ارسال به دیگران پرینت

سفر ترامپ | به ایالتی که روزنه طلایی پیروزی او در ۲۰۱۶ شده بود

دو نامزد روز دوشنبه، دوم نوامبر، به طرز خستگی‌ناپذیری باز هم به ایالت‌های حساس و کلیدی چون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، ویسکانسن، میشیگان و اوهایو رفتند تا بلکه تعداد معدودی از رای‌دهندگانی که هنوز مردد یا بی‌میل به رای دادن هستند را به اردوی خود جذب کنند.

سفر ترامپ  |  به ایالتی که روزنه طلایی پیروزی او در ۲۰۱۶ شده بود

تنها چند ساعت مانده به آغاز آخرین روز رای‌گیری در آمریکا که رسما روز انتخابات در این کشور است، دونالد ترامپ برای ماندن در کاخ‌سفید و جو بایدن برای راه یافتن به آن آخرین تلاش‌های خود را کردند. دو نامزد روز دوشنبه، دوم نوامبر، به طرز خستگی‌ناپذیری باز هم به ایالت‌های حساس و کلیدی چون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، ویسکانسن، میشیگان و اوهایو رفتند تا بلکه تعداد معدودی از رای‌دهندگانی که هنوز مردد یا بی‌میل به رای دادن هستند را به اردوی خود جذب کنند. همزمان نهادهای نظارتی می‌گویند بیش از ۹۷ میلیون آمریکایی برای روز آخر صبر نکرده‌اند و آرای خود را تا عصر دوشنبه یا به صندوق رای یا به صندوق پست انداخته‌اند.

نظرسنجی‌ها در سطح ملی، همچون شش ماه گذشته، از پیشتازی قابل توجه جو بایدن خبر دادند اما این فاصله در چند ایالت کلیدی که ممکن است سرنوشت انتخابات را رقم بزنند، کمتر است.

ترامپ روز دوشنبه به کارولینای شمالی هم رفت. ایالتی که تصور می کرد به راحتی در آن برنده خواهد شد اما نظرسنجی ها از رقابت نزدیک او با جو بایدن در این ایالت جنوبی آمریکا خبر می دهند

دونالد ترامپ روز دوشنبه به کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسن رفت. این آخری (ویسکانسن) در سال ۲۰۱۶ روزنه طلایی برای پیروزی ترامپ بود که با پیروزی او در پنسیلوانیا و میشیگان تکمیل شد و هیلاری کلینتون و حزب دموکرات را در شوکی بزرگ فرو برد.

جو بایدن هم روز دوشنبه به پنسیلوانیا و اوهایو سفر کرد. سفر او به پنسیلوانیا که زداگاهش هم هست نشان از نگرانی او برای کسب آرای این ایالت بزرگ و حساس دارد.

در همین حال، انجمن‌های فعال در زمینه انتخابات می‌گویند تا عصر دوشنبه، دوم نوامبر، بیش از ۹۷ میلیون نفر در رای‌گیری‌های پیش از موعد شرکت کرده‌اند که بخش اعظم آنها آرای پستی است.

انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با برنده شدن نامزدها در هر یک از ایالات و جمع کل کالج‌های انتخاباتی کسب شده در ۵۰ ایالت این کشور صورت می‌گیرد.

هر ناحیه (و در مجموع هر ایالت) بنا بر نیمرخ جغرافیایی و جمعیتی خود تعداد مشخصی کالج انتخاباتی دارد که تمامی آنها به نامزدی که بیشترین رای را کسب کرده باشد تعلق می‌گیرد.

جمع کل این کالج‌ها ۵۳۸ است و نامزد برنده باید دست کم ۲۷۰ کالج انتخاباتی کسب کند تا بتواند خود را برنده انتخابات بداند.

این نظام انتخاباتی در آمریکا، باعث شده که در مواردی برنده بدون نیاز به کسب بیشترین رای موخوذه، بتواند برنده شود. چنانکه در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون توانست در مجموع، ۳ میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کند اما ترامپ با کسب کالج های انتخاباتی بیشتر او را شکست داد.

جو بایدن روز دوشنبه علاوه بر پنسیلوانیا به اوهایو هم سفر کرد. ایالتی که در سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ با اختلاف ۱۰ درصد برنده شده بود.

همزمان با نزدیک شدن به اوج هیجان انتخاباتی در آمریکا، آمارهای شیوع ویروس کرونا در این کشور هم همچنان رو به صعود است. تنها ظرف روز یکشنبه ۸۱ هزار آمریکایی دیگر به کووید۱۹ مبتلا شدند تا شمار مبتلایان این کشور به حدود ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد.

آنتونی فاوچی، سرشناس‌ترین مقام بهداشتی دولت آمریکا در ستاد مبارزه با کرونا کاخ‌سفید در مصاحبه جنجالی از نحوه عملکرد دولت دونالد ترامپ انتقاد کرده و گفته روزهای بسیار سختی در انتظار آمریکا است.

اظهاراتی که کاخ‌سفید آن را موضع‌گیری سیاسی خوانده و به همین علت دکتر فاوچی را نکوهش کرده است.

جو بایدن که انتقاد از عملکرد ترامپ در مقابله با کرونا را خط اصلی حملات خود علیه رقیب قرار داده، روز دوشنبه، پنسیلوانیا، که زداگاه او هم هست را به عنوان آخرین ایستگاه پیش از روز سوم نوامبر انتخاب کرد. ایالتی که بسیاری آن را خط مقدم و خاکریز اصلی مبارزه میان دو نامزد می‌دانند.

بایدن امیدوار است علاوه بر پنسیلوانیا، دو ایالت ویسکانسن و میشیگان را که در سال ۲۰۱۶ از دموکرات ها روی برگرداندند، دوباره به سوی آبی‌ها جذب کند. او همچنین روز دوشنبه به اوهایو هم رفت تا نشان دهد به کسب پیروزی در ایالتی که ترامپ با اختلاف فاحش آن را برده بود، چشم دوخته است. اوهایو علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، به علت رقابت نزدیک نامزدهای مجلس سنا هم اهمیت دارد. دموکرات ها امیدوارند تا با پیروزی در اوهایو یا ایالاتی چون کارولینای شمالی، مونتانا یا جورجیا، در کنار شانس بالایی که برای پیروزی در کلورادو و آریزونا دارند، اکثریت مجلس سنا را از چنگ جمهوری خواهان درآوردند. آنها برای این کار باید دست کم ۴ کسی را روز سه شنبه به جمع ۴۷ کرسی فعلی خود اضافه کنند.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه