ارسال به دیگران پرینت

رئیس قوه قضاییه: حین بازرسی منزل یا محل کار متهم نباید برای خانواده او دلهره ایجاد شود

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در مواردی که نیاز به بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم نیست نباید این اقدام صورت گیرد، گفت: چنانچه ضرورت ایجاب بر بازرسی می‌کند باید در انجام این امر نهایت دقت صورت گیرد و نباید در حین بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم برای اعضای خانواده یا همکاران او دلهره ایجاد شود.

رئیس قوه قضاییه: حین بازرسی منزل یا محل کار متهم نباید برای خانواده او دلهره ایجاد شود

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در مواردی که نیاز به بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم نیست نباید این اقدام صورت گیرد، گفت: چنانچه ضرورت ایجاب بر بازرسی می‌کند باید در انجام این امر نهایت دقت صورت گیرد و نباید در حین بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم برای اعضای خانواده یا همکاران او دلهره ایجاد شود.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، دومین نشست مشترک شورای عالی قوه قضاییه و شورای عالی قضایی استانها در دوره تحول و تعالی به صورت ویدیو کنفرانسی صبح امروز ششم دی ماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ابتدای این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه و با تبریک میلاد مسعود حضرت عیسی (ع) به پیروان واقعی آن حضرت، یوم الله نهم دی ماه را گرامی داشت.

وی با بیان اینکه روز نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ یکی از روزهایی است که دلهای مؤمنان را به قدرت الهی و عنایت پروردگار متوجه کرد، گفت: در این روز قلوب نورانی ملت از یک فتنه بزرگ که دشمن تدارک دیده بود، آگاه شد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: با گذشت چند هفته و چند ماه غافلین هم متوجه شدند که فتنه عظیمی است دشمنان پشت سر آن هستند.

محسنی اژه‌ای با اشاره به بصیرت و آگاهی مردم در خنثی‌سازی فتنه ۸۸ ، اظهار کرد: امت با بصیرت و آگاهی، به ندای امام خودشان جواب مثبت دادند و ظرف کمتر از نصف روز توطئه بزرگ و فتنه عظیم را خنثی کردند که اگر حضور پرشور و همراه با شعور مردم نبود چه بسا کشور هزینه‌های بسیار سنگینی را متحمل می‌شد و مدت‌ها طول می‌کشید تا این زخم التیام پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: حضور مردم متدین و انقلابی به مثابه آتش‌نشانی بود در آن واحد یک دفعه آتش را خاموش کرد و حتی اجازه نداد دود آن هم بعد از فروکش شدن آتش، زحمت ایجاد کند.

رئیس دستگاه قضا با تقدیر و تشکر از نیروهای مسلح و سپاه پاسداران در برگزاری رزمایش تحسین‌برانگیز و غرورآفرین پیامبر اعظم (ص)، گفت: این رزمایش قدرت ایمان، صلابت و اقتدار را به رخ جهانیان کشاند و ضمن اینکه برای خود ما اطمینان بخش و امیدآفرین بود، برای دشمن هولناک و ترسناک است.

محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: با این همه دشمنی و فشار در بیش از چهار دهه و محاصره همه‌جانبه ولی با مجاهدت، خلاقیت و تلاش شبانه‌روزی، امروز به گفته خود دشمنان، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران جز مقتدرترین‌ها است.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تقدیر و تشکر وافر از همه قضات و کارکنان دستگاه قضایی که با وجود کمبودها و مشکلات، در خدمت‌رسانی به مردم تلاش و مجاهدت می‌کنند اظهار کرد: همانطور که دولت و رئیس جمهور سیزدهم و مجلس به صورت شبانه‌روزی و جهادی و حضور جدی در میدان در موضوعات مختلف آنچه در توان دارند برای رفع مشکلات مردم به کار گرفته‌اند همکاران ما نیز در قوه قضائیه در تلاش برای مرتفع ساختن مشکلات هستند.

وی در ادامه خطاب به مسئولان عالی قوه قضائیه و اعضای شورای قضایی استانها به بیان نکاتی پرداخت و خدمت به مردم را به عنوان موضوع اول مورد تأکید قرار داد.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: خدمت به مردم را یک نعمت الهی بدانیم و این فرصت را مغتنم بشماریم و بدانیم که این فرصتی که برای خدمت پیش آمده عنایت الهی است و اگر چنین نگاهی داشته باشیم طبیعتاً تحمل سختی‌ها آسان و تلخی‌ها به شیرینی تبدیل می‌گردد.

حسن خلق در مواجهه با مردم موضوع دیگری بود که مورد تأکید رئیس قوه قضائیه قرار گرفت و او همچنین بر تمرین و استمرار صبر و حلم اشاره کرد.

محسنی اژه‌ای استمداد از خداوند در امر خطیر حکمرانی را به عنوان نکته بعد مورد اشاره قرار داد و افزود: برای موفقیت در امر خطیر حکمرانی در هر بخشی از نظام و به خصوص در قوه قضائیه و امر خطیر قضاوت که انسان باید بر مدار حق حرکت، عمل و قلم بزند باید همواره و بیش از ایام دیگر از خداوند استمدادطلبید.

محسنی اژه ای در ادامه نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها با تاکید بر این که باید از انجام هر آن چه که موجبات زحمت ودردسر مردم را فراهم می‌آورد به جد پرهیز و اجتناب کرد به ذکر مصادیقی در این رابطه پرداخت و از روسای کل دادگستری ها و دادستان ها خواست برای مواردی نظیر بازداشت متهمین، دستبند یا پابند زدن به آن‌ها هنگام دستگیری، بازرسی از منازل یا محل کار متهمین تدابیری بیندیشند که در عین رعایت کامل جوانب قانونی، کمترین آسیب و لطمه‌ای به حیثیت متهمین و خانواده آنها وارد نشود.

رئیس دستگاه قضا در همین رابطه به موضوع چگونگی دستگیری متهمین اشاره کرد و گفت: در برخی از موارد ضابط به دستور مقام قضایی و یا احیاناً در جرایم مشهود راساً برای دستگیری متهمین یا جلب افراد اقدام می‌کند؛ در این گونه موارد باید نهایت دقت صورت گیرد که نسبت به افرادی که ضرورت ندارد هنگام دستگیری و جلب در مقابل چشمان خانواده و همکارانش از دستبند استفاده نشود، حتی دیده میشود که از پابند هم استفاده می شود که ضرورتی ندارد مگر در موارد موارد خاص و خطرناک بودن متهم .

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: به هیچ وجه نباید متهم تحقیر شود و باید توجه داشت که جلب و بازداشت متهم به مثابه مجازات و کیفر رساندن او نیست و مجازات و کیفر متهم در زمره اموری است که باید روال قانونی خود را طی کند.

محسنی اژه ای با تاکید این که باید از بازداشت افرادی که ضرورتی برای بازداشت آن ها وجود ندارد پرهیز شود گفت: در مواردی همکاران قضایی چنین استدلال می کنند که به لحاظ قانونی باید پس از تفهیم اتهام، برای متهم قرار صادر کنند و این یک الزام قانونی است و چنانچه از آن تخطی کنند تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات قرار می گیرند؛ من به این الزام قانونی که برای قضات وجود دارد توجه و عنایت دارم اما تاکیدم آن است که باید در هنگام صدور قرارهای تامین از سوی قضات و بازپرس‌ها تا حد امکان تدابیری اتخاذ شود که طی آن فرد متهم در اسرع وقت بتواند نسبت به تودیع این قرار اقدام کند و به گونه‌ای نباشد که به واسطه تاخیر در تودیع قرار، فرد متهم روانه بازداشتگاه شودو آسیب هایی از این ناحیه متوجه وی و خانواده اش شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه بر ضرورت اعمال دقت کافی در بازرسی از منزل یا محل کار متهمین اشاره کرد و گفت: در مواردی که نیاز به بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم نیست نباید این اقدام صورت گیرد و چنانچه ضرورت ایجاب بر بازرسی می‌کند باید در انجام این امر نهایت دقت صورت گیرد و نباید در حین بازرسی از منزل یا محل کار فرد متهم برای اعضای خانواده یا همکاران او دلهره ایجاد شود و یا وسایلی از محل بازرسی ضبط شود که ضرورتی به ضبط آن‌ها نیست و چنانچه این وسایل ضبط می‌شود پس از رفع نیازهای تحقیقاتی به سرعت به فرد بازگردانده شود.

رئیس قوه قضائیه در ادامه موارد و دستورات فوق‌الذکر را که پیرامون رعایت حقوق متهمین و افراد جلب و بازداشت شده مطرح کرده به منزله ابلاغیه لازم الاجرا دانست و به روسای کل دادگستری ها ، دادستان ها ، قضات و سایر مسئولان ذیربط قضایی تاکید کرد که تخطی از رعایت و لحاظ این موارد که در زمره حقوق مردم است با پیگیری و مورد مواخذه قرار گرفتن از ناحیه دادسرای انتظامی قضات همراه خواهد بود.

محسنی اژه ای در ادامه لحاظ ارفات قانونی را شامل حال تهدیدکنندگان امنیت و آرامش مردم ندانست و تصریح کرد: ارفاقات قانونی به هیچ وجه مشمول کسانی که امنیت و آرامش مردم را تهدید می‌کنند نمی‌شود؛ کسانی که با زور و تهدید اقدام به سرقت اموال مردم می‌کنند و آرامش روانی و امنیت مردم را به مخاطره می‌اندازند، مورد اغماض و ارفاق قرار نمی‌گیرند و ترحم به این متجاوزان، ظلم به مردم است؛ همچنین افرادی که ناهنجاری فرهنگی در جامعه ایجاد میکنند نیز نباید مورد ارفاق قرار گیرند.

رئیس قوه قضاییه گفت: باید به لحاظ قانونی و وجدانی از آمران به معروف و ناهیان منکر که به طور جدی حمایت کرد و همچنین توجه داشت که کسانی که مروج منکر و ناامنی می‌شوند به هیچ وجه مورد ارفاق و اغماض قرار نگیرند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به روسای کل دادگستری ها و دادستانی ها تاکید کرد : تا جایی که ممکن است نسبت به تکمیل پرونده اعم از مسن و غیرمسن تا قبل از پایان سال عنایت داشته باشند و پرونده ها را به روز کنند و در ستاد قوه قضاییه نیز یک خانه تکانی صورت گیرد و تمشیت اموری که مربوط به امسال است به سال آینده موکول نشود .

وی با بیان این که علت اطاله رسیدگی به برخی پرونده‌ها تفکیک بخش‌های مندرج در آن‌ها می‌باشد گفت: من به عنوان رئیس قوه قضاییه این آمادگی را دارم تا در مواردی که قانون این اجازه را می‌دهد با صدور اجازه خاص نسبت به برخی پرونده‌ها، موجبات رسیدگی تجمیع شده به آن‌ها را فراهم کنم و اینگونه نباشد که بخشی از یک پرونده در دادگاه انقلاب و برخی دیگر در دادگاه کیفری مورد بررسی قرار گیرد و بدین ترتیب اطاله دادرسی رخ دهد .

محسنی اژه ای در ادامه به روسای کل دادگستری ها در خصوص نظارت ویژه بر واحدهای اجرای احکام نیز تاکید کرد و گفت: در قانون و دستورالعمل های ابلاغی برای قضات اجرای احکام، ویژگی های خاصی در نظر گرفته شده است چرا که واحد اجرای احکام در واقع بخشی است که تلاش های صورت گرفته در دادسرا ، دادگاه بدوی و تجدیدنظر و دیوان عالی را باید به ثمر نشاند؛ لذا باید نظارت ویژه بر واحدهای اجرای احکام صورت گیرد؛ بسیاری از درخواست های مردمی که به ما واصل می شود ناظر بر این است که احکام قضایی صادر شده اما اجرا نمی شود؛ البته برخی از این عدم اجرای احکام ها به دلایلی مانند متواری بودن محکوم‌علیه است اما در هر صورت باید نسبت به این مسئله اهتمام ویژه داشت.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به اهمیت مقوله نظارت بر زندان ها و توجه ویژه به سلامت و بهداشت زندان ها و زندانیان اشاره کرد و گفت: باید شرایط اصلاح و تربیت و بازاجتماعی شدن و اشتغال زندانیان فراهم شود و این مهم با حجم زیاد زندانیان امکان پذیر نیست لذا دادیاران ناظر بر زندان ها ، دادستان ها و سازمان زندان ها نظارت داشته باشند تا فردی که ضرورت ندارد، در زندان نباشد؛ همچنین از لحاظ فنی و قضایی ترتیبی اتخاذ شود که افرادی که شرایط قانونی را دارند با پابند الکترونیک خارج از زندان دوران محکومیت خود را بگذرانند و تا آن جا که مقدور است و قانون اجازه می دهد از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده شود.

رئیس قوه قضائیه به اهمیت مقوله تکریم خانواده زندانیان و حُسن برخورد با آن ها از سوی مسئولان زندان اشاره کرد و در این راستا توصیه کرد: افرادی که در محیط زندان ها مسئول مواجهه با خانواده زندانیان هستند باید از آموزش لازم برخوردار باشند و با سعه صدر با خانواده زندانیان مواجه شوند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به شرایط خطیر کنونی که جنگ اقتصادی از ناحیه دشمن به دولت و مردم تحمیل شده اشاره کرد و به کسانی که همسو با دشمن و یا به واسطه مطامع دنیوی به احتکار اجناس ، اخلال در تامین ارزاق مردم ، تلاطم بازار و فساد اقتصادی مباردت می‌ورزند هشدار داد که بدون اغماض مورد برخورد قاطع قانونی قرار خواهند گرفت.

محسنی اژه ای در همین راستا گفت: مسئولان قضایی تا آن جایی که قانون اجازه می دهد دادگاه های مفاسد اقتصادی را علنی برگزار کنند چرا که این امر اثربخشی زیادی دارد؛ همچنین در این قبیل پرونده‌ها اهتمام جدی لحاظ شود که مقدمات کار و بازپرسی‌ها با نهایت دقت صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت آسیب شناسی معطل ماندن برخی پرونده ها در دادگاه ها گفت: باید تدابیری اتخاذ شود که پرونده ها در دادگاه ها به سرعت رسیدگی شود و دلایل معطلی برخی پرونده ها در دادگاه های بدوی و تجدید نظر مورد آسیب شناسی قرار گیرد؛ در این راستا دقت شود که اگر قاضی یک پرونده مهم، بر روی آن پرونده تسلط دارد، از جا به جا کردن آن قاضی تا صدور رای خودداری شود و پس از اتمام پرونده ، امر جا به جایی صورت گیرد .

رئیس قوه قضائیه گفت: برخی دادگاه ها از نقص و ضعف برخی پرونده های ارجاعی دادسرا گلایه دارند؛ در این راستا دیوان عالی و دادسرای انتظامی قضات آسیب شناسی کنند که چه تعداد از پرونده‌های ارجاعی از دادسراها نقص گرفته می شوند و رفع نقص این پرونده‌ها چه میزان طول می‌کشد؛ قطعاً پرونده ای که رفع نقص آن یک سال طول می‌کشد بیانگر آن است که در دادسرا و در مرحله تحقیقات یک اشکال اساسی وجود داشته است؛ البته با سیستمی شدن امور می‌توان بخش زیادی از این موارد را استخراج کرد .

محسنی اژه ای افزود: در همایشی که چندی پیش در منطقه‌ای برگزار شد مسئولی به من اطلاع داد که در این بخش قضایی ۵۰ درصد پرونده ها نقض می‌شوند که ما دستور بررسی دادیم و مشخص شد که این آمار ۵۰ درصدی نقض پرونده ها ناشی از اشتباه محاسباتی است و آمارناظر بر آن کمتر است؛ اما به هر حال برای ما روشن است که همین میزان از نقض پرونده‌ها هم زیاد است و باید اشکال کار برطرف شود؛ البته نمی توان گفت که همیشه نقض پرونده که از سوی مرجع عالی‌تر صورت می‌گیرد، درست است، گاهی ممکن است یک پرونده بی جهت نقض شده باشد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استان‌ها با اشاره به موضوع ممنوع الخروجی‌ها به ضوابطی که در این رابطه از سوی دستگاه قضایی تدوین شده و به بانک ها و سازمان امور مالیاتی ابلاغ شده اشاره کرد و گفت: برای صدور حکم مممنوع الخروجی افراد باید حدود و اصولی وجود داشته باشد و دقت شود که در چه مواردی لزوم صدور حکم ممنوع الخروجی وجود دارد؛ همچنین در مواردی که مسائل امنیتی ایجاب می‌کند به فرد ممنوع الخروج شده باید اطلاع داده شود و اینگونه نباشد که فرد در فرودگاه از ممنوع الخروجی خود مطلع شود و نکته دیگر آن که پس از رفع ضرورت ‌های تحقیقاتی و قضایی، باید نسبت به رفع ممنوع الخروجی فرد اقدام شود.

محسنی اژه‌ای افزود: بانک مرکزی و وزارت اقتصاد طی نامه‌هایی اعلام داشتند که ترتیباتی اتخاذ شده که افراد ممنوع الخروج شده از وضعیت خود مطلع شوند؛ در این خصوص سامانه ای نیز ایجاد شده است؛ همچنین وزارت اقتصاد نیز که بانک ها و سازمان امور مالیاتی در زمره زیرمجموعه‌های آن محسوب می شود فهرست برخی افراد ممنوع الخروج شده از سال ۹۰ تاکنون را تهیه کرده و به دستگاه قضایی داده که اگر برخی از این افراد هنوز ممنوع الخروجی شان رفع نشده باشد می توان نسبت به رفع ممنوع الخروجی آن ها اقدام کرد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه از اهتمام دولت و شخص رئیس جمهور به امر ساماندهی اموال و کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی و تشکیل کارگروهی در این راستا و ارائه طرح دوفوریتی به مجلس از ناحیه دولت در این رابطه تقدیر کرد.

رئیس قوه قضائیه همچنین تصریح کرد: دولت در مورد بورس نیز اقدامات خوبی انجام داده و ده مورد را در رابطه با موضوع بورس احصاء کرده است؛ همچنین این دولت انقلابی بر روی گلوگاه‌های فساد دست گذاشته است؛ لذا بر ماست که به دولت کمک کنیم و توجه داشته باشیم که هر میزان که دولت در پیشبرد امور موفق باشد به همان میزان از ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی کاسته خواهد شد.

 

محسنی اژه‌ای:

باید از دشمن برای شهادت حاج قاسم سلیمانی انتقام سخت گرفت

رئیس قوه قضاییه گفت: باید از دشمن به واسطه به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی انتقام سخت گرفت و قطعا این انتقام محقق خواهد شد و من نیز از دادگستری و ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه به صورت متواتر جویای وضعیت پرونده ترور شهید سلیمانی و همرزمانش هستم.

باید از دشمن برای شهادت حاج قاسم سلیمانی انتقام سخت گرفت
 

به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در دیدار با اعضای ستاد برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید سردار سلیمانی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) اظهار کرد: اعضای ستاد سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی باید توجه داشته باشند که برای معرفی یک مکتب کمر همت بسته اند؛ لذا کار بزرگی را عهده دار شده‌اند و این کار نباید منحصر به یک روز در سال باشد؛ بلکه در طول ایام سال باید نسبت به معرفی و تبیین مکتب حاج قاسم تلاش و کوشش صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: حاج قاسم عزیز ما، هم در حیات و هم زمان شهادتش مشمول عنایت الهی شد و به واقع می‌توان ادعا کرد که به دلیل اخلاص، عبودیت، استقامت و جامعیت این شهید بزرگوار خداوند دعای همیشگی او یعنی «اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد» را در حق حاج قاسم مستجاب کرد.

 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به این که هنوز با وجود گذشت دو سال از شهادت حاج قاسم، به جهاتی نمی‌توان تمامی ابعاد و جوانب مکتب حاج قاسم در حوزه‌های مختلف و ابتکارات و خلاقیت‌های این مرد الهی را در میدان‌های گوناگون بازگو کرد، گفت: حاج قاسم در یک فرآیند زمانی به کمال رسید بر همین اساس مکتب حاج قاسم نیز در طول زمان بیشتر شناخته خواهد شد و در ظرف زمانی یک سال و دو سال و چند سال هم نمی‌توان همه جوانب و ابعاد شخصیتی حاج قاسم و مکتب او را معرفی کرد.

 

محسنی اژه‌ای تأثیر انقلاب اسلامی در پرورش شخصیت‌های الگو و تحول آفرینی مانند حاج قاسم و تأثیر آن‌ها در تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی را بسیار با اهمیت دانست و افزود: امام بزرگوار ما فرمودند که انقلاب اسلامی باید صادر شود و این فرمایش نورانی حضرت امام (ره) به شکل بارزی به واسطه اقدامات و مجاهدت‌های حاج قاسم سلیمانی جنبه عینی پیدا کرد.

 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تعبیر قرآنی «یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ» گفت: امام بزرگوار ما یکی از شخصیت‌هایی بود که در طول تاریخ سبب خروج بسیاری از انسان‌ها در نقطه نقطه جهان از ظلمات به سمت نور شد و تفکر، تعقل، روش، منش و بینش بسیاری از انسان‌ها نه تنها در کشور ما و کشورهای اسلامی، بلکه در سراسر جهان به واسطه جهاد و هدایت‌های حضرت امام (ره) متحول شد. این راه و مسیر نورانی حضرت امام (ره) همچنان ادامه دارد و یکی از کسانی که در این مسیر قدم گذاشت و در پهنه وسیعی سبب خروج بسیاری از انسان‌ها از تاریکی به نور شد، حاج قاسم سلیمانی بود.

 

محسنی اژه‌ای با اشاره به روحیات شخصیتی حاج قاسم سلیمانی و اجتناب و پرهیز جدی او از این که در معرض تمجید و ستایش قرار گیرد، گفت: در دو مقطع زمانی فرصتی کوتاه دست داد تا در اثنای مراسمی، ضمن احوالپرسی و معانقه با حاج قاسم در موقعیتی که امکان پاسخ دادن از ناحیه او وجود نداشته باشد، مافی‌الضمیر خود را در مطالبی به حاج قاسم به صورت خصوصی عرضه کنم. یکبار خطاب به او گفتم «ای کاش تمام عمرم یک لحظه شود و این یک لحظه به عمر شما اضافه شود.»

رئیس قوه قضاییه با اشاره به "اشتهار حاج قاسم در سراسر جهان به ستیز با مستکبران و سلطه گران و حمایت از مظلومان و مستضعفان"، گفت: امروز دوست و دشمن در سراسر گیتی و پهنه کره زمین از آفریقا و اروپا و آمریکا تا منطقه جنوب غرب آسیا، به استثنایی بودن شخصیت حاج قاسم سلیمانی و تمایزات او با دیگران اذعان دارند و او را به عنوان یاور مظلومان و ستیزه‌گر با زورگویان و غدّاران می‌شناسند.

 

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به شخصیت چندوجهی و ذوابعاد شهید سلیمانی گفت: اگرچه حاج قاسم به لحاظ توان نظامی در مرتبه بالایی قرار داشت، اما او یک نیروی نظامی صرف نبود؛ بلکه او یک عارف بود که به تأسی از مولای خود حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دلسوز و خیرخواه همه حتی دشمنان نیز بود به طوری که اگر احساس می‌کرد می‌توان حتی یک نفر از جبهه دشمن را به جرگه حق و حق‌طلبان ملحق کند، از تلاش در این امر دریغ نمی‌کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به حزم و دوراندیشی حاج قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی مرد تدبیر بود و افق نگاهش بلند بود و به مسائل مهم در آینده توجه داشت. این شهید بزرگوار همچنین سعه صدر عجیبی داشت و با همگان با سینه فراخ و سعه صدر مواجه می‌شد. حاج قاسم اهل منطق بود و تلاش می‌کرد با قدرت استدلال طرف مقابل خود را قانع سازد، اما در عین حال هر جا که لازم بود ایستادگی نشان دهد از موضع حق عقب نمی‌نشست و مقاومت می‌کرد.

 

رئیس قوه قضاییه با تبیین شخصیت ذو ابعاد شهید سلیمانی گفت: حاج قاسم در مقابله با سیاستمداران بمثابه یک سیاستمدار چیره‌دست و کهنه‌کار ظاهر می‌شد و در تعاملات دیپلماتیک مهارت و زبردستی خاصی داشت. از سوی دیگر در میدان نظامی به مصداق آیه شریفه «کَم مِّن فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثِیرَةً بِإِذْنِ اللّهِ وَاللّهُ مَعَ الصَّابِرِینَ» نیز با اتکا به قدرت لایزال الهی، اعتماد به وعده نصرت الهی و اراده پولادین خود، مقهور عِده و عُده دشمن نمی‌شد و با قدرت و استعداد نظامی خارق‌العاده در برابر دشمن ظاهر می‌گشت.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی مصداق آیات متعدد الهی بود، گفت: برخی بزرگان در حوزه علمیه نگاه ویژه‌ای به حاج قاسم سلیمانی داشتند و برخی عرفا نیز که با او نشست و برخاست می‌کردند به شخصیت عرفانی و بلندای مقام عرفانی او که برای بسیاری هنوز ناشناخته است، اذعان می‌نمودند.

 

محسنی اژه‌ای در تبیین بخشی دیگر از وجوه شخصیتی ذو ابعاد شهید سلیمانی گفت: با این که حاج قاسم سلیمانی در برابر دشمن صهیونیستی و آمریکا مقتدرانه، شجاعانه و با صلابت ظاهر می‌شد و در میدان‌های نبرد با دشمنان ترس و رعب عجیبی در دل دشمن ایجاد می‌کرد، اما در برابر مردم متواضع و رقیق‌القلب بود و این تواضع و رقّت او در مواجهه‌اش با فرزندان شهدا و ایثارگران به ویژه فرزندان شهدای مدافع حرم دوچندان می‌شد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به محبت متقابلی که بین حاج قاسم و قاطبه مردم وجود داشت مراسم تشییع پیکر شهید را بی‌نظیر و بی بدیل توصیف کرد و گفت: تعداد انبوه و میلیونی جمعیتی که در نقاط مختلف از قشرها و طیف‌ها و سلایق گوناگون به استقبال پیکر مطهر شهید سلیمانی رفتند و ابراز محبت و حزن و اندوه آنها، صحنه‌های بی‌نظیری را در حافظه تاریخ به ثبت رساند و خداوند با متوجه کردن دل‌ها به حاج قاسم که در حماسه شکوهمند و میلیونی تشییع پیکر مطهر او نمود داشت، توطئه دشمن را که تصور می‌کرد با حذف فیزیکی حاج قاسم به مسئله مقاومت خاتمه داده است را نقش بر آب کرد و خون تازه‌ای به رگ‌های ملت ایران و جبهه مقاومت تزریق شد.

 

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه کتاب مکتب حاج قاسم را نمی‌توان بست، گفت: مکتب شهید سلیمانی باید زنده نگه داشته شود. برگ برگ آن باید تفسیر شود و ابعاد مختلف و متکثر آن از جمله ارتباط قلبی و عاطفی شهید با مقام ولایت، نگاهی که او به ایران و جمهوری اسلامی به عنوان حرم داشت و غیرت و شجاعت او در دفاع از حریم حرم‌های اهل بیت علیهم‌السلام به خوبی مورد تبیین قرار گیرد. نباید اجازه داد این مکتب نورانی توسط بدخواهانی که با مرام حاج قاسم سر ستیز دارند مورد تعرض واقع شود.

 

رئیس قوه قضاییه ضمن تشکر از تلاش‌های ستاد برای برنامه‌ریزی و هماهنگی دستگاه‌ها و زمینه‌سازی برای مشارکت مردم در برنامه‌های سالگرد شهادت شهید سلیمانی با اشاره به پیروزی حاج قاسم در دو جبهه نبرد یکی در میدان جهاد با هوای نفس و دیگری با دشمن در جهاد اصغر اعضای ستاد و دست‌اندرکاران مراسم بزرگداشت آن شهید والامقام را به تأسی از آن بزرگوار در خودسازی و مبارزه با هوای نفس دعوت کرده و گفت: از برجسته‌ترین صفات و ویژگی‌های حاج قاسم، اطاعت از، ولی فقیه و نائب امام زمان (عج) بود و حقیقتا چنانچه ما نیز بخواهیم در میدان مبارزه با نفس و مقابله با شیطان صفتان سربلند شویم، باید در مسیر پیروی و اطاعت از، ولی فقیه و نائب بر حق امام زمان (عج) باشیم.

رئیس قوه قضاییه در پایان بر پیگیری مجدانه پرونده حقوقی اقدام تروریستی و جنایتکارانه آمران، عاملان و شریکان آن‌ها تأکید کرد و افزود: باید از دشمن به واسطه به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی انتقام سخت گرفت و قطعا این انتقام محقق خواهد شد و من نیز از دادگستری و ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه به صورت متواتر جویای وضعیت پرونده ترور شهید سلیمانی و همرزمانش هستم.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: طبق آخرین پیگیری‌هایی که داشته‌ام امور مربوط به پرونده قضایی ترور شهید سلیمانی در مسیر پیشروی است؛ البته اگر اعضای ستاد برگزاری مراسم گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی در این روند و فرآیند حقوقی مشکل و خللی احساس می‌کنند، اعلام کنند تا ما پیگیری کنیم.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، «زینب سلیمانی» فرزند شهید سلیمانی طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدامات ستاد حقوق بشر قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده ترور شهید سلیمانی و همراهانش اظهار کرد: در کنار تمام فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای که برای شهید سلیمانی در حال انجام است، نباید از حوزه پیگیری کیفری پرونده ترور این شهید بزرگوار غافل ماند.

 

وی افزود: اگر پیگیری ترور شهید سلیمانی و همراهانش را به گذر زمان بسپاریم و آن را رها کنیم، هم از اهمیت موضوع کاسته می‌شود و هم دشمن سوءاستفاده خواهد کرد.

فرزند شهید سلیمانی همچنین با اشاره به برخی ابعاد پرونده ترور شهید سلیمانی، خواستار آن شد که این پرونده از جهات مختلف با جدیت از سوی دستگاه قضایی کشور رسیدگی و پیگیری شود.

مقدم‌فر دبیر ستاد برگزاری دومین سالگرد شهادت شهید سردار سلیمانی هم در سخنانی با اشاره به تشییع با شکوه پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی در سال ۹۸ اظهار کرد: این آیین‌های تشییع نشان داد که همه اقشار جامعه فارغ از گرایشات و سلایق سیاسی، قومی و مذهبی دلداده سردار سلیمانی هستند.

 

مقدم‌فر همچنین با اشاره به پیش‌بینی برنامه‌ها، آیین‌ها و پویش‌های اجتماعی و مردمی متنوع و متعدد برای دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد: یقینا برگزاری این برنامه‌ها آن هم با میدان‌داری از سوی قشرهای مختلف مردم، ارتقاء سطح فرهنگی جامعه را به دنبال خواهد داشت و همچون مراسم یوم‌الله تشییع پیکر شهید، زنده بودن انقلاب را به رخ دشمنان خواهد کشید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه