ارسال به دیگران پرینت

کمپین زنان در آلمان برای عدالت جنسیتی در فوتبال

آن‌ها درخواست دارند که تا سال 2024 باید 30 درصد اعضای فدراسیون فوتبال و همچنین کادر رهبری باشگاه‌های فوتبال حرفه‌ای این کشور به زنان اختصاص یابد.

کمپین زنان در آلمان برای عدالت جنسیتی در فوتبال

شماری از زنان دست‌اندرکار فوتبال در آلمان برای عدالت جنسیتی بیشتر در فوتبال این کشور کمپینی را شروع کرده اند که با استقبال روبه رو شده است. هسته اصلی این کمپین (کارزار) 9 زن فعال در حوزه فوتبال آلمان هستند. آن‌ها بر این باورند که قدرت اجتماعی نهفته در ورزش فوتبال بیش از آن چیزی است که تصور می‌شود.

به گزارش عصرایران به نقل از دویچه وله، متن کارزار (کمپین) درباره ایجاد عدالت جنسیتی بیشتر در ورزش فوتبال حرفه‌ای آلمان است. از بین این 9 زن می‌توان به کلائودیا نویمان، مفسر فوتبال و بیبیانا اشتاین‌هاوس، داور پیشین فوتبال آلمان اشاره کرد.

چند زن سرشناس فوتبالیست آلمان نیز با این کارزار همراه شده‌اند. کاتیا کراوس، دروازه‌بان سابق تیم ملی فوتبال زنان و آلموت شولت، دروازه‌بان کنونی تیم ملی فوتبال زنان را می‌توان نام برد. یانا برنهارد، رئیس اتحادیه اسپانسرهای "اس‌۲۰" آلمان نیز یکی از کسانی است که از این کارزار حمایت کرده است.

شرح عکس: رقابت زنان در بوندس‌لیگای آلمان، دیدار بایرن مونیخ با هوفن‌هایم

آلمان؛ تلاش زنان برای عدالت جنسیتی در فوتبال حرفه‌ای

این کمپین / کارزار را چنین تعریف می‌کنند: " 9 زن، 8 خواست و یک پیام. هدف از این کارزار خارج کردن فوتبال آلمان از سلطه مردانه آن است".

به باور آن‌ها، اتحادیه فوتبال آلمان و لیگ فوتبال این کشور از تحولات اجتماعی جاری عقب مانده و نیاز به اصلاحی ساختاری دارد.

آنها می‌گویند عقب ماندن از تحولات اجتماعی باعث کاهش محبوبیت ورزش فوتبال در جامعه آلمان شده است. آنها چاره را نیز در ایجاد عدالت جنسیتی بیشتر و حضور فعالانه‌تر زنان در این ورزش می‌دانند.

زنان دست‌اندرکار فوتبال آلمان چه می‌خواهند؟

در ترکیب فدراسیون فوتبال آلمان، در کادر رهبری باشگاه‌های فوتبال این کشور، حضور زنان بسیار کم‌رنگ است. اکنون امضاکنندگان این بیانیه خواستار تغییر فوری این موضوع شده‌اند.

آن‌ها درخواست دارند که تا سال 2024 باید  30 درصد اعضای فدراسیون فوتبال و همچنین کادر رهبری باشگاه‌های فوتبال حرفه‌ای این کشور به زنان اختصاص یابد.

افزون بر آن، آنها درخواست کرده‌اند که در یک رده پائین‌تر، تعداد زنان باید به ۵۰ درصد برسد و عدالت جنسیتی کاملا برقرار شود.

آنها همچنین این خواسته را مطرح کرده اند که پرداخت حقوق‌ و دستمزد در ورزش فوتبال حرفه‌ای به گونه‌ای شفاف صورت گیرد و زنان در ازای انجام کار مشابه، حقوق و دستمزد مشابه مردان دریافت کنند. منع رفتارهای جنسیت زده نیز از دیگر مطالبات این زن‌ها بوده است.

"یانا برنهارد" در مصاحبه با دویچه وله آلمانی تاکید کرد که بحران حاکم بر فدراسیون فوتبال آلمان ریشه در جنگ قدرت دارد و اصلاح ساختاری آن و تغییر ترکیب جنسیتی این فدراسیون می‌تواند از دامنه این بحران بکاهد.

شرح عکس: یانا برنهارد یکی از حامیان کارزار عدالت جنسیتی در فوتبال حرفه‌ای آلمان

آلمان؛ تلاش زنان برای عدالت جنسیتی در فوتبال حرفه‌ای

به باور برنهارد، بحران موجود اما تنها به فدراسیون فوتبال این کشور محدود نمی‌شود و در کل فوتبال حرفه‌ای آلمان می‌توان جلوه‌هایی از آن را مشاهده کرد.

برنهارد در این گفت‌وگو تاکید کرد که هسته‌ اولیه این گروه، متشکل از 9  زن دست‌اندرکار فوتبال برخاسته از تماس‌هایی است که این افراد از طریق کانال‌های متفاوت با یکدیگر برقرار کرده بودند. او می‌گوید موضوع بر سر "آینده ورزش فوتبال حرفه‌ای" در آلمان است.

او گفت که کارزار ایجاد عدالت جنسیتی بیشتر در فوتبال حرفه‌ای آلمان از سوی برخی از مردان ورزشکار و دست‌اندرکار فوتبال نیز مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته است اما، هیچ مردی در هسته این گروه حضور ندارد.

یانا برنهارد در توضیح چرایی این موضوع افزود که هم فرصت برای گسترش مشارکت محدود بوده و هم هماهنگ کردن فعالیت‌ها در یک گروه کوچک ساده‌تر از یک گروه بزرگ است.

 

منبع : عصر ایران
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه