ارسال به دیگران پرینت

آقای وزیر از شائبه‌ها نگذرید | درخواست انجمن‌های صنفی مدیران رسانه‌ها از عباس صالحی درباره انتخابات نماینده مدیران مسئول

موج انتقادها به نحوه برگزاری انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات همچنان ادامه دارد و پس از استعفای اعتراضی چندین مدیر مطبوعاتی، حالا انجمن‌های صنفی مدیران رسانه‌ها هم در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار توجه جدی به اعتراض‌ها و همچنین فراهم‌آوردن شرایط برگزاری انتخابات سالم و عادلانه شدند.

آقای وزیر از شائبه‌ها نگذرید | درخواست انجمن‌های صنفی مدیران رسانه‌ها از عباس صالحی درباره انتخابات نماینده مدیران مسئول

شرق: موج انتقادها به نحوه برگزاری انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات همچنان ادامه دارد و پس از استعفای اعتراضی چندین مدیر مطبوعاتی، حالا انجمن‌های صنفی مدیران رسانه‌ها هم در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار توجه جدی به اعتراض‌ها و همچنین فراهم‌آوردن شرایط برگزاری انتخابات سالم و عادلانه شدند. انجمن صنفی مدیران روزنامه‌های غیردولتی، تعاونی اصحاب رسانه، انجمن صنفی مدیران نشریات ایران و همچنین انجمن صنفی رسانه‌های تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی کشور این نامه را امضا کرده و اعلام کردند که «مدیران مسئول رسانه‌های امضاکننده این نامه نیز ترجیح می‌دهند هم‌صدا با کاندیداهای معترض، از شرکت در این انتخابات خودداری کرده و در شکل‌گیری این انتخابات پرشائبه و ناعادلانه مشارکت نداشته باشند». امضاکنندگان این نامه پس از اشاره به موارد نقض قانون در این انتخابات، راه‌حل‌هایی هم ارائه کردند و از وزیر فرهنگ خواستند با دعوت از معترضان و شنیدن انتقادها، زمینه برگزاری انتخابات سالم و عادلانه را فراهم کند. در این نامه آمده است: «جناب آقای دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، با سلام و احترام. همان‌گونه که مستحضرید انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنفی و مؤثر در سرنوشت جامعه رسانه‌ای کشور، در٢٠ آبان‌ماه برگزار شد و به‌دلیل آنکه هیچ‌یک از نامزدها موفق به کسب حد نصاب لازم نشدند، انتخابات به دور دوم کشیده شد.

در این دوره از انتخابات این امید وجود داشت که بالاخره پس از هشت دوره (یعنی 16 سال)، طلسم نمایندگی مدیران مسئول توسط یک مدیر دولتی شکسته شود و یکی از مدیران رسانه‌ها در انتخاباتی سالم و عادلانه، با رأی اهالی این صنف برگزیده و راهی هیئت محترم نظارت شود.

در همین راستا تشکل‌های فعال در این بخش و مدیران مسئول مطبوعات و رسانه‌ها با شور و شوق و امیدواری به تغییر، وارد این رقابت انتخاباتی شدند و بسیاری نیز خود را شایسته این نمایندگی دانسته و کاندیدای این مسئولیت خطیر شدند.

اما در کمال ناباوری برخی گزارش‌ها و اخبار از فرایند انتخابات، موجب ایجاد شائبه‌ها و نگرانی‌هایی در سلامت این رویداد شد. زیرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه هیئت نظارت به‌عنوان نهاد مجری که باید مطابق با مقررات عمل کرده و به‌طورکامل اصل بی‌طرفی را رعایت کند، متأسفانه مقررات و اصل بی‌طرفی را رعایت نکرده است؛ برای نمونه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- در این انتخابات مانند موارد مشابه دیگر باید آرا مخفی بماند اما نرم‌افزار مورد استفاده در این انتخابات این امکان را به برگزارکنندگان انتخابات می‌دهد که مشاهده کنند چه کسی به کدام نامزد رأی داده است! مخفی‌نبودن آرا، به‌تنهایی برای مخدوش‌بودن و ابطال انتخابات کافی است.

2-مخفی‌نماندن آرا به‌طور طبیعی برای همکاران مطبوعاتی ما در رسانه‌های آسیب‌پذیر می‌تواند موجب ارعاب و نگرانی از رأی باشد و نگران این باشند که اگر رأی آنها مطابق با سلیقه دستگاه اجرائی نباشد، بعدا مورد مؤاخذه و تنبیه قرار بگیرند.

3- شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی عوامل طی تماس با تعدادی از رأی‌دهندگان از آنها خواسته‌اند رأی خود را عوض کرده و به نامزد مورد حمایت دستگاه اجرایی رأی بدهند.

4-گفته می‌شود در مواردی نیز از یک آی‌پی چندین بار رأی داده شده که نشان از دادن رأی تجمیعی دارد.

این قبیل شائبه‌ها و ابهامات به‌تدریج در ذهن تشکل‌ها، مدیران مسئول و کاندیداها تقویت شد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه هیئت نظارت به‌عنوان مجری و ناظر انتخابات باید به‌طور شفاف به این ابهامات و دغدغه‌ها پاسخ می‌داد. متأسفانه به‌رغم تذکرات متعدد از سوی دلسوزان و اهالی رسانه، هیچ‌گونه توجه و ترتیب اثری به اعتراضات و انتقادات داده نشد و اکنون شاهد آن هستیم که کاندیداهای اصلی این انتخابات از جمله آقایان مهدی رحمانیان (مدیرمسئول روزنامه شرق)، بیژن مقدم (مدیرمسئول پایگاه خبری الف)، حسن کربلایی (مدیرمسئول پایگاه خبری نیک‌رو) و احمد حکیمی‌پور (مدیرمسئول فصلنامه خاطرات سیاسی) که بسیاری از تشکل‌ها و رسانه‌های اصلی کشور را نمایندگی می‌کنند، به‌دلیل همین شائبه‌ها و در اعتراض به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه هیئت نظارت از این انتخابات کناره‌گیری و مراتب اعتراض و انصراف خود را به‌طور رسمی اعلام کردند.

در چنین شرایطی انتظار می‌رود جناب‌عالی از کنار این شائبه‌ها و اعتراضات اهالی مطبوعات و رسانه، به‌سادگی عبور نکنید و با دعوت از کاندیداهای معترض و نمایندگان تشکل‌های صنفی و رسیدگی عاجل به اعتراضات آنها، شرایط را برای برگزاری انتخاباتی سالم و عادلانه و به دور از هرگونه شائبه دخالت و جانب‌داری، فراهم کنید. بدیهی است که بی‌اعتنایی به این اعتراضات به بی‌اعتباری انتخابات مربوط به یکی از فرهیخته‌ترین و مؤثرترین اقشار جامعه می‌انجامد و مدیران مسئول رسانه‌های امضاکننده این نامه نیز ترجیح می‌دهند هم‌صدا با کاندیداهای معترض، از شرکت در این انتخابات خودداری کرده و در شکل‌گیری این انتخابات پرشائبه و ناعادلانه مشارکت نداشته باشند.

لذا با توجه به موارد فوق ضروری است:

اولا از برگزاری مرحله دوم انتخابات جلوگیری شود، ‌ثانیا یک گروه تحقیق با حضور مستقیم نمایندگان تشکل‌های صنفی، برای بررسی کیفیت برگزاری انتخابات و تخلفات احتمالی تشکیل شود و ثالثا در صورت کشف تخلف با متخلفان برخورد قانونی شود. بدیهی است در صورت بی‌توجهی به این خواسته‌های مشروع و قانونی، حق پیگیری از طریق نهادهای قانونی کشور محفوظ است».‌امضاکنندگان: انجمن صنفی مدیران روزنامه‌های غیردولتی، تعاونی اصحاب رسانه، انجمن صنفی مدیران نشریات ایران، انجمن صنفی رسانه‌های تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی کشور.رونوشت: جناب آقای دکتر جهانگیری، معاون‌اول محترم رئیس‌جمهوری، جهت استحضار و دستور رسیدگی، جناب آقای دکتر واعظی، رئیس‌دفتر محترم رئیس‌جمهوری، جهت استحضار و دستور رسیدگی، ‌جناب آقای نصرالله پژمان‌فر، ریاست محترم کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی، جهت استحضار و دستور رسیدگی،  اعضای محترم هیئت نظارت بر مطبوعات، جهت استحضار و دستور رسیدگی، جناب آقای خدادی، معاون محترم مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهت استحضار و اقدام لازم.

 

 

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه