ارسال به دیگران پرینت

پیشرفت های هسته ای ایران

اظهارات جن ساکی درباره مذاکرات وین

جن ساکی روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که پیشرفت کمی در مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ برای لغو تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران و بازگشت واشنگتن به برجام به دست آمده است.

اظهارات جن ساکی درباره مذاکرات وین

جن ساکی روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در کاخ سفید اعلام کرد که پیشرفت کمی در مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ برای لغو تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران و بازگشت واشنگتن به برجام به دست آمده است.

جن ساکی روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در کاخ سفید افزود که هفته گذشته پیشرفت کمی در مذاکرات به دست آمد و امیدواریم در طول این هفته این پیشرفت را گسترش دهیم.

سخنگوی کاخ سفید در تداوم هراس افکنی درباره پیشرفت های هسته ای ایران در پی نقض برجام از سوی واشنگتن و بهره گیری از تاکتیک تهدید به محدود بودن زمان برای بازگشت به برجام به منظور فشار بر تهران در میز مذاکره مدعی شد که اگر به زودی به توافق برای بازگشت متقابل به پایبندی (به برجام) نرسیم، گام های سریع هسته ای ایران مزایای عدم اشاعه برجام را تهی خواهد کرد.

جن ساکی مدعی شد بنابراین اولویت ما همچنان رسیدن به توافق و اجرای سریع بازگشت متقابل به برجام است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نخستین نشست خبری در سال جدید میلادی ۲۰۲۲ که بصورت تلفنی با برخی خبرنگاران رسانه های بین المللی در واشنگتن برگزار شد، افزود که مذاکرات هسته ای با ایران در وین پیشرفت کمی داشته اند  و آمریکا امیدوار است در این هفته این پیشرفت گسترش یابد.

 

 

این اظهارات سخنگویان کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا در حالی است که اخیرا یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفت و گو با نشریه نیویورکر  با اعتراف به اینکه از تمام گزینه های تحریم استفاده شده ، به ناکارآمدی تحریم ها علیه ایران اعتراف کرده است.

اذعان این مقام آمریکایی که نامش بیان نشده، در گفت و گو با نشریه نیویورکر همزمان با مذاکرات وین، نشان می دهد که دستان مقامات آمریکایی بیشتر از هر زمان دیگری در قبال ایران و مقاومتش در برابر کارزار شکست خورده فشار حداکثری، خالی است و از این رو به بهره گیری از تاکتیک هایی همچون تهدید به بی اثر شدن برجام برای فشار بر ایران در میز مذاکره و نیز ائتلاف سازی به منظور امتیاز گیری بیشتر و انداختن توپ در زمین ایران روی آورده اند.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا اذعان کرده تحریم ها به وضوح نتیجه ای را که ما می خواستیم به همراه نداشته است.

خبرگزاری یونهاپ روز سه شنبه گزارش داد که چوی چونگ کان معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی برای ملاقات با نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات وین، عازم اتریش شده است.

به گزارش ایرنا؛ تارنمای وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز هدف از دیدار هیات نمایندگی این کشور از وین را یافتن راه هایی برای حل مسائل مربوط به دارایی های مسدود شده ایران در کره در حاشیه مذاکرات برجام از طریق مشاوره با ایران و همچنین هماهنگی و تماس نزدیک با ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کرد.

تارنمای وزارت امورخارجه کره جنوبی نوشت: دولت کره جنوبی برای حل و فصل مسائل باقیمانده میان این کشور و ایران، با کشورهای اصلی حاضر در این مذاکرات در تماس و مشاوره قرار داشته است.

دور هشتم مذاکرات وین از دوشنبه هفته گذشته آغاز شده و جلسات در سطوح و قالب‌های مختلف در جریان است. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که رمز موفقیت مذاکرات وین دستیابی به توافق در زمینه لغو موثر تحریم های ظالمانه علیه ایران است.

باقری چندی پیش در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد  به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به توافق دست پیدا کنیم.

این درحالیست که مذاکره کننده ارشد روسیه هم امروز در گفت‌وگویی خاطر نشان کرد که تحریم های آمریکا علیه ایران همچنان مانعی در مذاکرات است. وی افزود: ما در مذاکرات وین باید بر مساله رفع تحریم های آمریکا متمرکز باشیم.

 

واکنش کاخ سفید به درخواست رئیسی برای محاکمه ترامپ

سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری به سوالی درباره تاثیر اظهارات رئیس جمهور ایران درباره ضرورت محاکمه دونالد ترامپ به خاطر ترور و به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی بر مذاکرات وین پاسخ داد.

واکنش کاخ سفید به درخواست رئیسی برای محاکمه ترامپ
 

سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری به سوالی درباره تاثیر اظهارات رئیس جمهور ایران درباره ضرورت محاکمه دونالد ترامپ به خاطر ترور و به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی بر مذاکرات وین پاسخ داد.

به گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که با توجه به این که هم‌زمان با از سرگیری دور جدید مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، رئیس جمهور ایران گفته است دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا باید به خاطر ترور و به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی محاکمه شود، آیا این موضوع مذاکرات درباره آینده هسته‌ای ایران را به تعویق خواهد انداخت، گفت: من توضیح مستقیمی درباره اظهارات او[رئیس جمهور ایران] ندارم که بدهم. می‌توانم بگویم که او سیاست‌های خودش و مخاطبان خودش را دارد که به او گوش می‌دهند، مثل بسیاری از کشورها و رهبران دیگر کشورها.

 

ساکی ادامه  داد: اما در حال حاضر، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران هیاتی دیپلماتیک را در دور هشتم مذاکرات وین که سوم ژانویه از سر گرفته شد، سرپرستی می‌کند. پیش‌رفت نسبتا کمی هفته گذشته انجام شده است و ما امیدواریم این هفته بر اساس آن پیش برویم.

 

او در این راستا افزود: روشن است اگر ما نتوانیم به زودی به تفاهمی در زمینه بازگشت دوجانبه به پایبندی دست پیدا کنیم، اقدامات هسته‌ای ایران که بر سرعتشان افزوده می‌شود، برجام را بی‌استفاده خواهد کرد. بنابراین، اولویت ما دست یابی و اجرایی کردن بازگشت دوجانبه‌ای سریع[به توافف هسته‌ای] است. و من انتظار دارم این مذاکرات بر چنین موضوعاتی متمرکز باشند، نه سخنان هیچ یک از رهبران جهان.

 

 اظهارات سخنگوی کاخ سفید در پی این مطرح می‌شود که هشتمین دور گفت‌وگوهای رفع تحریم در وین هفته گذشته با برگزاری نشست کمیسیون مشترک به ریاست علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا ازسرگرفته شده است.

 

در این نشست که با شرکت هیأت‌های ایران، گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ برگزار شد، روند مذاکرات مورد ارزیابی قرار گرفته و در خصوص نحوه ادامه گفت‌وگوها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در این نشست با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریم‌ها و ارائه تضمین‌های عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستی‌آزمایی این اقدامات تأکید و تصریح نمود که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفت‌وگوها آمادگی کامل دارد.

 

 

منبع : دنیای اقتصاد
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه