ارسال به دیگران پرینت

مذاکرات | مذاکرات ایران و آمریکا

آخرین خبرها از مذاکرات ژنو | نتیجه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا چه شد؟

نمایندگان ایران و ایالات متحده در ژنو سوئیس حضور دارند تا دور سوم مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم را با وساطت سلطنت عمان برگزار کنند. عباس عراقچی و بدر البوسعیدی شامگاه چهارشنبه در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا این دور از مذاکرات رسماً آغاز شود.

آخرین خبرها از مذاکرات ژنو | نتیجه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا چه شد؟

نمایندگان ایران و ایالات متحده در ژنو سوئیس حضور دارند تا دور سوم مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا با وساطت سلطنت عمان برگزار شود. عباس عراقچی و بدر البوسعیدی شامگاه چهارشنبه در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا سومین دور مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای رسما آغاز شود.

دور سوم مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا با واسطه عمان امروز (پنجشنبه) هفتم اسفندماه ۱۴۰۴ با حضور هیأت‌های دو طرف در ژنو در محل سفارت عمان در ژنو برگزار می‌شود.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف نماینده ویژه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ریاست این دور از مذاکرات را با واسطه بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان برعهده دارند.

عراقچی و تیم مذاکره کننده ایرانی شامل یک تیم سیاسی و فنی شامگاه چهارشنبه بدین منظور وارد مسقط شد و نخستین رایزنی برای این دور از مذاکرات با دیدار سیدعباس عراقچی با البوسعیدی آغاز شد.

وزارت امور خارجه عمان تاکید کرد دو وزیر در خصوص آخرین تحولات گفتگو کردند و دیدگاه‌ها و پیشنهادهایی را که طرف ایرانی برای دستیابی به توافق در مورد برنامه هسته‌ای ایران، بر اساس اصول راهنمای توافق شده در دور قبلی مذاکرات، ارائه خواهد داد، بررسی کردند.

بر اساس اعلام دستگاه دیپلماسی عمان انتظار می‌رود البوسعیدی امروز صبح با تیم مذاکره‌کننده آمریکایی دیدار کند تا دیدگاه ایران را منتقل کند و به نوبه خود به ایده‌ها و پیشنهادهای طرف آمریکایی گوش دهد.

مهم‌ترین اخبار مذاکرات ایران و آمریکا را در ادامه می‌خوانید:

۱۷:۱۳- تشریح وضعیت مذاکرات توسط سخنگوی وزارت خارجه

اسماعیل بقایی گفت: مذاکرات به صورت فشرده و جدی از صبح انجام شد.حدود یک ساعت است که هر دو هیات محل را ترک کردند. حدود ساعت 5:30 به وقت محلی مذاکرات ادامه پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: هم در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها پیشنهادات خیلی مهم و عملیاتی مطرح شد و هر دو طرف با جدیت مباحث را دنبال کردند.

او گفت: ما به خودمان اطمینان داریم. باید ادامه داد و دید. این یک روند است. حرف های متناقضی از سوی رسانه‌های خارجی و برخی مقامات امریکایی مطرح می‌شود کماکان شبهات را ادامه می‌دهد.  برای ما تمرکز بر نتیجه مهم است. ما ثبات قدم داشتیم و مواضعمان با حرف هایمان سازگار بوده است. 

بقایی تأکید کرد: گفتگوهای امروز خیلی جدی بود و امیدواریم امشب شاهد تداوم گفتگوها در موضوع رفع تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت عملیاتی باشیم.

او در بخش دیگری از سخنانش درباره گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های غربی درباره مذاکرات گفت: موضوع مذاکرات بسیار مهم است و طبیعی است همه رسانه‌ها در سطح بین المللی با دقت رصد می‌کنند. چیزهایی که تاکنون مطرح شده گمانه زنی بوده است. هیچکدام قابل تایید نیست. 

بقایی اضافه کرد: ما متمرکز بر دستورالعمل ها هستیم و تلاش داریم برای تامین منافع ایران تلاش کنیم. ابتکاراتی مطرح شده و باید منتظر ماند امشب بحث‌ها که باید با پایتخت ها مشورت کرد، در پایان مذاکرات می‌توان جمعبندی بهتری داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین تصریح کرد: «موضوع مذاکره فقط هسته‌ای است و تکلیف آن روشن است. در خصوص تحریم‌ها مردم ما بسیار آسیب دیدند و هر توافقی باید شامل رفع تحریم‌ها باشد.»

۱۶:۰۴- ابراز امیدواری وزیر خارجه عمان به حصول پیشرفت در مذاکرات

وزیر خارجه عمان نوشت: ما امروز در ژنو مشغول تبادل ایده‌های خلاقانه و مثبت بودیم و اکنون مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی برای استراحت جلسه را به پایان رسانده‌اند. ما امروز دوباره از سر خواهیم گرفت. امیدواریم پیشرفت بیشتری حاصل شود.

۱۵:۴۲- وقفه در مذاکرات برای مشورت مذاکره‌کنندگان

وقفه‌ای برای مشورت هیات های مذاکره کنندگان ترتیب داده شده و قرار است مذاکرات در نوبت عصر ادامه پیدا کند.

۱۴:۰۰- علی شمخانی: عراقچی از حمایت و اختیار کافی برای توافق برخوردار است

دبیر شورای دفاع در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اگر مسئله اصلی مذاکرات، عدم ساخت سلاح هسته‌ای از سوی ایران باشد، این امر منطبق بر فتوای رهبری⁩ و دکترین دفاعی ایران⁩ بوده و توافق فوری در دسترس است. ⁧دکتر عراقچی⁩ از حمایت و اختیار کافی برای این توافق برخوردار است.

مذاکرات همچنان ادامه دارد

بر خلاف شایعه سازی برخی رسانه‌های غربی، مذاکرات هسته‌ای ایران-آمریکا که از حدود ساعت 9:45 به وقت ژنو در محل دیپلماتیک متعلق به عمان شروع شده همچنان ادامه دارد.

۱۲:۵۵- دیدار وزیر خارجه عمان با هیئت مذاکره کننده آمریکایی

بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، صبح امروز در شهر ژنو با استیو ویتکاف، نماینده رئیس جمهور ایالات متحده، و جرد کوشنر، به عنوان بخشی از مذاکرات جاری ایران و آمریکا، دیداری برگزار کرد.

در این دیدار، دیدگاه‌ها و پیشنهادات طرف ایرانی، به همراه پاسخ‌ها و سوالات تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در مورد نحوه برخورد با عناصر کلیدی برنامه هسته‌ای ایران و تضمین‌های لازم برای دستیابی به توافق مطلوب برای این پرونده مهم از همه جنبه‌های فنی و نظارتی آن، بررسی شد.

وزیر امور خارجه عمان تصریح کرد که تلاش‌ها با جدیت و روحیه‌ای سازنده، تحت استقبال بی‌سابقه مذاکره‌کنندگان از ایده‌ها و راه‌حل‌های جدید و خلاقانه، و در عین حال آماده‌سازی شرایط حمایتی برای پیشرفت و دستیابی به توافقی منصفانه با تضمین‌های پایدار، ادامه دارد.

۱۱:۵۰- بقائی: پیشنهادات درباره حقوق هسته‌ای و رفع‌ تحریم‌هاست

سخنگوی وزارت خارجه در گفتگویی تاکید کرد: هیات ما با آمادگی کامل به این دور از مذاکرات آمده است. این آمادگی را داریم که گفتگوها را ادامه دهیم. ما با جدیت کامل برای تامین منافع کشورمان حاضر شدیم.

وی افزود: موضوع مذاکره متمرکز بر بحث هسته‌ای است. مواضع ما روشن است. هم در حوزه رفع تحریم‌ها و هم حقوق و منافع هسته‌ای، را به طرف عمانی منتقل کردیم.

۱۱:۳۱- دیدار وزیر خارجه عمان با گروسی

سید بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان صبح امروز با رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به عنوان بخشی از رایزنی‌ها و تبادل نظر در مورد مسائل فنی مربوط به پرونده هسته‌ای ایران و ایده‌های جدید مورد مذاکره بین طرف‌های ایرانی و آمریکایی، همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات غیرمستقیم بین آنها، دیدار کرد.

۱۱:۰۰- عراقچی وارد محل مذاکرات شد

«سید عباس عراقچی» و هیئت مذاکره کننده کشورمان به محل مذاکرات در ژنو برای حضور در دور سوم گفتگوهای غیر مستقیم با آمریکا وارد شدند.

۰۸:۵۷- تاکید عمان بر تعهد مستمر مسقط برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا

وزار امور خارجه سلطنت عمان طی پیامی در شبکه ایکس با اشاره به برگزاری دیدار وزرای خارجه ایران و عمان در ژنو، بر حمایت و تسهیل گفت‌وگوها برای کاهش اختلاف‌ها و دستیابی به راه‌حلی پایدار درباره برنامه هسته‌ای ایران و آینده آن تأکید کرد.

۰۸:۳۰- ویتکاف وارد ژنو شد

خبرگزاری ریانووستی بر اساس داده‌های مربوط به "ای‌دی‌اس-بی" مطلع شد که هواپیمای استیو ویتکاف، فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده وارد ژنو محل برگزاری مذاکرات با رستم عمروف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین و نمایندگان ایران شد.

۰۱:۴۰- آغاز دور سوم مذاکرات هسته‌ای با دیدار وزرای خارجه ایران و عمان

عباس عراقچی و بدر البوسعیدی شامگاه چهارشنبه در ژنو با یکدیگر دیدار کردند تا سومین دور مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای رسما آغاز شود.

این خبر تکمیل می‌شود...

 

 

 

منبع : شرق
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه