ارسال به دیگران پرینت

اپلیکیشن ماسک

هشدار :تعطیلی شهرهای قرمز الزامی است

آقای رئیس جمهور، زمان به سرعت در حال سپری شدن است و پروتکل‌های ابلاغی به هیچ وجه نمی‌تواند جلوی سرعت بالای انتشار بیماری کرونا را بگیرد.

 هشدار :تعطیلی شهرهای قرمز الزامی است

آقای رئیس جمهور، زمان به سرعت در حال سپری شدن است و پروتکل‌های ابلاغی به هیچ وجه نمی‌تواند جلوی سرعت بالای انتشار بیماری کرونا را بگیرد.

تیم اپلیکیشن ماسک دانشگاه صنعتی شریف نسبت به افزایش مجدد آمار مرگ‌ روزانه مبتلایان کرونا هشدار داد و از رئیس جمهور درخواست کرد تا دستور تعطیلی ادارات، بانک‌ها و فعالیت‌های غیر ضروری در شهرهای قرمز را صادر کند.

 

بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت آمار فوت ناشی از ابتلا به کرونا چند روزی است که روند صعودی گرفته و باز هم سه رقمی شده است. وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد که  ۱۱۴ بیمار طی ۲۴ ساعت جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۴۸ نفر رسید.

 
 

 

حالا تیم اپلیکیشن ماسک دانشگاه صنعتی شریف که پیش از این مسئولیت اعلام رنگ‌بندی شهرها نسبت به شیوع و کاهش بیماری در شهرهای کشور را عهده‌دار بود در اطلاعیه نسبت به شیوع گسترده بیماری و افزایش آمار فوتی‌ها هشدار داده و تعطیلی کامل در شهرهای قرمز را خواستار شده‌اند. در اطلاعیه آنها آمده است: 

آقای رئیس جمهور، عملکرد درخشان دولت سیزدهم در تامین سریع واکسن و بالابردن پوشش واکسیناسیون از مرگ هزاران نفر از هم‌میهنان جلوگیری کرد. اما طی چند روز اخیر، افزایش مجدد آمار مرگ‌ روزانه مبتلایان کرونا، کام مردم را تلخ کرد.

 
 

بررسی آمار بستری و مرگ در سایر کشورها از جمله آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، استرالیا، ایتالیا، دانمارک، برزیل و غیره نشان می‌دهد ارتفاع قله بستری و مرگ موج جدید امیکرون چندین برابر بالاتر از دلتا است. این به دلیل سرعت بالای انتشار امیکرون و کاهش اراده بعضی کشورها در انجام تدابیر جدی و سخت‌گیرانه بوده است. آمار واکسیناسیون نوبت اول، دوم و سوم در همه‌ی این کشورها هم‌طراز یا بالاتر از ایران است. این بدان معنی است که احتمالا ظرف چند هفته آینده ظرفیت بسیاری از بیمارستان‌های کشور در پذیرش بیماران بدحال کرونا تکمیل می‌شود و آمار مرگ از وضعیت موجود هم فراتر می‌رود. روند ابتلای سرپایی در استانهایی که زودتر درگیر خیز ششم شدند کماکان افزایشی است؛ یعنی تا رسیدن به قله ابتلای خیز ششم هنوز چند هفته فاصله داریم. توجه فرمایید که قله بستری و مرگ چند هفته پس از قله ابتلا را می‌دهد. نزولی شدن سریع‌تر قله امیکرون در کشورهای اروپایی نمی‌تواند به منزله‌ی رسیدن سریع به قله در ایران هم تلقی شود چون جغرافیای وسیع و الگوی تراکم جمعیتی ایران بسیار متفاوت از کشورهای مسطح و پرتراکم اروپایی است. این موضوع با مقایسه موجهای قبلی ایران و اروپا به سادگی قابل ارزیابی است.

آقای رئیس جمهور، تعطیلی گسترده‌ی شهرهای قرمز در خیز سوم کرونا (آبان و آذر ۹۹) توانست تنها ظرف ۹ روز پس از تعطیلی، روند بستری در شهرهای قرمز را نزولی کند. این امر، از بستری حدود ۵۰ هزار نفر و مرگ حدود ۷۵۰۰ نفر از هم‌میهنان جلوگیری کرد.  

آقای رئیس جمهور، در خیز پنجم بیش از یک میلیون نفر بستری شدند و طبق آمار رسمی بیش از ۵۰ هزار نفر جان باختند. صرفا هزینه مادی درمان بستری‌شدگان چندین هزار میلیارد تومان بود که اگر تنها بخشی از این پول صرف حمایت از اقشار کم‌درآمد و کسب‌وکارهای آسیب‌پذیر شود و در عوض فعالیت ادارات، بانک‌ها، شرکت‌ها و مشاغل غیر ضروری به مدت یک تا دو هفته در شهرهای قرمز تعطیل شود، از مرگ هزاران نفر جلوگیری خواهد شد. ضمن آنکه هزینه‌های مادی و معنوی ناشی از فوت مبتلایان، فراتر از حد تصور است.

آقای رئیس جمهور، تعطیلی ۵ روزه خیز پنجم کرونا (۲۵ تا ۳۰ مرداد امسال) زمانی اتفاق افتاد که عملا روند بستری در کشور از قله عبور کرده و نزولی شده بود. این بدان معنی است که این تعطیلی حدود دو هفته پس از نزولی شدن روند ابتلا اعمال شد و اثر بسیار کمی داشت. اگر همان تعطیلی، چند هفته زودتر و در زمان افزایش مبتلایان اعمال شده بود، از مرگ هزاران نفر جلوگیری می‌شد.  

آقای رئیس جمهور، زمان به سرعت در حال سپری شدن است. بازبودن رستوران‌ها در شرایطی که مردم ماسک را برمی‌دارند و کنار یکدیگر غذا می‌خورند، عدم تهویه حمل و نقل عمومی به خصوص مترو و اتوبوس به خاطر سرمای هوا و حضور مبتلایانی که آگاهانه یا نادانسته مجبورند به خاطر حضور در محل کار در کنار سایرین قرار بگیرند و در فضای بسته تنفس کنند، عدم تعویض هوای ادارات و شرکت‌ها، ادامه فعالیت‌هایی نظیر انواع مراسم و جشنواره‌هایی که پیامی جز عادی‌انگاری برای مردم ندارد، و مثال‌های فراوانی از این دست، کشور را به سمت آمارهای بالای ابتلا و مرگ در خیز ششم سوق می‌دهد. پروتکل‌های ابلاغی به هیچ وجه نمی‌تواند جلوی سرعت بالای انتشار بیماری را بگیرد.

از جنابعالی صمیمانه تقاضا می‌کنیم تصمیم قاطعانه و عاجلانه‌ای بگیرید و فعالیت ادارات، بانک‌ها، شرکت‌ها و مشاغل غیرضروری را به مدت یک هفته در تمامی شهرهای قرمز متوقف کنید. هزینه‌های مادی و معنوی ناشی از مرگ یا بستری افراد در موج ششم کرونا به مراتب بالاتر از هزینه‌های ناشی از توقف یک‌هفته‌ای فعالیت‌های غیرضروری خواهد بود.

 

دکتر مردانی:

وضعیت مدارس ایران را با جهان مقایسه کنید، گریه‌تان می‌گیرد

عمده خانواده‌ها و معلمان از اینکه در اوج کرونا قرار است مدارس بازگشایی شوند، نگران هستند.

وضعیت مدارس ایران را با جهان مقایسه کنید، گریه‌تان می‌گیرد
 

وزارت آموزش و پرورش در حالی اعلام کرده مدارس حضوری شوند که سویه اومیکرون کرونا در بدترین حالت خود قرار دارد و آمار مبتلایان و جانباختگان روز به روز بیشتر می‌شود. عمده خانواده‌ها و معلمان از اینکه در اوج کرونا قرار است مدارس بازگشایی شوند، نگران هستند.

بعد از نزدیک به یک ماه از دو رقمی شدن آمار مبتلایان به کرونا، با افزایش و گسترش سویه اومیکرون، روز گذشته تعداد کشته‌های کرونا سه رقمی شد. طبق اعلام وزارت بهداشت، آمار مراجعه‌کنندگان به بیمارستان چندین برابر افزایش پیدا کرده است؛ با این حال در همین شرایط یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده که مدارس باید حضوری شوند!

 

سرپرست مرکز اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش هم گفته شاید طی این دو سال دستورالعمل‌ها سختگیرانه بوده است و ما از طرف دیگر بام افتاده‌ایم چون در حالی که مدارس در همه دنیا باز هستند ما کماکان بر طبل تعطیلی مدارس می‌کوبیم. یوسف نوری همچنین اعلام کرده «مدارس شلوغ‌تر از مترو نیست، پس باید به صورت حضوری مدارس باز شوند!» گویا که مسابقه است و چون مترو شلوغ است، مدارس هم باید شلوغ شوند!

 

باز شدن مدارس به صورت حضوری را از نگاه معلمان و همچنین یک عضو کمیته ملی کرونا بررسی شده است تا ببیند این تصمیم در شرایط کنونی چقدر نابخردانه و نسنجیده است.

 

فاطمه ملکی معلم مقطع دبستان به رویداد۲۴ می‌گوید: به شخصه موافق تدریس حضوری و مجازی هردو در کنار همدیگر هستم و بر این عقیده هستم که تدریس حضوری برای دانش آموز مفیدتر است، خصوصا دانش آموزان مقطع ابتدایی که در حوزه فعالیت بنده هستند. اما زمانی که بدانیم یادگیری و آموزش حضوری به سلامت کودک و دانش آموز ضربه وارد می‌کند، هیچ ارزشی ندارد و سلامت روح و جسم دانش آموز اهمیت بیشتری دارد. در شرایط فعلی که شاهد گسترش بیماری اومیکرون هستیم، هم دانش آموزان و هم معلمان هر دو در خطر هستند.

 

وی با بیان اینکه در همین دورانی که مدارس باز بود، بسیاری از دانش آموزان به کرونا و امیکرون مبتلا شدند و از طریق آنها من و سایر معلمان به کرونا مبتلا شدیم، گفت: با ابتلا دانش آموزان و معلمان به اومیکرون، چند روز همگی از آموزش عقب می‌ماندیم.

 

این معلم می‌گوید دلیل اصرار وزارت آموزش و پرورش بر بازگشایی مدارس در اوج کرونا و اومیکرون را نمی‌دانم. به وزیر آموزش و پرورش می‌گویم اگر نگران یادگیری و آموزش مفید دانش‌آموزان هستند باید اجازه دهند در اوج گسترش بیماری، مدارس غیرحضوری باشد. در این مدت آنقدر میزان رعایت مردم کم بود که وارد پیک ششم کرونا شدیم، دانش آموزان چرا در این شرایط درگیر ترس و دلهره رعایت کردن باشند. این استرس باعث عدم یادگیری آنها می‌شود.

 

ملکی با بیان اینکه اکنون دو هفته است که درگیر اومیکرون شده‌ام، گفت: به همراه تعداد کثیری از بچه‌ها مبتلا شدیم و متاسفانه شاهد عقب‌ماندگی از درس‌ها بوده‌ایم و هیچ انگیزه‌ای هنگام بیماری برای یادگیری وجود ندارد. درست در مقطعی که دانش‌آموزان نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارند، مجبور به تعطیلی به دلیل بیماری می‌شوند. هرچند که آموزش حضوری استانداردتر است اما در این شرایط به چه قیمتی؟ سلامتی مهمتر از یادگیری است. از سوی دیگر خانواده‌ها تا حد زیادی نگران این موضوع هستند و با بالا رفتن آمار مبتلایان مخصوصا در کودکان، خواهان غیرحضوری شدن مدارس تا بهبود اوضاع هستند.

 

وی با بیان اینکه من و همکارانم از آموزش و پرروش خواستار تدریس مجازی شدیم، چرا که سلامتی ما و خانواده هایمان در خطر است، گفت: اگر قرار بر حضوری بودن مدارس است تعداد دانش‌آموزان را باید به حداقل برسانند و بر تعداد کلاس‌ها و معلمان بیفزایند که متاسفانه این اتفاق رخ نداد و شاهد تشکیل کلاس حضوری با تعداد غیر استاندارد در مدارس بودیم و اکنون هم که با بیماری اومیکرون مواجه شدیم خواستار این هستیم سلامتی هردو قشر در نظر گرفته شود و کلاس‌ها غیر حضوری شود. 

 

فرزانه محمدی معلم مقطع دبستان می‌گوید: وضعیت فعلی بسیار غیر قابل پذیرش است. اومیکرون در حال شدت گرفتن است و در هر خانواده حداقل یک نفر مریض شده است. چرا باید در این شرایط مدارس باز شود و معلمان و دانش آموزان مریض شوند؟ این شرایط به نفع چه کسی است؟

 

وی ادامه داد: در این مدت بسیاری از دانش آموزان مریض شدند و هر روز یکی از دانش آموزان به مدت یک هفته به مدرسه نمی‌آید و از درس و کلاس عقب می‌ماند. هر روز خانواده‌ها با ما تماس میگیرند و ابراز نارضایتی می‌کنند. درست است که تدریس حضوری بسیار بهتر است، اما واقعا به قیمت مریض شدن معلمان و دانش آموزان؟ بارها از مدیر مدرسه خواسته‌ایم که تدریس را غیر حضوری کنند، ولی می‌گویند از وزارتخانه چنین اجازه‌ای ندارند و همه باید در مدارس حاضر باشند. 

 

برای بررسی بیشتر وضعیت با دکتر مردانی عضو کمیته ملی کرونا گفتگو کردیم. او می‌گوید: سویه اومیکرون نسبت به سویه دلتا سرعت بییشتری دارد و بیشتر کودکان و نوجوانان را درگیر میکند چرا که این قشر واکسن نزده و قشر آسیب‌پذیر جامعه ما هستند. البته اومیکرون برای بزرگسالان هم است اما بیشتر به سراغ قشر آسیب‌پذیر و واکسن نزده می‌رود و آنها را مبتلا و درگیر می‌کند.

وی ادامه داد: ما به کمیته علمی ستاد کرونا هشدار دادیم که مدارس را غیر حضوری کنند. در مناطق قرمز هم اصل بر غیرحضوری بودن است. همچنین قرار شده که وضعیت رنگ‌بندی شهرها روزانه اعلام شود. اومیکرون سریع به پیک می‌رسد و سریع هم عبور می‌کند و امیدوارم سریع‌تر این بحران عبور کند.

 

وی‌ با اشاره به سخنان وزارت اموزش و پرورش مبنی بر باز بودن همه مدارس در دنیا و تاکید بر حضوری بودن مدارس کشور گفت: در دنیا وضعیت رعایت پروتکل‌ها مثل اینجا است؟ در مدارس ما بروید گریه‌تان می‌گیرد، در دستشویی‌ها حتی مایع و دستمال کاغذی وجود ندارد، برخی ماسک نمی‌زنند و وقتی دانش‌آموزی علائم دارد به او نمی‌گویند در خانه بمان.

 

مردانی ادامه داد: سویه اومیکرون از قسمت فوقانی سر یعنی بینی، چشم و دهان منتقل می‌شود و فرد مبتلا اگر تا یک هفته بعد از ابتلا علائم نداشت می‌تواند به محل کار و مدرسه برود و ناقل نیست اما اگر بعد از یک هفته بازهم علائم داشت ناقل است.

 

منبع : اقتصاد نیوز
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه