ارسال به دیگران پرینت

پیش بینی سیاست بایدن در صورت شکست مذاکرات برجام | سیاست تکراری٬ تکرار شکست

بایدن به دنبال حمله نظامی به ایران است یا ایرانِ هسته ای را میپذیرد

اگر بایدن مایل به پرداخت هزینه سیاسی حذف سپاه از فهرست نبود، آیا واقعاً انتظار می رود که او ریسک‌های حمله به برنامه هسته‌ای ایران را به دوش بکشد؟

بایدن به دنبال حمله نظامی به ایران است یا ایرانِ هسته ای را میپذیرد

آدام لامون سردبیر اجرایی نشریه نشنال‌اینترست و عضو بخش مطالعات خاورمیانه در مرکز منافع ملی در مقاله‌ای برای نشریه اسپکتیتور با عنوان «آموختن زندگی با ایران هسته‌ای» استدلال کرده است که «بایدن قصد حمله به ایران را ندارد و بنابراین واشنگتن خود را وفق خواهد داد».

سیاست تکراری٬ تکرار شکست

وی نوشت: تنها چهار سال پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توافق بین المللی که برنامه هسته ای ایران را محدود کرده بود، ایران بیش از هر زمان دیگری به آستانه هسته ای نزدیک شده است. هم فشارهای دولت ترامپ و هم کمپین های دیپلماتیک دولت بایدن در تسلیم شدن ایران شکست خورده اند، با این حال ایالات متحده هنوز رویه خود را تغییر نداده است. در عوض، تنها ترس از یک درگیری فاجعه بار در خاورمیانه را افزایش داده است.

مطمئناً، در حالی که استراتژی فشار حداکثری تیم ترامپ در تضعیف اقتصاد ایران موفقیت بزرگی داشت، در دستیابی به هر یک از اهداف اعلام شده آن بسیار کمتر مؤثر بود. و اگرچه بایدن، به نوبه خود، در مورد نحوه پیوستن «سریع» به برجام پس از ریاست‌جمهوری، حرف‌های درستی زده است، اما بارها و بارها وقتی فرصتی برای انجام این کار فراهم شد، از این کار خودداری کرده است.

 
 

در عوض، علیرغم انتقاد کردن استراتژی ترامپ برای ایران به عنوان یک «فاجعه خودساخته»، بایدن عمدتاً سیاست‌های سلف خود را حفظ کرده و در عین حال وعده داده است که ایران را از پیشروی هسته‌ای باز می‌دارد، حتی زمانی که ایران به تدریج نزدیک‌تر می‌شود. زمان یک ساله گریز هسته‌ای تحت برجام در فوریه 2022 به شش ماه کاهش یافته بود. و اکنون "صفر" است.

اوج‌گیری فراخوان‌های جنگ‌طلبانه

فراخوان های جنگ به اوج خود رسیده است. در واقع، حتی کاخ سفید نیز آهنگ خود را تغییر داده است. در جریان سفر جولای بایدن به اسرائیل، او به یک شبکه تلویزیونی اسرائیلی گفت که آماده است از زور علیه ایران "به عنوان آخرین راه چاره" استفاده کند. روز بعد، او با لاپید، نخست‌وزیر تازه تاج‌گذاری شده اسرائیل، یک تعهد مشترک امضا کرد که «هرگز اجازه ندهد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد».

بایدن و لاپید ممکن است در جزئیات متفاوت باشند - اولی بیشتر تمایلی به استفاده از نیروی نظامی علیه ایران ندارد در حالی که دومی می‌خواهد ایالات متحده تهران را از طرف اسرائیل سرنگون کند - اما هر دو در برابر اجازه دادن به ایرانی‌ها برای "رفتن" خطی کشیده‌اند. هسته ای."

این تمایل مدون به سمت استفاده از زور علیرغم گزارش ویلیام برنز، رئیس سیا، رخ داده است که آژانس او «هیچ مدرکی نمی بیند» که نشان دهد ایران تصمیم به ساخت سلاح هسته ای گرفته است. در همین حال، مقامات امنیت ملی اسرائیل گفته اند که اسرائیل با برجام ناقص بهتر از بدون آن بود.

.azady 30.6

برجام همان پلن B بود

البته، درخواست‌ها برای مجوز دادن به "طرح B" علیه ایران - سیاست گمراه‌کننده‌ای که پنهان می‌کند که چگونه یک عملیات نظامی می‌تواند ده‌ها تا صدها هزار غیرنظامی ایرانی را بکشد، جرقه‌ای برای یک جنگ بزرگ در خاورمیانه ایجاد کند و احتمالاً ایالات متحده را ملزم به بازگرداندن ارتش به منطقه کند - هرگز معتبر نبوده اند. در واقع، این برجام – نه یک عملیات نظامی – همان پلن B بود.

در سال 2008، پرزیدنت جورج دبلیو بوش طرح الف اسرائیل را رد کرد: پیشنهادی برای بمباران سایت های هسته ای ایران. در عوض، بوش مشکل را به پرزیدنت باراک اوباما، که دولتش دیپلماسی را به زور ترجیح داد، واگذار کرد.

دونالد ترامپ بعداً از حمله مستقیم به ایران امتناع کرد و تمایل خود را برای مذاکره نشان داد. حتی اسرائیل، هم در زمان نخست وزیری بنیامین نتانیاهو و هم در زمان جانشینان او، بر یک کمپین پر زرق و برق اما در نهایت ناممکن از ترورها و خرابکاری های مخفی تکیه کرده است - حتی اگر جنگنده های رادارگریز بی‌نظیر F-35 آن بدون نیاز به سوخت گیری در هوا به ایران برسند.

بایدن به چشم‌پوشی از آستانه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد

این ما را به بایدن بازمی گرداند. واضح است که رئیس‌جمهور نمی‌خواهد ایران به باشگاه‫ هسته‌ای بپیوندد و قصد دارد به متحدان خاورمیانه‌ای آمریکا - که خود از بازگشت به برجام حمایت می‌کنند - اطمینان دهد که ایالات متحده از آنها حمایت می‌کند. با این حال، باید به خاطر داشت که برای ماه‌ها، بزرگترین مانع برای احیای برجام، امتناع دولت بایدن از حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از فهرست [ادعایی] سازمان‌های تروریستی خارجی وزارت امور خارجه، بود. آن هم به دلایل سیاسی نه امنیتی.

اگر بایدن مایل به پرداخت هزینه سیاسی حذف سپاه از فهرست نبود، آیا واقعاً انتظار می رود که او ریسک‌های حمله به برنامه هسته‌ای ایران را به دوش بکشد؟ 

بایدن با شعار پایان دادن به "جنگ های همیشگی" ایالات متحده، نه گسترش آنها، به قدرت رسید. عواقب اوکراین و ویروس کرونا، خروج او را دشوار کرده است، اما غرایز او ثابت مانده است.

با توجه به تایید اخیر بایدن از اتحاد دفاع هوایی بین اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس و تکیه بر توافق‌نامه آبراهام با میانجی‌گری ترامپ، آشکار است که کاخ سفید می‌خواهد بیشتر بار امنیت منطقه را بر دوش کشورهای منطقه بگذارد. این کار درست است. بنابراین، با توجه به این فرصت، احتمالا بایدن به جای اینکه میراث خود و رفاه کشورش را به خطر بیندازد، به چشم پوشی از نوک انگشتان پای ایران در آستانه هسته‌ای - یا حتی عبور از روی آن - ادامه می دهد.

واشنگتن با ایران هسته‌ای کنار می‌آید

متقاعد نشده‌اید؟ تاریخ بهتر می‌داند. در سال 2002، دولت بوش قرارداد کنترل تسلیحات دیگری را لغو کرد و کره شمالی را تهدید کرد که در صورت ساخت بمب هسته‌ای «همه گزینه‌ها روی میز است» (هم دولت اوباما و هم دولت ترامپ بعداً همین را گفتند). دو دهه بعد، کره شمالی ده‌ها سلاح دارد و به طور معمول سلاح های جدید خود را بدون تحریک بیش از یک انگشت تکان دادن از سوی واشنگتن به رخ می کشد.

آیا بایدن این سنت را کنار می‌گذارد؟ بعید است. با وجود جسارت لفاظی، واشنگتن یاد گرفته است با پیونگ یانگ هسته‌ای زندگی کند. می تواند تهران هسته‌ای را نیز تحمل کند.

گره کور احیای برجام

 
منبع : اقتصاد نیوز
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      مگرجنگ بشودنوبت آنهایی که نرفته و در زمان جنگ خودشان را خوب بستندوحق رزمندگان و جانبازان را ضایع کردنند

      • اسماعیل سالاری ارسالی در

        ما رفتیم حالا میگن وظیفه ت بوده

    • staris ارسالی در

      سلام
      شتر در خواب بیند پنبه دانه...

    • مدبر ارسالی در

      جهان درآستانه ورودبه دنیای چندقطبی است وجوانه های آزادی درکشورهای
      دربنددرحال شکوفایی وسرودازادی در
      حال نواختن است وکشورماباتوجه به
      موقعیت خاص جغرافیایی ودرتیررس بودن منافع غرب درمنطقه توسط کشور
      توانمندما،غرب درترس وهراس بسرمیبرد

    • مسعودقنبری ارسالی در

      با سلام . از یه عضو کوچک و مختصر جامعه کارگران کشور پهناور ایران به کاخ سفیدیهای حقیری که توهم حکومت بر ایرانیها رو در سر می‌پرورانند...بخوابید بابا لاهاف یخ کرد .به این حرفها نمی خورید .

    • دا ریوش فیروزژ ارسالی در

      دونیا بزرگ هست ایران زمانی امپراطوری بزرگی بود چرخ چرخید گاو چرانها شد امریکا الان هم چرخ چرخیده ایران شده اتمی قبول کنید جانم از قدیم گفتند در رو یه پاشنه نمی چرخه چشم بد خوا هان کور

    • ناشناس ارسالی در

      اخه بایدن احمق این همه برادران زحمت کشیدند وقت وهزینه گذاشتند تجهیزات جنگیدرست کردند خوب باید استفاده کنند حالا جنگ جنگ نه یک 6 ماهی هی جنگ کنیم نشون بدیم تجهیزات ایران رو مسخره ها کمک کنید تا بخوبی این جنگ بر گذار بشه میدونید چقدر بعد ها فیلم ازش ساخته میشه تازه گاهی جنگ مثل دزدی برای بعضی ها اومد داره وضعشون توپ توپ میشه یک صندلی شیک ومهم بهش میدند من که میرم بجنگم با امریکایی ها تلافی فیلم های سرخپوستی در بیاد

    • ناشناس ارسالی در

      هردو کشور امریکا وایران راه عاقلانه ومنصفانه را در مقوله برجام وهسته ای در پیش نگرفته اند وهیچکدامشان به دیپلماسی وگفتمان اهمیت نمی گذارند و با زبان جنگ وبی منطقی با هم رفتار می کنند و کل منطقه ودنیا را برسر موضوع بی اهمیت نیروگاههای هسته ای به جنگ و اشوب خواهند کشید وعده کثیری از مردم وملتهای بی گناه وبی طرف بر سر موضوع هسته ای وشکستن قبح هسته ای با افزایش غلظت اورانیوم قتل وعام خواهند شد.وهردو کشور ایران وامریکا اگر چنین اتفاقی بیوفتد مورد غضب وخشم ونفرین خداوند قرار خواهند گرفت. وکشوری که مورد غضب ونفرین خداوند قرار گیرد ان کشور مورد خشکسالی وقحطی وحمله کشور های متخاصم وفتنه های داخلی خواهد شد. نمونه نفرین شده اقوام سرکش ملت عراق وشام هستند که به خاطر جنایت کربلا درحق اولاد رسول ا...هنوز بعد از 1000سال دچار فتنه وگرفتاری وحمله کشورهای متخاصم هستند واز این نفرین خلاص نشده اند.

    • آذرفولادی ارسالی در

      بایدن کروناگرفته توی تب داره هذیون میگه
      خخخخخ
      از ایران میترسه چون ایران قدرتمند شده ماشاءالله
      بنازم قدرت برادران غیرتی وطنم را
      دست مریزاد مریزاد
      خدایارتان باد دلاوران

    • سرلک ارسالی در

      سلام‌بردلاورمردان‌وطنم‌‌ثمره‌خون‌پاک‌جوانان‌دفاع‌مقدس بارنشست‌وباعث‌اقتدارکشورشدوالان‌دشمنان‌وحشت‌تعرض‌به‌ایران‌رادارنندوفلیم‌های‌دفاع‌مقدس‌رودیدن‌وخودشان‌درزمان‌جنگ‌صدام‌نقش‌داشتن‌لذا‌بادست‌خالی‌رزمندگان‌این‌سرزمین‌دیدن‌که‌چه‌جانانه‌یورش‌ومیتازنندبردشمن‌تادندان‌مصلح‌واکنون‌که‌ایران‌‌دستش‌پرووپیشرفته‌هست‌وجودتعرض‌‌روندارنندواگه‌خطایی‌ازشون‌سرزندکافیست‌اشاره‌شودکه‌سپاه‌۵۷‌لرستان‌دراولین‌ضربه‌پوزه‌شان‌رابه‌خاک‌میکشانند

    • مدبر ارسالی در

      این چه قانون نانوشته ای است که به
      غرب متجاوزبسرکردگی آمریکا اجازه میدهدبخاطرمنافع نامشروع خود
      سراسردنیارابه آتش وخون بکشد ولی
      اجازه نمیدهدکشورمستقلی مثل
      کشورماکه درمسیردرست حرکت میکند
      قدرت بازدارندگی نداشته باشد؟

    • اشنا ارسالی در

      امریکابعدازشکست درویتنام توان رزم زمینی خودراازدست داده وتبدیل به صرفا"کارخانه اسلحه سازی ونمایش ان ورجزخوانی شده ودست برترش درعملیات هوایی باورودپهبادهابشدت ضعیف شده همینطوربسیاری ازناوگان دریایی اش کهنه وفرسوده است ونیازبه بازسازی ونوسازی داردومدتهاست ازگروههای نیابتی دردخالتهای نظامی استفاده می کندیادرگیری های محدودنظامی بعنوان نتیجه تهدیدهای نظامی امریکاهالیوودی است وروبه پایان

    • KING PARSA 🤴 👑 🦁 🤴 👑 ارسالی در

      من قضاوت نمیکنم

    • ناشناس ارسالی در

      امریکا. سواد. داره
      میره.کره.ماه.جهان.سوم.بجهنم.میره. مخ. کوچیک. 😅

    • ناشناس ارسالی در

      بایدن هر غلطی میخواد بکنه اصلا دولت ها بزن همدیگه رو له لور کنند به درک که چی میشه در هر صورت ما داریم عذاب میکشیم از سختی زندگی وحقوق وگرونی زار اینطوری بمیریم اگر هم زنده موندیم اون موقع یک خاک دیگه سرمون میگیریم چون از قرار معلوم تاریخ در دنیا همشون شبیه هم هستند ما فکر میکردیم فرق داره

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه