ارسال به دیگران پرینت

پیشنهاد جدید کاخ سفید به بشار اسد؟

در واقع، اکنون مباحثات مرتبط با سوریه از حوزه نظامی به حوزه‌های سیاسی و اقتصادی منتقل شده است. در حال حاضر، دولت سوریه و متحدانش دنبال جذب سرمایه‌های خارجی برای آغاز روند بازسازی خرابی‌های جنگ داخلی هستند. از این رو، آمریکا قانون قیصر را تدوین کرد تا ضمن تحت الشعاع قرار دادن فرآیند بازسازی، بتواند در فرآیند‌های سیاسی آینده سوریه نیز اعمال نفوذ کند.

 پیشنهاد جدید کاخ سفید به بشار اسد؟

یک مقام آمریکایی با اشاره به بحران اقتصادی سوریه، از پیشنهاد جدید کاخ سفید به بشار اسد برای خروج از این بحران خبر داد. بخش‌هایی از پیشنهاد یادشده به نفوذ ایران در سوریه مربوط می‌شوند.

 در آستانه اجرایی شدن قانون تحریمی «قیصر»، تحرکات دولت آمریکا در پرونده سوریه شدت گرفته است. جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، بحران سقوط ارزش لیر سوریه را نتیجه اقدامات دولت آمریکا دانست و از پیشنهاد جدید آمریکا به دولت سوریه برای خروج از این بحران پرده برداشت.

جفری مدعی شده که فروپاشی ارزش پول ملی سوریه دلیلی بر ناتوانی متحدان این کشور در حمایت از نظام آن است. به گفته این مقام آمریکایی، دولت سوریه نیز نمی‌تواند از طریق بانک‌های لبنانی منابع مالی تامین کند، چون بانک‌های لبنانی هم اوضاع‌شان بحرانی است.

به گزارش شبکه الجزیره، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه اعلام کرده که کشورش به اسد برای خروج از این بحران مالی پیشنهادی ارائه کرده است.

آمریکا تحریم‌های زیادی علیه سوریه اعمال کرده است که بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشته اند. همچنین، آمریکا به زودی تحریم‌های گسترده دیگری در قالب طرح موسوم به «قانون قیصر برای محافظت از غیرنظامیان سوریه» علیه دولت سوریه اعمال خواهد کرد. قانون قیصر تقریبا تمام بخش‌های کلیدی اقتصاد سوریه و شخص بشار اسد را هدف قرار می‌دهد.

 
پیشنهاد جدید آمریکا به بشار اسد؛ پشت پرده چه خبر است؟
جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه

قیصر و اهداف آن

از حدود پنج سال پیش، طرحی در کنگره آمریکا مطرح شد که به موجب آن تحریم‌های گسترده‌ای علیه سوریه اعمال می‌شود. این طرح که به قانون قیصر معروف شد، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان در کنگره آمریکا، در دسامبر ۲۰۱۹ توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، امضا شد و حدود ۱۰ روز دیگر اجرا خواهد شد. با اجرای این قانون، بانک مرکزی سوریه و سایر بخش‌های کلیدی اقتصادی سوریه و همچنین مبادلات خارجی این کشور با کشور‌هایی نظیر ایران و روسیه تحریم خواهد شد.

در آستانه اجرای این قانون، ارزش لیر سوریه بار دیگر سقوط کرد. شنبه گذشته، برای اولین بار ارزش هر یک دلار آمریکا ۲۳۰۰ لیر سوریه شد. این در حالی است که طبق قیمت رسمی، هر دلار معادل ۷۰۰ لیر است.

جفری بحران ارزش لیر را نتیجه اقدامات آمریکا علیه سوریه دانست و در همین راستا از پیشنهاد جدید کاخ سفید به سوریه سخن گفت. او جزئیات این پیشنهاد را افشا نکرد، اما برخی از کلیات پیشنهاد جدید آمریکا را اعلام کرد. نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه گفته است که واشنگتن خواستار یک فرآیند سیاسی در سوریه است و این فرآیند ممکن است به تغییر نظام منجر نشود. چرا که آمریکا دنبال تغییر رفتار نظام سوریه و خودداری آن از پناه دادن به «گروه‌های تروریستی» و عدم اعطای پایگاه به ایران از سوی آن است.

جفری گفته است که قانون قیصر به شکل خودکار همه فعالیت‌های اقتصادی سوریه و همچنین هرگونه دادوستد با ایران را هدف قرار خواهد داد.

به اعتقاد برخی تحلیلگران، هدف از قانون قیصر، جبران ناکامی آمریکا و متحدانش در حوزه نظامی در سوریه است. همچنین، آمریکا دنبال تاثیرگذاری بر روند بازسازی سوریه است. مدت‌هاست که دیگر کسی از برکناری بشار اسد یا براندازی نظام سوریه سخن نمی‌گوید. دولت این کشور توانسته است بسیاری از استان‌هایی را که قبلا تحت سیطره معارضان و گروه‌های تروریستی بود، بازپس گیرد. اکنون در سوریه، جز در برخی مناطق شمالی آن، یک آرامش نسبی حاکم است. در واقع، اکنون مباحثات مرتبط با سوریه از حوزه نظامی به حوزه‌های سیاسی و اقتصادی منتقل شده است. در حال حاضر، دولت سوریه و متحدانش دنبال جذب سرمایه‌های خارجی برای آغاز روند بازسازی خرابی‌های جنگ داخلی هستند. از این رو، آمریکا قانون قیصر را تدوین کرد تا ضمن تحت الشعاع قرار دادن فرآیند بازسازی، بتواند در فرآیند‌های سیاسی آینده سوریه نیز اعمال نفوذ کند.

منبع : فرارو
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • M.H.Mazahr ارسالی در

      سلامــــــــــــــــــــــــــــــــــ
      اونوقت میگن چرا میگوئید مرگ بر آمریکا پَ نَ پَ ازاین ببعد میگیم
      الالابد تا فروپاشی کامل
      مـــــــــــــــــــــــــــــــــرگـــــــــــــ بـــــــــــر
      آمــــــــــــــــــــــــــــــــریـــــــــــــــــــکــــــــــــا

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه