ارسال به دیگران پرینت

ارومیه:

ظرفیت های حمل و نقل ریلی آذربایجان غربی مورد غفلت واقع شده است

استاندار آذربایجان غربی گفت: از حمل و نقل ریلی استان به خوبی برای صادرات بهره گیری نشده است.

ظرفیت های حمل و نقل ریلی آذربایجان غربی مورد غفلت واقع شده است

 محمدصادق معتمدیان عصر شنبه در گفتگوی خبری با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اصلی استان به کارگیری زیرساخت‌های حمل و نقلی عمومی در اقتصاد استان است، افزود: متأسفانه از زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی خیلی بهره برداری انجام نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: یکی از مطالبات جدی ما که با حمایت نمایندگان در حال انجام است و با سفر رئیس جمهور به استان امیدواریم در بازه زمانی مشخص هم در بحث ریلی تکمیل زیرساخت‌ها را داشته باشیم و هم انبارها، باراندازها و لجستیک مورد نیاز برای فعال سازی راه آهن را ایجاد کنیم.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه از نظر ریلی به بندر امام خمینی (ره)، بندرعباس و سرخس و کشورهای آسیای میانه دسترسی داریم افزود: به دلیل عدم ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه اقتصادی نتوانسته‌ایم از این امکان بسیار خوب استفاده کنیم. یکی از دلایلی که امروز تورم بالا را در استان داریم به خاطر دوری استان از بنادر و مرکز کشور است. امیدواریم با انجام این کار اساسی و زیرساختی شاهد کاهش تورم و کاهش هزینه‌های تمام شده کالای وارد شده به استان باشیم.

معتمدیان مزیت‌های مرزی استان را نیز در ادامه مورد اشاره قرار داد و گفت: مرز مشترک با سه کشور عراق، ترکیه و آذربایجان، بهره مندی از پنج پایانه صادراتی و ۹ گمرک نشان از اهمیت استان در مباحث تجارت بین الملل دارد. آذربایجان غربی در مسیر دو کریدور مهم قرار دارد که طبیعتاً دسترسی جمهوری اسلامی به ترکیه و اروپا از طریق زمینی و ریلی از استان آذربایجان غربی انجام می‌گیرد.

استاندار آذربایجان غربی در ادامه به ظرفیت‌های کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در بسیاری از محصولات دارای برند و رتبه هستیم، تولید سالانه ۲۲ تن عسل و بیش از ۳۳ درصد از سیب کشور بخشی از توانمندیهای استان به شمار می‌رود.

بیش از ۴۰ هزار خانوار از طریق باغداری در استان ارتزاق می‌کنند

وی افزود: متأسفانه هر ساله مشکلاتی در بحث فروش محصول باغداران داریم، محدودیت‌هایی که برای صادرات به کشورهای همجوار از جمله عراق داریم ناچار هستیم بخش قابل توجهی از محصولات را به کشورهایی مثل هندوستان و پاکستان صادر کنیم و همین امر باعث شده هزینه حمل و نقل افزایش پیدا کند و از نظر زمانی نیز باغداران مجبور هستند که محصولات خودشان را در سردخانه‌ها نگهداری کنند و این امر باعث تحمیل هزینه می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه بیش از ۴۰ هزار خانوار از طریق باغداری در استان ارتزاق می‌کنند تصریح کرد: نه سال گذشته با تدابیری که صورت گرفت و سازمان تعاون روستایی ورود کرد، به میزان ۷۰ میلیارد تومان از محصولات زیر درختی دپو شده به موقع خریداری شد و علاوه بر آن همه مطالبات نیز پرداخت شد.

معتمدیان گفت: سال گذشته با پیگیری‌های انجام گرفته ۲۵۰۰ هکتار کشت نهال گردو و پسته توسط بخش خصوصی در مناطق شمالی استان آغاز شده و امیدواریم امسال شاهد حضور سرمایه گذاران در بخش کشاورزی به ویژه نهضت گلخانه‌ای باشیم. کشت گلخانه‌ای در مدیریت منابع آبی اشتغال و ارزآوری بسیار مؤثر است. عمده محصولات گلخانه‌ای صادراتی است و بازارهای خوبی در روسیه دارد. استان به دلیل ظرفیت‌های خوبی که دارد می‌تواند به عنوان یک هاب منطقه‌ای در کشور و شمال غرب نقش آفرینی داشته باشد.

کارت‌های بازرگانی ۱۳۵ نفر از تجار آذربایجان غربی تعلیق شد

وی رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی ۱۳۵ نفر از تجار استان که به موقع نسبت به انجام تعهد ارزی اقدام نکرده بودند و بهره گیری از ظرفیت حمل و نقل هوایی را در افزایش سرعت صادرات سیب بسیار مؤثر دانست.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری استان اعم از ابنیه تاریخی و جاذبه‌های طبیعی، این استان را بستری ایده آل برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری دانست و گفت: استان ظرفیت‌های خوبی در بخش جذب گردشگر دارد؛ به ویژه در بحث توریسم درمانی با توجه به هزینه‌های گران درمانی در کشورهای همسایه، این استان می‌تواند به جهت امکانات خوب درمانی در بحث سلامت بیش از اینها فعال باشد. گردشگری از قابلیت ایجاد اشتغال، افزایش درآمد سرانه و ارزآوری برخوردار است و با تهیه سند جامع گردشگری گام اول را برای بهره گیری از این قابلیت برداشته‌ایم.

معتمدیان افزود: بیش از ۱۰ فرودگاه در مجاورت استان در کشورهای منطقه‌ای از جمله در عراق، ترکیه، گرجستان، ارمنستان و آذربایجان وجود دارد که می‌تواند در جذب توریست و نیز صادرات محصولات بسیار مؤثر واقع شود.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ظرفیت‌های آب و خاک استان این قابلیت را دارد تا در بحث کشت گلخانه‌ای بیش از اینها فعال باشد گفت: با رایزنی‌های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی تا پیش از پایان کار دولت، بیش از ۲ هزار هکتار گلخانه در قالب مجتمع‌های گلخانه‌ای در سراسر استان احداث خواهد شد.

معتمدیان یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم را توجه به مباحث اقتصادی و معیشتی مردم دانست و گفت: با توجه به جهت گیری هایی که دولت دارد، با مجموعه اقداماتی که در سراسر کشور انجام می‌گیرد، شاهد تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد در کشور خواهیم بود.

پیش بینی تحقق رشد ۷.۳ درصدی اقتصادی در آذربایجان غربی

وی افزود: برای استان‌ها نیز بر اساس ظرفیت‌های نسبی که دارند تکالیفی را مشخص کرده‌اند، برای آذربایجان غربی تحقق رشد ۷.۳ درصدی در نظر گرفته شده تا بر اساس مزیت‌هایی که وجود دارد تحول و شتابی را در فعالیت‌های اقتصادی استان شاهد باشیم.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استان در بخش‌های مختلف دارای مزیت‌های نسبی است، تجارت بین الملل، کشاورزی، معادن و گردشگری را از جمله پیشران‌های توسعه بر اساس سند آمایش سرزمین دانست و تصریح کرد: پیشران توسعه استان در سال ۱۴۰۱ توجه و تمرکز بر بخش معادن است؛ استان از قطب‌های معدنی کشور به شمار می‌رود به نحوی که از ۵۱ ماده معدنی از مجموع هفتاد ماده معدنی در کشور در آذربایجان غربی وجود دارد.

معتمدیان افزود: ۵۱۶ معدن در استان وجود دارد که ۲۹۰ معدن یعنی ۵۶ درصد آنها فعال است، در مجموع یک میلیارد و صد میلیون تن ذخیره قطعی داریم و ۱۸ میلیون تن استخراج سالیانه است. ۱۶ درصد از کل ذخایر قطعی معادن استان سالانه استخراج می‌شود.

وی با بیان اینکه در بحث پروانه‌های اکتشاف موانعی بود که با پیگیری‌های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جنگلداری و محیط زیست برطرف شده است، گفت: در سال جاری توسعه مطالعات معدنی برای شناسایی پهنه‌های جدید از برنامه‌های اولویت دار به شمار می‌رود.

استاندار آذربایجان غربی اسکن پهنه‌های جدی معدنی با همکاری وزارت صمت، شرکت ایمیدرو و سازمان زمین شناسی را از جمله کارهای زیرساختی عنوان کرد و گفت: در بحث صدور پروانه‌های اکتشاف، هماهنگی بسیار خوبی با وزارت صمت انجام گرفته که سرعت خوبی در ماههای گذشته در بحث صدور پروانه اکتشاف رقم خورد. زمینه‌های لازم برای سرمایه گذاری در استان را آماده می‌سازیم به نحوی که از ماههای گذشته شاهد حضور سرمایه گذاران متعددی از بخش خصوصی و هلدینگ های حاکمیتی و نهادهای توسعه گرای دولتی در استان هستیم.

معتمدیان با اشاره به اینکه یکی از مزیت‌های استان در مباحث معدنی دریاچه نمک ارومیه است، گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و ذخایر بیش از ۶ میلیارد تن پتاس و منیزیم، آذربایجان غربی بزرگترین معادن پتاس خاورمیانه را دارد که با حمایت دولت در چند سال آینده می‌توانیم به قطب تولید کربنات سدیم تبدیل شویم.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت‌های معدنی اعم از سیلیس، نمک و آهک در استان، سرمایه گذارانی از استان‌های مختلف و دستگاه‌های مختلف حاکمیتی و هلدینگ های ملی برای سرمایه گذاری در استان حضور پیدا کرده‌اند که مذاکراتی انجام و تفاهماتی صورت گرفته و امیدواریم امسال مراحل اجرایی این اقدامات را شاهد باشیم.

 

منبع : مهر
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه