ارسال به دیگران پرینت

خبرگزاری دولت:

اروپایی هاغافلگیر شدند

مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۴ در وین به روز سوم رسیده است و امروز نیز کارشناسان تیم‌ها، در کمیته‌های مختلف به بحث خواهند پرداخت تا چهارچوب رسیدن به توافق شکل دهند.

 اروپایی هاغافلگیر شدند

مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۴ در وین به روز سوم رسیده است و امروز نیز کارشناسان تیم‌ها، در کمیته‌های مختلف به بحث خواهند پرداخت تا چهارچوب رسیدن به توافق شکل دهند.

با وجود فضای مثبت روز ابتدایی مذاکرات و حتی نشان دادن جدیت از سوی همه طرف‌ها برای رسیدن به توافق، در ادامه برخی طرف‌های مذاکره کننده تحت فشار کشورهایی نظیر آمریکا، تلاش می‌کنند با اتخاذ برخی استراتژی‌های سیاسی و رسانه ای، روند مذاکرات را مشکل مواجه کنند.

بر اساس اطلاعات رسیده از محل مذاکرات، تیم مذاکره کننده کشورهای اروپایی به هیچ وجه انتظار رویایی با استراتژی تیم جدید ایرانی در مذاکرات هسته‌ای را نداشته است؛ منطق مستند، خواسته مشخص برای رفع تحریم‌ها و پیشنهادات عملی برای رسیدن به توافق از سوی تیم ایرانی، باعث شده تا طرف های اروپایی وارد فاز جدیدی از پروژه هدایت مذاکرات به سمتی جز توافق نهایی شوند.

شنیده‌ها حاکی است برخی تیم‌های اروپایی در خلال مذاکرات تاکید کرده‌اند که دور اول مذاکرات سریع‌تر جمع بندی شود؛ مساله ای که در وهله اول با هدف بازطراحی استراتژی اروپایی‌ها در برابر منطق تیم ایرانی انجام شده و در مرحله بعد تلاشی برای تاثیرگذاری بر وضعیت داخلی و اقتصاد ایران است.

از سوی دیگر تیم ایرانی با بدست گرفتن ابتکار عمل در مذاکرات تخصصی تاکید کرده که تا هر زمان که نیاز باشد، آمادگی ادامه مذاکرات را دارد و نگران طولانی شدن مذاکره با کشورهای ۱+۴ نیست.

همین ابتکار عمل باعث شده تا تلاش‌های بیشتری از سوی رسانه‌های نزدیک به تیم های اروپایی برای خبرسازی پیرامون مذاکرات افزایش پیدا کند؛ خبرسازی‌هایی که با محوریت انداختن تیم ایرانی در تله «عجله برای رسیدن به توافق» طراحی شده است.

 

 

ایران تاکید دارد آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمین‌های قطعی و عینی ارائه دهد

مذاکرات برجامی در وین در روز پنج‌شنبه ادامه پیدا می‌کند

در نشست کارگروه لغو تحریم‌ها در سطح کارشناسی که روز سه‌شنبه برگزار شده ایران خواسته‌های خود برای لغو تحریم‌ها را به صورت دسته‌بندی‌شده و مشخص به اعضای برجام ارایه کرده است.


مذاکرات برجامی در وین در روز پنج‌شنبه ادامه پیدا می‌کند
 

در نشست کارگروه لغو تحریم‌ها در سطح کارشناسی که روز سه‌شنبه برگزار شده ایران خواسته‌های خود برای لغو تحریم‌ها را به صورت دسته‌بندی‌شده و مشخص به اعضای برجام ارایه کرده است.

 

روز سه‌شنبه کارگروه رفع تحریم در سطح کارشناسی در هتل کوبورگ تشکیل شد. هیات کارشناسی ایران در حوزه های اقتصادی، نفتی، بانکی و تجاری به طور جامع در این دور از مذاکرات هیات سیاسی کشورمان را همراهی می کند که حاکی از خواست جدی ایران برای رفع تحریم‌های برجامی و فرابرجامی دارد.

 

 

کارگروه تحریم‌ها هم‌چنین روز چهارشنبه همزمان با کارگروه هسته‌ای تشکیل جلسه داده است.

 

 

 

همچنین مذاکرات برای لغو تحریم‌ها در روز پنجشنبه نیز ادامه می‌یابد.

 

 

ایران در نشست کارگروه لغو تحریم‌ها روز سه‌شنبه، خواسته‌های خود را برای لغو تحریم‌ها به صورت دسته‌بندی‌شده و مشخص مطرح کرد و به دیگر هیأت‌ها نیز توصیه کرده است که فعالانه و سازنده به ارائه راهکار و پیشنهاد درباره چگونگی برداشتن تحریم‌ها بپردازند.

 

 

ایران و ۱+۴ مذاکرات فنی و کارشناسی خود را بر اساس متون پیش نویس به دست آمده در شش دور مذاکرات قبلی آغاز کرده‌اند. در عین حال ایران روز دوشنبه تاکید کرد که "تغییراتی شکلی و محتوایی در مسیر مذاکرات قاعدتا باید انجام گیرد." از این رو، متون به دست‌ آمده در ادوار پیشین، تنها نقش پیش‌نویس را ایفا می‌کنند و تمام این متون قابل مذاکره مجدد هستند.

 

 

یکی از نکات قابل توجه برای ایران دریافت تضمین‌های کافی و لازم در رابطه با قطعیت و تداوم رفع تحریم‌ها در روند اجرای برجام است. با توجه به سابقه آمریکا در خروج یک جانبه از برجام به نظر دریافت هر نوع ضمانت رسمی و غیررسمی محلی از اعراب ندارد اما همان‌طور که تیم مذاکراتی قبلی هم بر آن تاکید داشته است، «عادی‌سازی روابط اقتصادی و تجاری با ایران از سوی آمریکا و اروپا» می‌تواند تضمینی مطمئن تر از قول رییس جمهوری آمریکا باشد. به عنوان مثال این توقع است که آمریکایی‌ها درباره همکاری‌های اقتصادی با شرکت‌های ایرانی وارد گفت‌وگو شوند یا اوفک از صدور دستورالعمل‌های موردی دست بردارد. ممنوعیت یوترن برداشته شود تا ایران بتواند پول‌های بلوکه شده‌اش در بانک‌های مختلف را منتقل کند.

 

 

تحریم‌ها و فشار حداکثری آمریکا به ویژه بعد از خروج یک جانبه از برجام موجب شده است تا روند اجرایی شدن برجام که در سال ۲۰۱۵ مورد توافق قرار گرفت با ابهام رو به رو باشد. یکی از خواست‌های مهم ایران در بازگشت به اجرای برجام به روز رسانی و اطمینان یافتن از نحوه اجرای تعهدات به ویژه از سوی کشورهای اروپایی و آمریکاست.

 

 

ایران تأکید دارد، دو موضوع تحریم‌ها و تعهدات هسته‌ای نباید به طور متقابل به هم وابسته باشند بلکه ضروری است ابتدا موضوع تحریم که ناشی از اقدام آمریکا به عنوان طرف ناقض برجام بوده است، حل و فصل شود. به علاوه به نظر می‌آید عمده اختلاف نظرها بر سر تحریم‌ها، چگونگی لغو آنها و راستی آزمایی آنها باشد. در روزهای گذشته چندین سناتور و نماینده کنگره آمریکا هشدار داده‌اند که در صورت پیروزی در انتخابات سال ۲۰۲۴، هر توافقی میان دولت کنونی این کشور با ایران را لغو می‌کنند. واضح است این موضوع بر فضای گفت‌وگوها اثر منفی داشته و به بی اعتمادی بیشتر طرف ها دامن می زند. به همین دلیل است که ایران تاکید دارد آمریکا برای بازگشت به برجام، باید تضمین‌های قطعی و عینی ارائه دهد. از طرفی بی‌اختیاری و ضعف تیم‌های مذاکره‌کننده اروپایی روند گفت‌وگوها را کند و تصمیم‌گیری در خصوص موضوعات مهم را دشوار می‌کند.

 

منبع : انتخاب
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • دادا ارسالی در

      اگه مذاکرات قبلی پیش نویس بودن پس پرونده ای که دست ترامپ بود و خارج شد چی بود از هم اکنون مشخص است شما هم دو سه سال با مذاکرات سر ملت ایران را گرم خواهید کرد ایا ترامپ پیش نویس را امضائ کرد و از یرجام خارج شد چرا دروغ میگودید مذاکرات تمام شده بود ترامپ از برجام خارج شد اگه مذاکرات افزایشی باشد ملت این مذاکرات را قبول ندارد خودتان را معطل نکنید

    • ابراهیم ارسالی در

      آنها به دنبال گرفتن امتیاز بیشتری هستن .این را مگر در خواب ببینند .اکنون یک دولت انقلابی سر کار هست نه اصلاح طلبان غرب گدا

    • ناشناس ارسالی در

      چرندیات ایرانی

    • عادل ارسالی در

      اگردنبال ضمانتی هستبن که امریکانتونه زیرش بزنه خب خیلی راحت ازکشورهای ۵+۱بخواهیدجهت تضمین هرکدام چندین کارخانه تولیددستگاهای سنگین وماشینالات سنگین برای زیربنای کشوردرایران باتمام تشکیلات کامل وباپرسنل داخلی ظرف یکسال راه اندازی کنند تاوقتی تحریمم شدین بتوان صنایع مهم کشورراسرپانگه داشت مثلا تولیدهواپیمای مسافربری یاتولید موتورالات سنگین کشتی رانی یاتولیددستگاهاای لیزری وبرش لیزری ثنایع حساس خیلی کارهامیشه کرد ولی متاسفانه مسولان بی ثوادی داریم من خودم دیپلمم ولی اینارومیدونم که راحش خیلی زیاده شماجسارت گرفتن حق ملت وندارین

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه