ارسال به دیگران پرینت

پژو ۴۰۴ یا پژو آخوندی ایران

پژو ۴۰۴ یک سدان قدیمی است که در سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۵ در فرانسه تولید می‌شد. پژو ۴۰۴ را که مؤسسه معتبر پینین فارینای ایتالیا طراحی کرده است، جزء خودروهای موتور جلو ـ محور عقب است که با ۲ گیربکس ۳ سرعته خودکار و ۴ سرعته دستی تولید شده است.

پژو ۴۰۴ یا پژو آخوندی ایران

پژو ۴۰۴ یک سدان قدیمی است که در سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۵ در فرانسه تولید می‌شد. پژو ۴۰۴ را که  مؤسسه معتبر پینین فارینای ایتالیا طراحی کرده است، جزء خودروهای موتور جلو ـ محور عقب است که با ۲ گیربکس ۳ سرعته خودکار و ۴ سرعته دستی تولید شده است. کمپانی پژو مدل اسپرت ۴۰۴ را در سال ۱۹۶۴ با‌عنوان 404S تولید کرد و با ایجاد تغییر در پیستون‌ها و سرسیلندرها و استفاده از ۲ کاربراتور قدرت این خودرو را به ۱۱۵ اسب بخار برساند.

شرکت پژو با مدل دیزل پژو ۴۰۴ نیز توانست در سال ۱۹۶۵ در پیست Monthly، چهل رکورد بین‌المللی از خود برجای بگذارد و نشان دهد تکنولوژی و قدرت موتور دیزلی تولیدی کمپانی پژو که بر این نمونه سوار شده بود، حتی از مرسدس ۱۹۰D W110 نیز بیشتر است. پژو ۴۰۴ با کابین‌های مختلف همچون سدان، کانورتیبل، پیکاپ، کوپه و استیشن به بازار عرضه شد.

 ورود به ایران

شرکت بازرگانی شبدیز، نماینده انحصاری پژو در ایران، پژو ۴۰۴ را در سال ۱۳۴۰ به کشور وارد ‌کرد و چون خودروی به‌روز، کارآمد، خانوادگی و با قیمتی مناسب (حدود ۶۰۰۰ تومان) بود، مورداستقبال قرار گرفت. درواقع، ایرانی‌ها در سال ۱۳۴۰ می‌توانستند خودرویی را خریداری کنند که یک سال قبل به بازار اروپا عرضه شده بود.

تعداد سفارش‌های ثبت‌شده در شرکت شبدیز به‌قدری زیاد بود که دیگر خودرویی از این مدل در پارکینگ این شرکت وجود نداشت. در‌واقع، با دریافت مبلغی برای این خودرو ثبت سفارش می‌کرد. در اولین نوبت فروش پژو ۴۰۴، شرکت شبدیز چند هزار خودرو را فروخت. همچنین، مشتریانی که عازم اروپا بودند، می‌توانستند در شرکت ثبت سفارش کنند و در فرانسه آن را تحویل بگیرند. البته امروز می‌توانید  پژو 404 را به راحتی از سایت دیوار بخرید .

تجربه رانندگی با پژو ۴۰۴

پژو ۴۰۴ در دهه ۶۰ تا ۷۰ میلادی تولید شد، اما طراحی ظاهری این خودرو به‌گونه‌ای است که خاطرات خودروهای دهه ۵۰ میلادی را در ذهن زنده می‌کند. هنگام رانندگی با این مدل از محصولات پژو حس رضایت‌ از رانندگی با یک خودروی کلاسیک و قدیمی را تجربه خواهید کرد. ضریب‌های کوتاه جعبه‌دنده دستی این خودروی قدیمی و قابل احترام باعث می‌شود در سربالایی‌های پرپیچ و خم با مشکلی مواجه نشوید. ضمن اینکه روند تعویض دنده و انتقال قدرت در حالت‌های مختلف به‌خوبی با موتور هماهنگ شده است و عملکرد این دو در کنار هم، سبب می‌شود تغییر سرعت‌ها به‌نرمی انجام شود. وزن متناسب بدنه با قدرت موتور و محورهای آن نیز باعث می‌شود در پیچ‌های تند کمترین میزان انحراف را نسبت به عمر خودرو تجربه کنید و چسبندگی خودرو بیشتر باشد. البته باید از هندلینگ مناسب و نبود بیش یا کم‌فرمانی در مسیرهای پر پیچ و خم نیز یاد کرد. منبع:  مشخصات فنی پژو 404 دیوار

 شرایط کابین خودرو

فرمان پژو ۴۰۴ با وجود اینکه هیدرولیک نیست، نرم عمل می‌کند. فرمان‌پذیری و سیستم تعلیق پژو ۴۰۴ بسیار عالی است , در ایجاد حس رضایت از رانندگی با آن، تأثیر به‌سزایی دارد. نمی‌توان گفت انتقال ضربات به داخل کابین را شاهد نیستیم، اما شرایط نسبت به سن خودرو رضایت‌بخش است. صندلی‌های مبله پژو ۴۰۴ حتی از بعضی خودروهای به‌روز نشیمن راحت‌تری دارد و تودوزی‌های مخمل آن چشم‌نواز است. فضای داخل کابین بزرگ و راحت است و با وجود اینکه ابعاد بیرونی کابین تفاوت چندانی با بسیاری از خودروهای همکلاس پژو ۴۰۴ ندارد، فضای راحت‌تری را در اختیارتان قرار می‌دهد.

بازار ۴۰۴ در ایران

پژو ۴۰۴ دارای صندوق‌عقب جادار و مناسبی است که باعث می‌شود این خودرو یک سدان خانوادگی خوب محسوب شود و برای مسافرت‌های جاده‌ای خودروی مناسبی باشد. به‌دلیل سقف بلند خودرو، برای ورود به کابین پژو ۴۰۴ نیاز به خم شدن ندارید. از طرفی با  استفاده از فضایی که برای قراردادن آرنج تعبیه شده، احساس راحتی بیش‌تری می‌کنید. در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی که دوران اوج محبوبیت پژو ۴۰۴ در ایران بود، مردم بیشتر به‌دلیل استهلاک پایین، قدرت و مقاومت خوب بدنه در برابر شرایط جوی گوناگون و مصرف پایین بنزین نسبت به خودروهای آمریکایی، از این خودرو استفاده می‌کردند.

قدرت و شتاب این خودرو در مقایسه با خودروهای امروز قابل‌مقایسه نیست؛ اگرچه هر مدلی را باید در ظرف زمانی خودش بررسی کرد. امروزه، دسترسی به قطعات اصلی پژو ۴۰۴ یکی از مشکلات آن خواهد بود. این خودرو از آپشن‌های جدید بی‌بهره است، بنابراین با کمبود و محدودیت آپشن هم روبه‌رو خواهید شد. برای مقایسه پژو ۴۰۴ با خودروهای مشابه به  این لینک مراجعه کنید.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه