ارسال به دیگران پرینت

«العربی الجدید» گزارش داد؛

اشاره‌های آمریکا در مورد آغاز مذاکره بین واشنگتن و تهران افزایش یافته است.

مذاکراتی که در سوئیس انجام شده و منجر به توافق بر سر تبادل دو زندانی شد، به صورت غیر مستقیم بود. اما این بار، فرستاده آمریکا فراتر رفته و در جریان یک ویدئو کنفرانس تصریح کرد که ترامپ می‌خواهد سر میز مذاکره بنشیند، نه فقط برای اجرای مبادلات بیشتر اسرا، بلکه برای گش

اشاره‌های آمریکا در مورد آغاز مذاکره بین واشنگتن و تهران افزایش یافته است.

ویکتور شلهوب در وبسایت روزنامه عرب زبان «العربی الجدید» متعلق به قطر که دفتر آن در لندن قرار دارد، نوشت: اخیرا اشاره‌های آمریکا در مورد آغاز مذاکره بین واشنگتن و تهران افزایش یافته است. طغیان مثلث بحران‌های آمریکا در زمینه‌های بهداشتی، اقتصادی و نژاد پرستی، تا حد زیادی نگاه‌ها را از موضوع مذاکره، منحرف کرده است، هر چند که این اتفاق در صورت عملی شدن، یک روزنه بزرگ در دیوار روابط ایران و آمریکا خواهد بود. همچنانکه خطاب دولت ترامپ و زبان سیاسی آن به تازگی به سمت این تحول مهم پیش می‌رود.

مساله قابل توجه آنکه طرف ایرانی در این باره هیچ پاسخی مبتنی بر شرط ربط دادن مذاکره با رفع تحریمها، نداده است. آنچه بر اهمیت اشاره‌های آمریکا در این خصوص می‌افزاید، طرح مساله کمی قبل از اجرای قانون سزار در مورد سوریه است، قانونی که اساسا حزب الله، بازوی ایران را هدف می‌گیرد. در این میان، ایران برای سرد کردن آتش اختلافات و آرام کردن فضا، عکس العمل تندی نسبت به تصمیم برای اجرای قانون سزار، نشان نداده است و همین حالت، می‌تواند موجب یک تلاقی اضطراری بین ایران و آمریکا شود، چیزی شبیه آنچه در جریان قرارداد ایران-کنترا در سال ۱۹۸۶ شاهد ان بودیم.

اما تفاوتی که وجود دارد آن است که این بار اگر مذاکره‌ای صورت گیرد، سرّی نخواهد بود، چرا که فشار‌های آزار دهنده‌ای که به ایران وارد می‌شود، می‌تواند باعث گذشت ان از شعارها و انتقال ان به سیاست پراگماتیسم شود. همانطور که در سال ۱۹۸۸، نظام ایران برای توقف جنگ با عراق، قطعنامه پایان جنگ را پذیرفت.

به نظر می‌رسد دولت ترامپ روی تکرار این سناریو حساب باز کرده و در حال زمینه سازی برای آن است. آخرین این شاخص ها، صحبت‌های برایان هوک در مورد تمایل دولت آمریکا برای مذاکرات مستقیم با تهران برای مبادله زندانیان است.

مذاکراتی که در سوئیس انجام شده و منجر به توافق بر سر تبادل دو زندانی شد، به صورت غیر مستقیم بود. اما این بار، فرستاده آمریکا فراتر رفته و در جریان یک ویدئو کنفرانس تصریح کرد که ترامپ می‌خواهد سر میز مذاکره بنشیند، نه فقط برای اجرای مبادلات بیشتر اسرا، بلکه برای گشودن کانال مذاکره مستقیم با ایران در خصوص مسائل و پرونده‌های مختلف.

هوک همچنین از تمایل خود برای تسریع بخشیدن به روند این مسیر در سطح دیپلماسی رسمی خبر داد و تاکید کرد که باب دیپلماسی اکنون برای بررسی تمام اموری که باعث بر هم خوردن روابط آمریکا و ایران شده، باز است. این صحبت‌ها از سوی نماینده ویژه آمریکا در پرونده سوریه، جیمز جفری نیز مطرح شد.

این گفتمان‌ها از باب زمینه سازی برای مذاکره آینده بین ایران و آمریکاست و شکی نیست که کاخ سفید به دنبال فشار بیشتر بر ایران در سه جبهه بحران است، تا این کشور را مجبور به عقب نشینی و مذاکره کرده و به نوعی دستاورد انتخاباتی نیز برای ترامپ داشته باشد.

در آخرین نظر سنجی، ۷۲ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که این کشور در مسیر اشتباهی می‌رود و ۵۷ درصد آن‌ها موافق سیاست‌های ترامپ هستند. در این میان، بحران کرونا در آمریکا که تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار قربانی گرفته است، ارتباط مستقیمی دارد با این گشایش و خوش بینی رسمی که در مورد مذاکره آمریکا با ایران وجود دارد.

 

منبع : انتخاب
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه