ارسال به دیگران پرینت

دریافت رمز یکبارمصرف نیازی به ثبت‌نام ندارد

در حالی که سقف کارت به کارت پول در سیستم بانکی ایران تنها سه میلیون تومان در شبانه‌روز است، برخی از صاحبان حساب در روزهای اخیر از سرقت مبالغی تا سقف ۴۰میلیون تومان در شبانه‌روز از حساب‌های بانکی خود به شیوه کارت‌ به کارت خبر می‌دهند. در همین حال رئیس پلیس فتا نظریه هک حساب‌ها را رد کرده و آن را به فیشینگ نسبت داده است. این در حالی‌ست که در برخی موارد، کارت‌های هدف دارای رمز دوم اینترنتی هم نبوده‌اند! از سوی دیگر، بانک مرکزی در این باره به کلی سکوت کرده و تنها به اطلاعیه‌ای مبنی بر جعلی‌بودن پیامک‌های رمز دوم پویا، بسنده کرده است.

دریافت رمز یکبارمصرف نیازی به ثبت‌نام ندارد

۵۵آنلاین : زینب مختاری:

فيشينگ به معناي عملياتي با سوءاستفاده از اطلاعات کارت‌هاي بانکي نظير کلمه کاربري، رمز عبور، شماره 16 رقمي عابربانک، رمز دوم و cvv2 است که طي آن، موجودي حساب‌ افراد به سرقت مي‌رود. اين پديده در سال‌هاي گذشته نيز وجود داشته و طبق اعلام پليس فتا و مقامات بانکي، آمار آن نسبت به سال گذشته، افزايشي نشان نمي‌دهد. بانک مرکزي در ماه‌هاي اخير تلاش کرده است تا از طريق فعال‌سازي رمز دوم پويا به‌جاي رمز‌هاي ايستا، اين پديده را خنثي کند. اما در حالي که قرار بود اين رمزهاي يکبارمصرف از خردادماه امسال وارد چرخه بانکي شوند، به دليل مشکلات نرم‌افزاري هنوز فعال نشده و گفته مي‌شود تا دي‌ماه به مرحله اجرايي خواهند رسيد. در اين ميان، کلاهبرداران به شيوه ديگري روي آورده و با ارسال پيامک‌هاي جعلي با متن «مشترک گرامي خواهشمند است در اسرع وقت از طريق سايت بانک مرکزي نسبت به پوياسازي رمز يکبارمصرف به صورت رايگان اقدام بفرماييد» اقدام به سرقت اطلاعات بانکي افراد مي‌کنند. در اين پيامک که جعلي‌بودن آن به تازگي توسط بانک مرکزي اعلام شده، آدرس سايت بانک مرکزي‌ست که با دامنه com معرفي مي‌شود، در حالي که سايت اصلي بانک مرکزي داراي دامنه ir است!

پيامک‌هاي ثبت ‌نام جعلي‌ست

در همين ارتباط، رئيس پليس فتا اظهار کرد: در راستاي فعالسازي رمزهاي يکبارمصرف، جلسات متعددي با بانک مرکزي گذاشتيم که با پيگيري‌هاي انجام‌شده، موضوع برداشت‌هاي غيرمجاز حل مي‌شود و مردم دچار زيان و ضرر نمي‌شوند؛ مجيد وحيد افزود: به لحاظ زمان عملياتي‌شدن رمزهاي يکبارمصرف بايد گفت که پليس از هم‌اکنون آماده اجرايي‌شدن آن است اما به مقدورات بانک مرکزي بستگي دارد تا نهايي شود. همچنين رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا اعلام کرد: پيامک‌هايي که کاربر را به سمت دريافت رمزهاي يکبارمصرف هدايت مي‌کند، جعلي‌ست؛ بر اين اساس هموطنان بايد مراقب افراد سودجو باشند و به اين‌گونه پيامک‌ها توجهي نکنند. علي‌محمد رجبي در گفت‌وگو با ايرنا ادامه داد: با توجه به اينکه رمز يکبارمصرف به صورت پيامک عمومي راه‌اندازي نشده، لازم است شهروندان براي دريافت آن از طريق سيستم بانک‌هايي که نرم‌افزارهاي مربوطه را راه‌اندازي کرده‌اند، اقدام کنند. او گفت: براي طي کردن فرآيند دريافت رمز پويا، نيازي به ثبت نام نيست؛ به همين دليل پيامک‌هايي که کاربر را به سمت دريافت رمز يکبارمصرف هدايت مي‌کنند، جعلي هستند.

انتقال پول بالاتر از سقف مجاز

در حالي که پليس اعلام کرده است کسر مبالغ از حساب‌هاي بانکي در هفته‌هاي اخير، فيشنگ بوده است نه هک، اما برخي مشتريان سيستم بانکي اعلام کرده‌اند که در حالي اين سرقت صورت گرفته که کارت‌هاي عابربانک آنان، رمز دوم نداشته و از سوي ديگر، برداشت‌ها و انتقالات پول، بيش از حد مجاز و حتي تا 40‌ميليون در يک شبانه‌روز بوده است. پيش از اين، بانک مرکزي اعلام کرده بود هيچ هکي صورت نگرفته و موضوع به اختلالاتي در سرويس حواله اينترنتي آن مربوط بوده است. به گزارش ايسنا، يک مشتري بانکي که موجودي حساب خود را با اين شيوه سرقت از دست داده، گفته است که طي يک شبانه‌روز در چند مرحله مورد سرقت قرار گرفته و در برداشت‌هاي بعدي حتي پيامک کسر از حساب نيز براي او ارسال نشده است و مسئولان بانک نيز دليلي براي اين موضوع پيدا نکرده‌اند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه