ارسال به دیگران پرینت

بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان | احکام بازنشستگان

احکام بازنشستگان اصلاح می شود ؟ | موضع مجلس به حقوق بازنشستگان

طی روزهای گذشته بازنشستگان بارها روی مصوبه شورای عالی کار تاکید کردند و خواستار اجرای مصوبات شورای عالی کار، یعنی اعمال ۳۸ درصد افزایش به اضافه ۵۱۵ هزار تومان مبلغ ثابت برای بازنشستگان سایر سطوح بودند.

احکام بازنشستگان اصلاح می شود ؟  | موضع مجلس به حقوق بازنشستگان

دولت احکام بازنشستگان را اصلاح می‌کند؟

داستان افزایش حقوق بازنشستگان به نظر می‌رسد زمانی به پایان می‌رسد که دولت، احکام بازنشستگان مشمول را اصلاح کند و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، احتمال کشدار شدن ماجرا وجود خواهد داشت.

با وجود این‌که مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی از اعمال افزایش و صدور احکام جدید سایر سطوح بازنشستگان تامین‌اجتماعی در شهریور ماه خبر داده، اما باز هم بازنشستگان به این خبر اعتماد نکرده و نگران هستند که دولت کمتر از رقم مصوبه شورای عالی کار در ماه آینده واریزی داشته باشد؛ آن هم در شرایطی که اخبار جسته و گریخته نشان می‌دهد که مشکل دولت با ۵۱۵ هزار تومان رقم ثابت است و هنوز در این زمینه تصمیم قطعی گرفته نشده است.

بر همین اساس، طی روزهای گذشته بازنشستگان بارها روی مصوبه شورای عالی کار تاکید کردند و خواستار اجرای مصوبات شورای عالی کار، یعنی اعمال ۳۸ درصد افزایش به اضافه ۵۱۵ هزار تومان مبلغ ثابت برای بازنشستگان سایر سطوح بودند.

در همین خصوص میان، عبدالحمید عبایی‌حسنی، رییس کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین‌اجتماعی خوزستان، در نامه‌ای به سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار تعیین تکلیف صدور احکام حقوقی بازنشستگان شد.

وی در این نامه عنوان کرده؛ در دولت‌های گذشته افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس شاخص‌های تورم و توافق هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و شورای عالی کار در فروردین‌ماه هرسال مصوب، اعلام و در اردیبهشت‌ماه همان سال احکام بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی صادر می‌شد، متاسفانه در دولت سیزدهم که با شعار حمایت از اقشار آسیب‌پذیر روی کارآمد، جامعه بازنشسته در افزایش قیمت‌ها و تورم با بی‌توجهی مواجه شدند.

به اعتقاد او، بازنشستگان پس از گذشت پنج ماه از سال برای احقاق حق قانونی و مطالبه خود که از محل بیمه‌پردازی آن‌ها و خارج از ردیف بودجه دولتی است، همچنان در جستجوی این افزایش حقوق هستند. همانگونه که مطلع هستید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در اوایل سال جاری بر مبنای ۳۸ درصد به‌اضافه مبلغ ۵۱۵ هزار تومان برای سایر سطوح به تصویب شورای عالی کار و هیات امنای سازمان تامین اجتماعی رسید که در عین ناباوری دولت این افزایش حقوق را با ۲۸ درصد کاهش با ۱۰ درصد به تصویب هیات وزیران رساند.

عبایی‌حسنی عنوان کرده؛ تقاضا داریم هر چه سریع‌تر ترتیبی اتخاذ فرمایید تا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نسبت به صدور احکام افزایش حقوق ۳۸ درصدی بعلاوه ۵۱۵ هزار تومان بر مبنای مصوبات شورای عالی کار و هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی اقدامات لازم را به عمل آورده و بازنشستگان را از این بلاتکلیفی نجات دهند.

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار نیز گفته؛ امیدوارم که در پایان نقطه که اجرای مصوبات است، مدیران سازمان تامین اجتماعی احترام بازنشستگان را رعایت کنند و عین مصوبه را که افزایش ۳۸ درصدی به اضافه ۵۱۵ هزار تومان در ماه است را برای احکام بازنشستگان اعمال کنند.

وی عنوان کرده؛ این می‌تواند به نظر من هم رضایت بازنشستگان را جلب کند و هم همکاری شرکای اجتماعی را که شامل بازنشستگان و کارگران است، برای پیشرفت و توسعه سازمان تامین اجتماعی به‌دنبال داشته باشد.

موضع مجلس به حقوق بازنشستگان

در این میان، موضوع افزایش حقوق بازنشستگان در جلسه دیروز مجلس نیز مطرح شد، تا جایی که عضو کمیسیون آموزش مجلس در نشست علنی مجلس اعلام کرد که بازنشستگان در شرایط کنونی سختی می‌کشند و با توجه به زحماتی که کشیدند، تداوم این وضع مطلوب نیست.

محمد وحیدی عنوان کرد: مجلس افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را به هیات تطبیق مقررات فرستاده و از این طریق پای احقاق حقوق این قشر ایستاده است.

به گفته او، هم‌اکنون بازنشستگان از نظر معیشتی در وضعیت سختی به سر می‌برند، بنابراین با رویکرد عدالت‌محور باید توجه به وضعیت این جمعیت گسترده مورد توجه قرار گیرد و مسوولان توجه به این بخش را باید در اولویت قرار دهند.

علی بابایی‌کارنامی، رییس فراکسیون کارگری مجلس نیز دیروز در صحن علنی مجلس طی یک تذکر شفاهی خطاب به دولت گفت: بعد از ابطال مصوبه دولت در مورد تصمیم‌گیری شورای عالی کار و تسری آن به حقوق بازنشستگان کشور در حوزه تامین اجتماعی، این اختیار به وزرای کار، اقتصاد و هیات امنای تامین اجتماعی داده شد تا به سرعت در این زمینه تصمیم‌گیری کنند، بنابراین نباید بیش از این جامعه را ملتهب کنند.

وی تصریح کرد: امروز جامعه مدنی بازنشستگان منتظر تصمیمات آنی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و دولت به آن این اختیار را داده است.

منبع : خبرآنلاین
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      سلام خدمت مسئولا ن تامین اجتماعی چندین سال در پی عدالت از طرف مسئولین هستیم ولی دریغ از عدالت این را شما مسئولین بدانید باز نشستگان از کار بازنشسته شده اند از زندگی که باز نشسته نشده اند. 6 ماه از سال هم گذشت چرا فقط حرف و عمل هیچ ؟هر دولتی روی کار امد نمی دانم نسبت به حقوق مستمزی بگیران تامین اجتماعی بی مهری می کنند قانون را قانون گذار می گذارد درست و از روی عدالت نیست ما چه کنیم اصلاحش کنید تورم وگرانی برای تمام گروهاست مابخیل نیستیم ولی کارگری که 30 سال وبیشتر کار کرده عمر وجوانی را گذاشته وبا خطرات زیاد تعطیلی که اصلا نداشیم ایا نباید از حقوق معقول نسبت به گرانی وتورم برخوردارباشیم چرا ؟مستمری بگیران چون حقوقشان خیلی پائین هست نتوانستند فرزندانشان ازدواج کنند یا با عروس وداماد نوه شرمنده خانواده هستند دولت ومسئولان اینقدر نسبت به این قشر بی مهری می کنند ولی فرهنگیان یک ماه قبل عید ویک ماه بعد عید وسه ماه تابستان وگرما وسرما کرونا باران وبرف وخلاصه دائم التعطیل ولی هم از طرف دولت وهم از طرف مجلس دائم مورد حمایت هستند ما نمی گوئیم چرا بخیل هم نیستیم اما گرانی وتورم برای همه است فکر می کنیم این یک توطئه هست این طور عمل می کنند ؟دیگر چراطبق سنوات حقوق را نمی دهید فردی که 30 سال یا بیشتر عمر خود را گذاشته و کار کرده چرا فقط طبق 2 سال اخر کار حساب می کنید این عدالت نیست این جفا است این نقشه وتوطئه کیست که حداقل بگیر57/حقوقش اضافه شود با 12 سال تقریبا 12 ملیون ولی کسی که 30 سال یا بیشتر کار کرده 7 ملیون ایا این عدالت است باید به مستمری هم 57/ اضافه کنند فقط حرف از عدالت زدن نباشد عمل باید کنید .مستمری بگیر با حقوق بخور ونمیر هیچ دریافتی یا مناسبتی دیگر ندارد وشرکت شستا با کار ماطی 30سال یا بیشتر شرکت شستا شد خواهش می کنم سهام این شرکت را بین این عزیزان تقسیم کنیدبرای هر گروه که می خواهید حقوقشان را اضافه کنید حرف از تورم وگرانی نمی زنند ولی برای اضافه کردن حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی چرا فوران گرانی وتورم را پیش می کشید چرا ؟

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه