ارسال به دیگران پرینت

یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تا هفته آینده تزریق می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تاکنون ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است، گفت: تا پایان هفته آینده این رقم به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز خواهد رسید.

یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسن کرونا تا هفته آینده تزریق می‌شود

دکتر «سعید نمکی» روز جمعه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا استان کرمانشاه که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار داشت: کار واردات واکسن مطمئن کرونا به کشور و همچنین تولیدات داخلی به خوبی در حال انجام است به گونه‌ای که امروز می‌توانیم ادعا کنیم جزو کشورهای موفق جهان بوده‌ایم.

وی افزود: برخلاف برخی اظهارنظرهای مغرضانه که ایران را در زمینه واردات و تزریق واکسن کرونا از دنیا عقب می دانند، کشورمان وضعیت مناسبی دارد؛ به صورت جهانی اعلام شده کار تزریق این واکسن تا پایان سال ۲۰۲۲ برای مردم خواهد بود و من این اطمینان را می دهم که تا پایان امسال همه مردم و یا حداقل بخش اعظمی از شهروندان ایرانی به واکسن دسترسی پیدا کرده و حتی بسیاری از این افراد تا پایان عمر همین دولت آن را تزریق خواهند کرد.

نمکی با بیان اینکه تاکنون ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در ایران تزریق شده است، اظهارکرد: این رقم در کشور ژاپن را ۶۴۲ هزار دوز، عمان ۱۹۳ هزار دوز، مصر ۱۶۵ هزار دوز، عراق ۱۴۳ هزار دوز، کره جنوبی ۶۱ هزار دوز و ویتنام ۵۸ هزار دوز بوده است که به جز ژاپن، ایران از بقیه کشورهای یاد شده و خیلی دیگر از کشورها وضعیت به مراتب مطلوبتری دارد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: کار واردات واکسن کرونا به کشور با جدیت ادامه دارد و در یک ماه اخیر موفق به واردات ۴۲۰ هزار دوز از روسیه، ۲۰۰ هزار دوز از چین و ۱۲۶ هزار دوز از هند شدیم، ضمن اینکه در هفته دوم فروردین نیز حدود ۷۰۰ هزار دوز از کواکس (نهاد هماهنگ کننده واکسن در جهان) دریافت کردیم.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد با واردات انجام شده تا پایان هفته آینده کار واکسیناسیون کادر درمان، بیماران و افراد دارای بیماری زمینه ای در کشور پایان یابد.

نمکی در ادامه اشاره ای به تولید واکسن داخلی داشت و گفت: کار ساخت واکسن داخلی به خوبی پیش می رود و کارها طبق روال در حال انجام بوده و می توان گفت روی غلطک افتاده است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه واکس ایرانی کرونا در شرایط درخشانی قرار دارد و متخصصان امر به سختی و با جدیت در حال تولید آن هستند، یادآور شد: شرایط به گونه‌ای است که در آینده کشورهایی می توانند واکسن بزنند که تولیدات داخلی داشته باشند.

وی با اشاره به ورود بخش خصوصی برای تولید واکسن کرونا، تصریح کرد: تعهدات لازم از آن ها گرفته شده و به آنها اعلام کرده ایم که واکسن هایی باید تولید کنند که خودشان و اعضای خانواده شان هم باید از همان نوع تزریق کنند چرا که بحث سلامت و جان مردم در میان است و ما روی این موضوع با هیچ کس تعارف نداریم.

دکتر نمکی همچنین با دادن این اطمینان به مردم که نظارت کافی و کاملی بر روند تولیدات داخلی و نمونه های وارداتی وجود دارد، گفت: مردم با اطمینان این واکسن ها را تزریق کنند چرا که سلامت آنها تضمین شده است.

وزیر بهداشت یادآور شد: در زمان واردات واکسن روسی برخی ها ایراد گرفته و این نوع واکسن را قابل اطمینان نمی دانستند اما من برای اینکه مردم عزیز کشور اطمینان حاصل کنند از همان نوع واکسن برای فرزند خودم تزریق کردم تا ثابت کنم خون فرزندان خود را رنگین تر از بقیه مردم نمی دانم.

وی یادآوری کرد: ایران از اولین کشورهایی بود که برای ساخت واکسن کرونا و مذاکره با دیگر کشورها برای واردات پیش قدم شد و به فضل الهی در هفته های آتی خبرهای بهتری نیز در این زمینه به مردم اعلام می شود.

نمکی در پایان این بخش از سخنان خود در خصوص واکسن کرونا گفت: اقدامات خوبی در این زمینه از ماه ها قبل انجام شده اما سعی کردیم در آرامش نیاز کشور را تامین کنیم چرا که علاقه ای به فریاد زدن اقدامات صورت گرفته نداشته و این کار را وظیفه خود می دانیم.

موج چهارم قدرت انتقال و کشندگی بالایی دارد

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به همه گیری پیک چهارم کرونا، آن را بزرگترین و سهمگین ترین موج این بیماری به لحاظ قدرت انتقال و کشندگی از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون عنوان کرد و گفت: ویروس کرونا ابعاد ناشناخته زیادی دارد و اینگونه نیست که با مقداری فروکش و یا ساخت واکسن فکر کنیم کار آن تمام شده است.

دکتر نمکی با بیان اینکه به رغم همه تلاش ها متاسفانه وارد پیک چهارم کرونا شدیم، گفت: قصد واکاوی علت این موضوع را ندارم چرا که ممکن است دست مایه ای برای دشمنان و ایجاد ناامیدی در جامعه شود، از طرف دیگر بیان آن هم کمکی به وضع فعلی کشور نمی کند و حتی ممکن است در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری به همدلی و وحدت نیاز داریم باعث تفرقه و انشقاق شود.

وی بیان کرد: در این شرایط بیان برخی صحبت ها به صلاح نیست و نمی خواهم به دغدغه ها و نگرانی های رهبر معظم انقلاب افزوده شود، آنچه که الان اهمیت دارد این است که همه دست به دست یکدیگر داده تا از این پیک هم که سنگین تر از موج های گذشته است به سلامت و با حداقل تلفات عبور کنیم.

ورود دلال به واردات واکسن، ممنوع

وزیر بهداشت همچنین با اعلام اینکه افراد غیرمتخصص بخش خصوصی به واردات واکسن کرونا ورود کرده اند، گفت: قلم پای کسی که واکسن قلابی وارد و با سلامت مردم بازی کند را می شکنیم.

نمکی با بیان اینکه قراردادهای خرید واکسن در دنیا «حسین قلی خانی» است، افزود: از داوطلبان حرفه‌ای و خوش سابقه بخش خصوصی برای ورود واکسن به کشور استقبال می‌کنیم، اما به دلالان این اجازه را نمی‌دهیم.

وی همچنین با اشاره به اجازه صادر شده برای ورود بخش خصوصی برای تولید واکسن کرونا از آذر ماه سال قبل گفت: این افراد طبق تعهداتی که داده اند به ساخت واکسن مشغول شده اند اما در این میان هرگز به دلالان اجازه ورود نداده و با کمک رییس سازمان غذا و دارو که جزو سالم ترین افراد است، بساط آنها را جمع کرده ام.

۲۴۰ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان‌های کشور توزیع شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به دستگاه اکسیژن ساز در مواجهه با کرونای جهش یافته، گفت: تاکنون ۲۴۰ دستگاه در سطح کشور توزیع شده و بدنبال افزایش این تعداد هستیم.

دکتر نمکی به همه گیری پیک چهارم کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: شرایط فعلی جامعه اصلا مساعد نیست و پیش بینی می‌شود هفته آینده شرایط سخت تر باشد.

وی با بیان اینکه آهنگ حرکت ویروس جهش یافته کرونا بسیار تندتر از ویروس قبلی است، اظهار داشت: همین موضوع باعث افزایش تعداد مبتلایان و جان باختگان شده و شرایط در روزها و هفته‌های آتی سخت تر خواهد شد.

او با اشاره به اینکه سال گذشته سه هزار تخت «آی سی یو» در کشور آماده کردیم، تاکید کرد: برای امسال نیز با دستور رییس جمهور و پیگیری‌های رییس سازمان برنامه و بودجه افزایش این تخت‌ها در حال انجام است.

وزیر بهداشت همچنین خواستار افزایش درمانگاه‌های ارایه کننده خدمات سرپایی شد و گفت: این کار باعث می‌شود حجم کار در بیمارستان‌ها که بیماران بستری دارند کاهش یافته و خدمات بهتری به آن دسته از بیماران ارایه شود.

وی اضافه کرد: تجربه موفق این کار در خوزستان انجام شد و توانستیم سرافراز از موج سنگین بیماری در این استان بیرون آمده و شرایط را مدیریت کنیم.

دکتر نمکی همچنین خواستار کنترل بیش از پیش مرزها شد و افزود: ورود حتی یک بیمار از خارج کشور نیز می‌تواند با توجه به قدرت سرایت ویروس جهش یافته برای ما بسیار خطرآفرین بوده و شرایط را از این هم بدتر کند.

مراکز درمانی کشور آماده ارایه خدمات به مردم است

وزیر بهداشت در عین حال از بی نیازی کشور در خصوص قرص ها و داروهای مربوط به کرونا خبر داد و یادآور شد: همه داروها تحت پوشش بیمه قرار گرفته تا هزینه زیاد به مردم تحمیل نشود.

وی در عین حال از آمادگی بیمارستان ها و مراکز درمانی برای ارایه خدمات مورد نیاز به بیماران کرونایی خبر داد و گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از عدم پذیرش این دسته از بیماران در کشور بر خلاف برخی کشورهای غربی که فقط داعیه امدادرسانی به مردمان خود را دارند، نداشته‌ایم.

دکتر نمکی تاکید کرد: مردم بدانند من و همکارانمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی در کنار آنها بوده و هستیم و از هیچ تلاشی برای بهبودی آنها و رهایی از درد و رنج این ویروس دریغ نمی‌کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: همکاران سخت کوش و پرتلاش ما ۱۴ ماه است که شبانه روز و بدون وقفه جان خود و دیگر اعضای خانواده اشان را به خطر انداخته تا سلامتی از دست رفته مردم را به آنها بازگردانند و امروز هم در موج چهارم کرونا مصمم تر از گذشته و با استقامت مثال زدنی خود کنار آنها ایستاده اند.

وی یادآوری کرد: دشمنان آرزو داشتند کرونا تیر خلاصی بر پیکره جمهوری اسلامی باشد اما با حضور مخلصانه همکارانم که جهادگونه در میدان مبارزه حاضر شدند این آرزو هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفت.

دکتر نمکی افزود: هرچند با همه زحمت ها، وقتی شاهد فوت هموطنانمان بر اثر ابتلا به کرونا می‌شویم دلمان رنجور و قلب مان غصه دار می‌شود ولی تنها درخواست مان از مردم رعایت کردن توصیه‌های بهداشتی است تا سلامت خود و عزیزانشان به خطر نیفتد.

کرمانشاه استان موفق در مقابله با کرونا

وزیر بهداشت در بخش پایانی سخنانش کرمانشاه را یکی از استان های موفق در زمینه مقابله با کرونا معرفی کرد و گفت: کرمانشاه از جمله استان هاییست که راجع به آن نگرانی نداریم چرا که تجربه ۱۴ ماه اخیر نشان داده به خوبی وضعیت در آن مدیریت و کنترل می‌شود.

وی با اشاره به اجرای موفق طرح شهید سلیمانی در کرمانشاه، یادآور شد: این طرح که با محوریت سپاه استان انجام شد تاثیرات بسیار خوبی در کاهش ابتلا و کنترل اوضاع داشت تا به یک نمونه و الگو در کشور تبدیل شود.

دکتر نمکی اضافه کرد: همدلی مدیران استان با محوریت استاندار کرمانشاه که جزو موفق ترین و لایق ترین مدیران کشور است باعث شد تا کرمانشاه با وجود مرزی بودن جزو استان های موفق در مدیریت کرونا باشد.

وزیر بهداشت در عین حال از مسوولان کرمانشاه خواست با افزایش درمانگاه های سرپایی و همچنین تجهیز بیشتر مراکز درمانی خود را برای افزایش موارد ابتلا و بستری های ناشی از آن در هفته های آینده آماده کنند.

وی همچنین از همراهی همه دستگاه ها و سازمان با وزارت بهداشت و نیروهای نظامی و انتظامی قدردانی و ابراز امیدواری کرد با همکاری بیشتر مردم بتوانیم خیلی زود موج چهارم کرونا را نیز پشت سرگذاشته و شرایط بهتری در جامعه ایجاد شود.

منبع : ایرنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه