ارسال به دیگران پرینت

یک مقام آفریقایی دیگر در مسیر «انور سادات»؟

همراهی رئیس موساد با نتانیاهو، تا اوگاندا، برای دیدار با البرهان، تصادفی نیست؛ چرا که اسرائیل به سودان به عنوان بخشی جدای از افریقا و دولتهای خلیج فارس که در حال عادی سازی روابط با تل آویو هستند، نگاه نمی کند.

یک مقام آفریقایی دیگر در مسیر «انور سادات»؟

قاسم عزالدین در المیادین نوشت: همراهی یوسی کوهین، رئیس موساد با نتانیاهو، تا اوگاندا، برای دیدار با البرهان، تصادفی نیست؛ چرا که اسرائیل به سودان به عنوان بخشی جدای از افریقا و دولتهای خلیج فارس که در حال عادی سازی روابط با تل آویو هستند، نگاه نمی کند.

 در ادامه این مطلب آمده است: براساس اعلام نخست وزیر اسرائیل، عبدالفتاح البرهان، درخواست دیدار با نتانیاهو را داشته است تا بین سودان و کاخ سفید میانجی گری کند. این در حالی است که ایالات متحده آمریکا تحریمهای سودان را برطرف نکرده و همچنان این کشور در لیست امریکایی دولتهای حامی تروریسم است.

در این میان، به نظر می رسد که دولت مشترک بین شورای نظامی و «آزادی و تغییر»، قصد دارد به بهانه حل بحران اقتصادی و فراهم کردن نقدینگی، سودان را به اسرائیل، امارات و محور آمریکایی، تحویل دهد.

ظاهرا البرهان در پی آن است تا سیاست انور سادات در عادی سازی با اسرائیل را در پیش بگیرد، به این امید که اسرائیل در روابط سودان با کاخ سفید، میانجی گری کرده و رفاه و شکوفایی را برای آن به ارمغان آورد.

در همین راستا، شورای نظامی سودان در زمان حکومت البشیر تلاش کرد با دستگاه اطلاعاتی اسرائیل مرتبط شود و این رابطه، پس از افشای خبر آن نیز، قطع نشد.

اما وزیر خارجه سودان، اسماء محمد عبدالله، در مصاحبه با روزنامه اسرائیلی معاریو، تصریح کرد که عادی سازی، در دستور کار دولت سودان نیست و وی از دیدار البرهان با نتانیاهو، آگاهی نداشته است.

دولت الحمدوک پیش بینی می کند که در دو سال آینده، بیکاری در سودان به 22 درصد رسیده و مشکلات اقتصادی آن تشدید شود؛ این در حالی است که این دولت ادعا دارد از تمام توان خود برای حل بحران اقتصادی استفاده می کند.

در واقع امر، دولت الحمدوک، ظرفیت خود را برای انتقال به مرحله ای که مبتنی بر انتقال سودان به یک شورای مستقل مدنی است، به خدمت می گیرد و در این مسیر، نمی تواند سیاست خارجی و اجتماعی مستقلی داشته و بر سیطره سرمایه های خارجی، تکیه نکند. انتفاضه سودان که تصور می کرد شورای مستقل مدنی تلاشی برای رسیدن به تغییر و ازادی و بهبود اوضاع معیشتی است، با عادی سازی با اسرائیل، خود را در برابر امتحان نابودی کامل سودان و به یغما رفتن امکانات آن، قرار داده است.

 
 

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه