پژمان جمشیدی متولد 20 شهریور 1356 (44 سال) بازیگر ایرانی و بازیکن سابق فوتبال است.
- 1٣٩٠ساختمان پزشکان پژمان جمشیدی (بازیگر مهمان)شبکه سه
- 1392پژمان جمشیدی شبکه سه
- 1393سال های ابری شبکه دو
- 1396دیوار به دیوار بهرام رضایی شبکه سه
- سوء تفاهم (فیلم) (1396)
- تگزاس (1396)
- لونه زنبور (1396)
- من دیوانه نیستم (1395)
- آذر (1395)
- خوب، بد، جلف (1395)
- 50 کیلو آلبالو (1394)
- آتش بس 2 (1393)
او در طول فعالیت حرفهای خود در فوتبال برای باشگاههایی مانند سایپا، پرسپولیس و پاس تهران وفولاد خوزستان و نیز برای تیم ملی ایران بازی کرد. جمشیدی حرفهٔ بازیگری را نخست در سال ۱۳۹۰ با بازی در قسمتی از مجموعه تلویزیونی ساختمان پزشکان و سپس در سال ۱۳۹۲ و با بازی در مجموعهٔ تلویزیونی پژمان آغاز کرد. او برای نقشآفرینی در فیلمهای سوءتفاهم (۱۳۹۶)، شیشلیک (۱۳۹۹) و علفزار (۱۴۰۰) نامزد دریافت جایزهٔ سیمرغ بلورین از جشنوارۀ فیلم فجر شدهاست. فیلم علفزار در جدول ردهبندی منتقدان ماهنامه سینمایی فیلم که هر سال بعد از پایان جشنواره فیلم فجر برگزار میشود به عنوان بهترین فیلم برگزیده شد. پژمان جمشیدی از پولسازترین و فعالترین بازیگران سینمای ایران در سالهای اخیر است.
پژمان جمشیدی فوتبال را بهطور حرفهای از نوجوانی و در تیم نوجوانان باشگاه دارایی تهران فراگرفت. در سال ۱۳۷۱ و درحالیکه ۱۵ سال داشت به باشگاه کشاورز تهران پیوست و در ۶۷ بازی ۷ گل به ثمر رساند. در سال ۱۳۷۴ به تیم ملی نوجوانان ایران دعوت شد. او در باشگاههای کشاورز و سایپا تهران شش سال بازی کرد. استعداد جمشیدی در باشگاه سایپا تهران مورد توجه قرار گرفت و از همانجا به تیم ملی جوانان و تیم ملی امید ایران ملحق شد.
او از سال ۱۳۷۹ به پرسپولیس تهران پیوست و در دفاع راست این تیم که آن زمان تیمی پرستاره با مربیگری علی پروین بود تبدیل به بازیکن ثابت شد. او در طول ۵ سال حضورش در پرسپولیس به عنوان بازیکنی سرعتی و با تکنیک، نزدیک به ۱۰۰ بازی برای این تیم انجام داد و اولین مقام قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر را نیز در فصل ۸۱–۱۳۸۰ تجربه کرد. او در مسابقات آسیایی هم برای پرسپولیس به میدان رفت.
جمشیدی در دوران حضور در پرسپولیس توسط میروسلاو بلاژویچ به تیم ملی ایران دعوت شد. او در ۱۴ بازی برای تیم ملی به میدان رفت و به همراه ستارگان آن دوران مانند علی کریمی و کریم باقری در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ آسیا حضور داشت.
پژمان خانواده ای نسبتا ورزشی داشته و پدرش پیش از انقلاب سال ها رئیس هیات کشتی کرج و بعد از انقلاب رئیس هیات کوه نوردی کرج شد، او از بهترین کوهنوردهای تاریخ ایران است. مادر پژمان جمشیدی نیز زمانی والیبال بازی می کرد.
برادر پژمان جمشیدی سال 70 مهندسی دانشگاه شریف قبول شد و خواهر او نیز معلم بود.
پژمان هنوز مجرد است و ازدواج نکرده است ، خواهر و برادر پژمان ازدواج کرده و دارای فرزند هستند.
ماجرای سقوط هواپیمای پژمان جمشیدی از جایی شروع می شود که او از خودش یک استوری منتشر کرده که سوار بر هواپیما شده است (پژمان جمشیدی دوره خلبانی را گذرانده است) و با اینکه خلبان اصرار میکند که پژمان این کار رو نکن، او پرواز کرده و بعد از چند دقیقه سقوط می کند و خلبان با گفتن یا ابوالفضل به سمت هواپیمای سقوط کرده می دود.
به گفته پژمان جمشیدی این فیلم فقط یه شوخی بوده که پژمان جمشیدی با خلبانش ترتیب داده بود. این شوخی منجر به ممنوع پرواز شدن خلبان شد.
او در سال 1384 دو فصل به تیم پاس تهران به دلیل خدمت سربازی پیوست و با پاس به نائب قهرمانی لیگ برتر در فصل 85–1384رسید. سپس یک فصل به استیل آذین تهران پیوست وبا پیشنهاد مجید جلالی به فولاد خوزستان رفت.
پژمان جمشیدی در دهه 1390 پس از دو دهه حضور در مستطیل سبز، برای همیشه از آن خارج شد و به سراغ پرده سینما و جعبه جادویی رفت تا در یک فضای جدید، ستاره شود.
پژمان جمشیدی در سال 1381 در مراسمی با خانم بهاره رهنما آشنا شد و خانم رهنما به دلیل علاقه پژمان به همسر سابقش پیمان قاسم خانی او را به منزل خود دعوت کرد. او بعد از دیدار با پیمان قاسمخانی با وی دوست شد و با هم به فوتبال می رفتند.
پژمان جمشیدی از زندگی خود و برخورد مردم با او از دوران فوتبالییست بودن خود و زمان خداحافظی اش از فوتبال برای قاسمخانی تعریف کرد و قاسمخانی از همین صحبت ها فیلمنامه سریال پژمان را نوشت.
پژمان جمشیدی در سال 2002 برای جام جهانی کره و ژاپن دعوت شد و تک گل تیم ملی را مقابل گرجستان زد. در سال 90 از فوتبال خداحافظی کرد و دو سال بعد مربی گری کرد ولی بعدها که فرصت بازیگری پیش آمد، از فوتبال خداحافظی کرد.
منابع: ویکی پدیا _ تاپ ناز _ نم ناک