ارسال به دیگران پرینت

اومیکرون شوخی بردار نیست؛

پزشکان آمریکایی هشدار دادند؛ | ماسک سه لایه بزنید

با توجه به این که سویه بسیار مسری اُمیکرون کرونا، همچنان در حال گسترش است، برخی از کارشناسان می‌گویند که زمان آن رسیده است که در گزینه‌های ماسک صورت خود تجدید نظر کنید، به خصوص اگر هنوز از انواع پارچه‌ای استفاده می‌کنید.

پزشکان آمریکایی هشدار دادند؛ | ماسک سه لایه بزنید

با توجه به این که سویه بسیار مسری اُمیکرون کرونا،   همچنان در حال گسترش است، برخی از کارشناسان می‌گویند که زمان آن رسیده است که در گزینه‌های ماسک صورت خود تجدید نظر کنید، به خصوص اگر هنوز از انواع پارچه‌ای  استفاده می‌کنید.

دکتر لیانا ون، تحلیلگر پزشکی CNN، پزشک اورژانس و استاد مدعو سیاست گذاری و مدیریت سلامت در دانشکده موسسه میلکن دانشگاه جورج واشنگتن، گفت: "ماسک‌های پارچه‌ای چیزی بیشتر از تزئین بخش صورت نیستند و با توجه به رشد سویه اُمیکرون، جایی برای آن‌ها وجود ندارد. "

ون در یک مصاحبه تلفنی جداگانه اضافه کرد: "این چیزی است که دانشمندان و مقامات بهداشت عمومی طی ماه‌های اخیر بار‌ها به آن اشاره کرده اند و تازگی ندارد. "

او تاکید کرد: «ما باید حداقل ماسک جراحی سه لایه بپوشیم که به عنوان ماسک یکبار مصرف نیز شناخته می‌شود و در اکثر داروخانه‌ها و برخی از خواربارفروشی‌ها و خرده فروشی‌ها یافت می‌شود.   البته می‌توانید از ماسک پارچه‌ای روی آن استفاده کنید، اما از ماسک پارچه‌ای به تنهایی استفاده نکنید.»

ون اضافه کرد: "در حالت ایده‌آل، در مکان‌های شلوغ، شما باید یک ماسک KN۹۵ یا N۹۵ بپوشید؛ که می‌تواند هرکدام به اندازه چند دلار ارزان باشد. این ماسک‌ها با داشتن تناسب بهتر و مواد خاصی مانند الیاف پلی پروپیلن که به عنوان موانع مکانیکی و الکترواستاتیکی عمل می‌کنند، بهتر از ورود ذرات ریز به بینی یا دهان شما جلوگیری می‌کنند و برای عملکرد صحیح باید روی صورت شما قرار گیرند. "

در طول چند ماه اول همه‌گیری، کارشناسان بهداشت عموم مردم را از خرید ماسک‌های N۹۵ منصرف کردند، زیرا متخصصان پزشکی با کمبود تجهیزات حفاظت شخصی مواجه بودند. اما ون گفت: "ماه‌های زیادی از زمانی که عرضه N۹۵ با مشکل مواجه شده است، می‌گذرد. "

با این حال، جدیدترین راهنمایی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در مورد انتخاب، استفاده صحیح، تمیز کردن و نگهداری ماسک‌های صورت به افراد توصیه می‌کند از ماسک‌های N۹۵ خودداری کنند و در عوض ماسک‌هایی را با دو یا چند لایه پارچه قابل شستشو و تنفس انتخاب کنند  که ون آن را "یکی از اصلی‌ترین اشتباهات در حوزه ماسک‌ها" نامید.

وی گفت: "اگر می‌خواهیم تا آنجا پیش برویم که بگوییم ماسک الزامی است، حداقل توصیه می‌کنیم که موثرترین ماسک‌ها را بپوشند. "

وی افزود، کشور‌های مختلف، از جمله آلمان و اتریش، "استاندارد خود را تغییر داده اند تا بگویند که پوشش صورت در ملاء عام باید حداقل شامل یک ماسک جراحی درجه یک پزشکی باشد". ارین بروماژ، دانشیار زیست شناسی در دانشگاه دارتموث ماساچوست، گفت: "یکی دیگر از عوامل ایجاد تغییر در توصیه‌های ماسک، درک بهتری از کرونا و نحوه انتشار آن است. زمان بیشتری طول می‌کشد تا مردم ماهیت انتشار ویروس در هوا را درک کنند که این لزوماً یک ویروس ترکیبی نیست، مثلاً مانند آنفولانزا، نیست که می‌تواند از طریق قطرات پخش شود، استنشاق شود، روی سطوح بماند و به این طریق آلودگی ایجاد کند. درواقع به نظر می‌رسد محرک اصلی  (کرونا) تنفس در هوای مشترک است. "

روماژ گفت: ماسک‌های پارچه‌ای که قبلاً در همه‌گیری تشویق به استفاده می‌شد، می‌توانند قطرات بزرگ را فیلتر کنند، در حالی که ماسک‌های موثرتر، مانند N۹۵، می‌توانند هم قطرات بزرگ و هم ذرات معلق در هوا یا ذرات کوچک‌تر را که به طور بالقوه مملو از ویروس معلق در هوا هستند، در صورت وجود افراد آلوده فیلتر کنند. پوشش صورت پارچه‌ای دارای ۷۵ درصد نشتی به داخل و خارج است که کنفرانس بهداشتکاران صنعتی دولتی آمریکا این نشت را به ترتیب به عنوان «درصد ذرات وارد شده به صورت» و «درصد ذرات بازدم شده توسط منبعی که از صورت خارج می‌شود» تعریف می‌کند.

طبق اطلاعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، ماسک‌های N۹۵ با نصب مناسب و مورد تایید موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی ایالات متحده می‌توانند تا ۹۵ درصد از ذرات موجود در هوا را فیلتر کنند. بروماج گفت: "ماسک‌های جراحی یا یکبار مصرف حدود ۵ تا ۱۰ درصد کمتر از ماسک‌های تنفسی N۹۵ مؤثر هستند، بسته به طبقه‌بندی بین‌المللی ASTM (با انواع ۱، ۲ و ۳ ماسک‌های جراحی از کمترین تا مؤثرترین). "

برومگ  گفت که علت سرعت انتشار سویه اُمیکرون در حال حاضر ناشناخته است، اما این موضوع، اهمیت نقشی را که ماسک‌های با کیفیت می‌توانند ایفا کنند، نشان می‌دهد. او افزود: "اگر برای آلوده کردن خود به ۱۰۰۰ ذره ویروسی نیاز داشتید و ماسکی که می‌زنید،   ۵۰ درصد آن را کاهش می‌دهد پس دو برابر بیشتر طول می‌کشد تا به آن عدد ۱۰۰۰ برسیم. اگر ماسکی که می‌زنید تا  ۹۰ درصد کارآمد باشد، زمانی که در اطراف کسی هستید (که آلوده است)، حداقل ۱۰ برابر طول می‌کشد تا آلوده شوید. "

چرا باید با گسترش سویه اُمیکرون، کیفیت ماسک خود را ارتقا دهید؟

دکتر جروم آدامز، جراح اهل ایالات متحده، روز پنجشنبه در گفتگو با CNN  گفت: "ما باید در همه جا ماسک‌های با کیفیت بهتر را تبلیغ کنیم، زیرا در حال حاضر یک ماسک پارچه‌ای تک لایه در برابر اُمیکرون مصونیت نمی‌دهد. ما به آزمایش بیشتری نیاز داریم. ما به پوشش بهتر نیاز داریم. اینگونه است که می‌توانیم از این مشکل عبور می‌کنیم. "

موسسه ملی بهداشت و ایمنی شغلی فهرستی از ماسک‌های تنفسی تایید شده N۹۵ دارد که می‌توان آن‌ها را در برخی از فروشگاه‌های لوازم خانگی، خرده‌فروشی‌ها و داروخانه‌ها یافت. این ماسک‌ها باید به شکل فنجان، تا شده یا منقار اردکی باشند. دو بند که دور سر شما می‌چرخد، همراه با پل بینی سیمی قابل تنظیم. این آژانس همچنین منابعی برای تشخیص تقلبی بودن ماسک تنفسی N۹۵ و برای قرار دادن صحیح آن، درآوردن آن و انجام بررسی مهر و موم ماسک تنفسی دارد.

به گفته اداره بهداشت ایالت اوکلاهما، تفاوت بین ماسک‌های تنفسی N۹۵ و KN۹۵ در محل تایید ماسک است. ایالات متحده N۹۵s را تایید می‌کند، در حالی که چین KN۹۵s را تایید می‌کند. CDC می‌گوید حدود ۶۰ درصد از ماسک‌های KN۹۵ در ایالات متحده تقلبی هستند و استاندارد‌ها را برآورده نمی‌کنند.

چرا باید با گسترش سویه اُمیکرون، کیفیت ماسک خود را ارتقا دهید؟

توصیه متخصصان برای پوشیدن ماسک‌های بهتر، پیشنهادی نیست که ماسک‌های پارچه‌ای خود را در سطل زباله بیندازید یا زمانی که ماسک پزشکی در دسترس ندارید، «بدون ماسک» شوید.

طبق گفته CDC، در مطالعات روی ماسک‌های مختلف صورت، ماسک‌های پارچه‌ای با لایه‌های متعدد و تعداد تراکم نخ‌های بالاتر «عملکرد بهتری در مقایسه با تک لایه‌های پارچه با تعداد نخ‌های کمتر از خود نشان داده‌اند»، اما همچنان به گفته CDC ماسک‌های پارچه‌ای کمتر از ماسک‌های پزشکی مؤثر هستند. CDC می‌گوید، پوشیدن ماسک پارچه‌ای روی ماسک پزشکی، همانطور که ون پیشنهاد کرد، می‌تواند با بهبود تناسب و در نتیجه ظرفیت فیلتراسیون، بهتر از شما و دیگران محافظت کند.

ون گفت: "اگر فقط یک ماسک پارچه‌ای دارید، باز هم بهتر از هیچ است. اما شما به خوبی محافظت نمی‌شوید و باید بدانید که به خوبی محافظت نمی‌شوید؛ بنابراین اگر به یک محیط داخلی شلوغ می‌روید و تنها چیزی که دارید یک ماسک پارچه‌ای است، بهتر است نروید. "

 

 

سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت خبر داد؛

تعداد مبتلایان اومیکرون در کشور به ۱۴ نفر رسید

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از شناسایی ۶ بیمار جدید مبتلا به سویه اومیکرون در کشور خبر داد.

تعداد مبتلایان اومیکرون در کشور به ۱۴ نفر رسید
 

محمد هاشمی، با اشاره به شناسایی ۶ بیمار جدید مبتلا به سویه اومیکرون در کشور، گفت: ۵ نفر این بیماران در هرمزگان و یک نفر در بابل بوده است.

وی افزود: تا پیش از این، ۷ مورد ابتلاء به این سویه جدید و یک مورد نیز در مشهد مقدس شناسایی شده بودند و با احتساب موارد جدید، تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به اومیکرون در کشور به ۱۴ نفر رسید.

 

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تقاضای ما از مردم علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و حضور نیافتن در تجمعات، تزریق دوز سوم واکسن کرونا در اسرع وقت است.

 

واکسن آسترازنکا در برابر اُمیکرون موثر است

کدام واکسن در برابر امیکرون مقاوم است ؟

دوز تقویت‌کننده کووید ۱۹ واکسن آسترازنکا در برابر اُمیکرون موثر است

کدام واکسن در برابر امیکرون مقاوم است ؟
 

دوز تقویت‌کننده کووید ۱۹ واکسن آسترازنکا در برابر اُمیکرون موثر است

نتایج تحقیق جدید دانشگاه آکسفورد نشان داد که دوز تقویت‌کننده کووید ۱۹ واکسن آسترازنکا در برابر اُمیکرون موثر است. پژوهشگران با تزریق دوز تقویت‌کننده به‌ طور قابل‌ توجهی سطح آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده علیه سویه اُمیکرون را افزایش می‌دهند.

 

این مطالعه هنوز مورد بررسی همتایان این محققان قرار نگرفته و به‌ طور مستقل توسط پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انجام شده است. این پژوهش شامل ۴۱ نفر بود که سه دوز واکس‌زوریا(واکسن آسترازنکا) دریافت کرده بودند.

 

پژوهشگران نمونه‌های خون گرفته شده از افراد آلوده به کووید ۱۹ و افرادی را که با ۲ دوز و یک تقویت‌کننده به‌ عنوان دوز سوم واکسینه شده بودند را تجزیه و تحلیل کردند.

 
 
 

همچنین کسانی که ابتلا به سویه های متفاوت کووید ۱۹ را گزارش کرده بودند نیز در این تحقیق حضور داشتند.

 

پژوهشگران سطوح آنتی‌بادی را در نمونه‌های خون افرادی که ۲ دوز واکسن کووید ۱۹ و نمونه‌هایی از افرادی که دوز سوم دریافت کردند را مورد مقایسه قرار دادند.

 
 

نتایج نشان داد که پس از تزریق دوز تقویت‌کننده سطح آنتی‌بادی علیه اُمیکرون بیشتر از میزان آنتی‌بادی در افرادی بود که به کووید ۱۹ آلوده شده‌ و به‌ طور طبیعی از آن بهبود یافته‌اند.

 

طبق این نتایج سطح خنثی‌سازی آنتی‌بادی‌ها پس از تزریق سومین دوز به شدت افزایش یافت.

نتایج این تحقیق همچنین نشان داد سرم‌هایی که یک ماه پس از دریافت واکسن تقویت‌کننده به‌ عنوان دوز سوم از افراد به‌ دست می‌آید، می‌تواند سویه اُمیکرون را یک ماه پس از تزریق دوز دوم در برابر سویه دلتا خنثی کند.

 

نتایج چندین مطالعه نشان داده که دوزهای تقویت‌کننده واکسن‌ها علیه سویه اُمیکرون کارایی دارد.

 

معاون علوم پزشکی گیلان:

علائم بروز امیکرون در افراد شباهت بسیاری با سرماخوردگی دارد

معاون علوم پزشکی گیلان، با اشاره به علائم بروز امیکرون در افراد که شباهت بسیاری با سرماخوردگی دارد، تصریح کرد: این سویه هم مانند سویه دلتا خطرناک است.

علائم بروز امیکرون در افراد شباهت بسیاری با سرماخوردگی دارد
 

دکتر آبتین حیدرزاده با بیان اینکه سرعت انتقال سویه امیکرون بسیار زیاد است، اظهار کرد: برای پیشگیری از شیوع سویه امیکرون، همه افرادی که دو دوز واکسن خود را تاکنون دریافت کرده و سه ماه از دوز دوم آنان گذشته، باید دوز سوم واکسن کووید را دریافت کنند.

وی افزود: در صورتی که بتوانیم درصد بالایی از دوز سوم واکسن را برای افراد جامعه اجرایی کنیم، می توانیم از شیوع گسترده امیکرون جلوگیری کنیم.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به علائم بروز امیکرون در افراد که شباهت بسیاری با سرماخوردگی دارد، تصریح کرد: این سویه هم مانند سویه دلتا خطرناک است و عادی انگاری نسبت به آن می تواند موج جدیدی از بیماری را در جامعه و استانمان به وجود آورد.

 

حیدرزاده، با دعوت از همه افراد بالای ۱۸ سال برای دریافت واکسن کووید ۱۹ در مراکز واکسیناسیون سراسر استان تاکید کرد: دریافت واکسن علاوه بر اینکه ایمنی فردی را بالا می برد، برای نجات جان اطرافیان و ایجاد ایمنی جمعی بسیار موثر است لذا همه ما در برابر حفظ جان و سلامت اطرافیانمان مسئول هستیم و باید برای دریافت واکسن کووید اقدام کنیم.

 

وی متذکر شد: تاکنون بیش از ۹۴ درصد جمعیت هدف استان دوز اول واکسن، حدود ۸۶ درصد جمعیت استان دوز دوم و ۱۰ درصد گروه هدف، دوز سوم واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده اند.

منبع : انتخاب
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه