده خاطر نشان کرد: تاکنون ۶۱۳۷ مورد در اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان با تاکید بر اینکه اکثریت بیماران بستری شده در بیمارستانها واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، گفت: افراد واکسینه شده در صورت ابتلا به بیماری یا نیاز به بستری نداشتند و یا اینکه شدت بیماری در آنها کم بوده است.

بهترین واکسن کرونا

او با اشاره به کشاورزی بودن استان و تعدد حضور کارگران فصلی از سراسر کشور یا استان به علت برداشت محصولاتی از جمله سیب ، انگور و... و تجمع آنها در خوابگاههایی با شرایط زیستی نامناسب افزود: همه این عوامل منشاء انتشار کرونا هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: دور همی ها ، اجتماعات مذهبی و غیر مذهبی در این دوران اپیدمی کرونا معنی و مفهوم ندارد و در صورت وجود چنین اجتماعاتی رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی است و مهار کرونا فقط با مشارکت همگانی میسر می شود.

بهترین واکسن کرونا

نکاتی که درباره واکسن آسترازنکا باید بدانید

آمار منتشر شده از سوی گمرک و دیگر مسئولین نشان می‌دهد که واردات و میزان تولید داخلی واکسن تا کنون به بیش از 21 میلیون دز رسیده است.

دومین واکسنی که با تعداد بالا در کشور وارد شده واکسن آسترازنکا است. این نوع واکسن بیش از 25 درصد از واکسن‌های موجود در ایران را به خود اختصاص می‌دهد. در مجموع تاکنون 5 میلیون و 366 هزار دز واکسن آسترازنکا از چهار کشور جهان وارد ایران شده است.اما درباره واکسن آسترازنکا چه می‌دانیم؟ عوارض واکسن آسترازنکا چیست؟ کدام واکسن کرونا بهتر است؟

واکسن آسترازنکا از چه کشورهایی وارد ایران شد؟

در اوایل تولید و خرید واکسن کرونا، ایران با عضویت در کوواکس برای دریافت بیش از 16 میلیون دز واکسن آسترازنکا اقدام کرد. کوواکس توسط تعدادی از سازمان‌های بین المللی ازجمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) و یونیسف اداره می‌شود. با این حال تاکنون کوواکس تنها حدود 2 میلیون و 150 هزار دز واکسن آسترازنکا به ایران اعطا کرده که این واکسن‌ها ساخت کشورهای کره‌جنوبی و ایتالیا است.

ژاپن اخیرا 2.9 میلیون دز واکسن آسترازنکا رایگان در اختیار ایران قرار داد. در این میان بخش خصوصی هم برای واردات واکسن اقدام کرد اما تنها حدود 315 هزار دز موافق به واردات شد. گفته شد این واکسن آسترازنکا ساخت کشور روسیه است.

بهترین واکسن کرونا

آیا با واکسن آسترازنکا کرونا می‌گیریم؟

این واکسن حاوی هیچ ویروس زنده‌ای نیست، بنابراین نمی‌تواند افراد را بیمار کند. آسترازنکا از بخشی از پروتئین ویروس ساخته می‌شود. این واکسن توسط شرکت دارویی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آسفورد کشف شد.

چه کشورهایی آسترازنکا تولید می‌کنند؟

آنطور که شرکت اصلی این واکسن اعلام می‌کند، آسترازنکا در 25 سایت تولید واکسن در 15 کشور جهان تولید می‌شود.

چقدر واکسن آسترازنکا در دنیا تزریق شده است؟

آنطور که هفته گذشته دانشگاه آکسفورد اعلام کرد، میزان تزریق واکسن آسترازنکا در جهان از مرز یک میلیارد دز عبور کرده است. همچنین این واکسن در 181 کشور جهان تزریق شده و از لحاظ توزیع گسترده هیچ واکسنی به پای آن نمی‌رسد. بعد از آسترازنکا، فایزر با تزریق در 111 کشور جهان و واکسن چینی با تزریق در 64 کشور قرار دارد. تا کنون 4 میلیارد و 250 میلیون دز واکسن در سراسر جهان تزریق شده که آسترازنکا سهم یک‌چهارمی از آن دارد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه