ارسال به دیگران پرینت

اخبار اقتصادی | قیمت طلا و سکه | قیمت دلار و یورو

مهمترین اخبار اقتصادی امروز 6 خرداد 1402 | قیمت طلا و سکه | قیمت دلار و یورو

مهمترین اخبار اقتصادی را روزانه در سایت 55 آنلاین دنبال کنید.

مهمترین اخبار اقتصادی امروز 6 خرداد 1402 | قیمت طلا و سکه |  قیمت دلار و یورو

قیمت طلا و سکه

مهمترین اخبار اقتصادی را روزانه در سایت 55 آنلاین دنبال کنید. 

امروز قیمت طلا ۱۸ عیار روند نزولی داشت و هر گرم به ۲,۵۱۹,۰۰۰ (دو میلیون و پانصد و نوزده هزار) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۰.۳۳ درصدی داشته است.

هر اونس طلا، امروز به ۱,۹۴۶ (یک هزار و نهصد و چهل و شش) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۰۸ درصدی داشته است.

قیمت طلا پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۲,۵۱۹,۰۰۰ (دو میلیون و پانصد و نوزده هزار) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۰.۳۳ درصدی داشته است.

 
جدول قیمت ۳ روز اخیر هر گرم طلا ۱۸ عیار
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۲,۵۱۹,۰۰۰ -۸,۱۰۰ -۰.۳۳ 11:04
۲,۵۲۷,۱۰۰ -۶۲,۱۰۰ -۲.۴۶ ۲ روز پیش
۲,۵۸۹,۲۰۰ ۲۳,۷۰۰ ۰.۹۱ ۳ روز پیش

قیمت مثقال طلا ۱۸ عیار امروز

همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با کاهش ۰.۲۵ درصدی نسبت به ۲ روز پیش، ۱۰,۹۱۶,۰۰۰ (ده میلیون و نهصد و شانزده هزار) تومان معامله شد.

 

قیمت دلار و یورو؛ پوند کاهشی شد

امروز قیمت دلار در بازار ثابت بود و به ۴۲,۵۰۶ (چهل و دو هزار و پانصد و شش ) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، بدون تغییر است. قیمت یورو و پوند اما ریزش داشت.

براین اساس قیمت خرید دلار آمریکا ۴۲,۰۸۱ (چهل و دو هزار و هشتاد و یک تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا ۴۲,۵۰۶ (چهل و دو هزار و پانصد و شش تومان) اعلام شد.

همچنین قیمت خرید یورو ۴۵,۰۸۲ (چهل و پنج هزار و هشتاد و دو تومان) و قیمت فروش یورو ۴۵,۵۳۷ (چهل و پنج هزار و پانصد و سی و هفت تومان) است.

یورو در بازار آزاد، امروز به ۴۵,۵۶۶ (چهل و پنج هزار و پانصد و شصت و شش ) تومان رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۰.۰۳ درصدی داشته است.

پوند امروز با کاهش ۰.۱۲ درصدی، از ۵۲,۵۲۴ (پنجاه و دو هزار و پانصد و بیست و چهار ) تومان به ۵۲,۴۶۵ (پنجاه و دو هزار و چهارصد و شصت و پنج ) تومان رسید.

همچنین درهم امارات (حواله) بدون تغییر نسبت به ۲ روز پیش، ۱۱,۵۷۴ (یازده هزار و پانصد و هفتاد و چهار ) تومان معامله شد.

دلار کانادا در بازار داخلی هم ۳۱,۱۹۰ (سی و یک هزار و یکصد و نود ) تومان قیمت خورد.

 

اضافه شدن یک مالیات اضافه (علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده) بر هر پاکت سیگار در قانون بودجه 1402 قطعا واکنش‌های اجتماعی را در بر خواهد داشت. آیا سیاست‌گذاران تمام جوانب مثبت و منفی این موضوع را سنجیده‌اند؟ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است.

افزایش پیدا کردن مالیات سیگار  در ایران به نفع کیست؟

به گزارش اکوایران، در قانون بودجه سال 1402 مالیات دیگری در کنار مالیات بر ارزش افزوده سیگار و دخانیات بر هر پاکت سیگار و هر بسته تنباکو وضع شده است. بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی به بررسی نرخ مالیات سیگار در سایر کشورها و مقایسه آن با ایران و همچنین اثرات این سیاستگذاری در مولفه‌‌هایی مثل قاچاق و مصرف دخانیات پرداخته و پیشنهادهایی در این راستا ارائه کرده است.

مالیات بر سیگار در قانون بودجه 1402

مالیات بر سیگار و دخانیات از جمله مالیات‌های غیرمستقیم است که به نوعی مالیات بر مصرف محسوب می‌شود. اهمیت بررسی این موضوع از این حیث حائز اهمیت است که میزان این مالیات و تاثیر آن بر مولفه‌هایی نظیر سلامت و بهداشت جامعه، کاهش مصرف سیگار و میزان قاچاق مواد دخانی، جامعه را با چالش‌هایی مواجه می‌کند.

نرخ مالیات بر سیگار داخلی در قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400 به میزان 25 درصد تعیین شد که هر سال 5 درصد به آن اضافه می‌شود.

اما در سال جاری مالیات دیگری نیز اضافه شده، بطوریکه از ابتدای سال ۱۴۰۲ به قیمت خرده‌فروشی هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی مبلغ 50 تومان، تولید داخل با نشان (برند) بین‌المللی 100 تومان و هر بسته 50 گرمی تنباکوی قلیان داخلی 20 هزار تومان ‌به عنوان مالیات اضافه و از هر نخ سیگار وارداتی مبلغ 800 تومان و هر بسته 50 گرمی تنباکوی قلیان وارداتی 35 هزار تومان ‌به‌عنوان حقوق ورودی دریافت می‌شود که در نهایت این درآمد مالیاتی در جهت بخش سلامت با اولویت احداث و تجهیز مراکز ناباروری و زایشگاه‌های دولتی، ورزش همگانی و ورزش بانوان هزینه می‌شود.

بررسی قاچاق و واردات سیگار در ایران

طبق آخرین گزارش‌ها، برآورد مصرف سیگار در کشور طی سه سال اخیر 65 میلیارد نخ در هر سال بوده است. همچنین میزان تولید سیگار در کشور از 29 میلیارد نخ در سال 1393 به 58 میلیارد نخ در سال 99 و 62.5 میلیارد نخ در سال 1400 رسیده است.

تفاوت میزان تولید سیگار در کشور و میزان مصرف آن، نشان‌دهنده قاچاق این کالا است. براساس آخرین آمار، قاچاق سیگار در سال‌های اخیر کاهنده بوده بطوریکه از حدود 7 میلیارد نخ در سال 99 به 3.1 میلیارد نخ در سال 1400 کاهش یافته است.

واردات روایتگر این موضوع است که حجم واردات سیگار در چهار سال اخیر نزدیک صفر بوده که این گزاره تحت تاثیر افزایش تولید سیگار و قوانین گمرک و تعرفه بالای واردات رخ داده است.

مقایسه قیمت سیگار و درآمد سرانه و نرخ مالیات سیگار در کشورهای منتخب و ایران

طبق بررسی و محاسبات صورت گرفته، مشاهده می‌شود که قیمت سیگار در اسپانیا و پرتغال یکسان است اما درآمد سرانه متفاوت است. همچنین درآمد سرانه در هند و لبنان پایین‌تر از ایران است ولی قیمت سیگار در این کشورها بالاتر از ایران است.

بنابراین وضع مالیات و تنظیم قیمت سیگار بیش از آنکه به درآمد سرانه بستگی داشته باشد تحت تاثیر شرایط ساختاری، نحوه مدیریت قاچاق، شاخص سلامت، ذائقه مردم و نیاز آن کشور به درآمد مالیاتی بستگی دارد.

در کشورهای اروپایی، مالیات غیرمستقیم بر کالاهایی مثل سیگار، قابل ملاحظه است اما در کشورهای آمریکایی تاکید بر مالیات بر درآمد و مالیات مستقیم است. بنابراین آنچه بر نرخ مالیات و قیمت سیگار در یک کشور تاثیر می‌گذارد، به تصمیم سیاستگذار و توانایی دستگاه اجرایی در تامین بودجه کشور از درآمدهای مالیاتی بستگی دارد.

بررسی نرخ مالیات بر سیگار (نسبت مالیات به قیمت سیگار) در ایران و سایر کشورهای منتخب حاکی از آن است که بیشترین نرخ مالیات بر سیگار در انگلستان 91.6 درصد و کمترین نرخ نیز در کشور غنا 16.1 درصد ثبت شده است. در ایران این نرخ برای سیگارهای تولید داخل 32 درصد و برای سیگارهای تولید داخل با برند بین‌المللی 47 درصد است.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد اثر مالیات بر دخانیات در کاهش مصرف در بلندمدت بیشتر است و در کوتاه‌مدت اثر کمی دارد. بطور مثال درحالیکه طی سال 97 قیمت سیگار دو برابر شد، اما مصرف کاهش پیدا نکرد.

بررسی تجارب جهانی حاکی از آن است که میزان موفقیت سیاست قیمتی در کاهش مصرف به میزان توانایی آن کشور در کنترل قاچاق بستگی دارد؛ پس اگر کشور توانایی مقابله با قاچاق را نداشته باشد، دخانیات ارزان قاچاقی به سهولت جایگزین دخانیات رسمی مشمول مالیات می‌شود و سیاست قیمتی در کاهش مصرف با شکست مواجه خواهد شد.

مقایسه سهم قیمت سیگار از درآمد سرانه در ایران و کشورهای منتخب

اساس داده‌های اعلام شده در این گزارش می‌توان سهم قیمت سیگار با برند مارلبرو را از درآمد سرانه ایران و کشورهای منتخب بررسی و تحلیل کرد.

برای محاسبه این سهم، نسبت قیمت سیگار به دلار آزاد را بر درآمد سرانه دلاری کشورهای مختلف برآورد کرده‌ایم. محاسبات حاکی از آن است که سهم قیمتی سیگار از درآمد سرانه در ایران 0.3 درصد بوده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر کشورها به خود اختصاص داده است.

در مقابل مشاهده می‌شود این سهم در آمریکا معادل 0.003 درصد بوده و کمترین مقدار را رقم زده است.

اگرچه افزایش مالیات بر سیگار، افزایش قیمت سیگار را به دنبال دارد؛ اما بررسی سهم قیمت سیگار از درآمد سرانه ایرانی‌ها نشان می‌دهد با اینکه این سهم در مقایسه با سایر کشورها بیشتر بوده اما کاهش مصرف آن چشم‌گیر نبوده است. بر این اساس می‌توان گفت مالیات سیگار به هدف «کاهش مصرف» اصابت نکرده است.

ارائه پیشنهادهای سیاستی مرکز پژوهش‌های مجلس

مرکز پژوهش‌های مجلس پس از تحلیل و بررسی مالیات بر دخانیات، پیشنهاداتی را ارائه داده است:

در قدم نخست، سیاستگذاران به جای اینکه بیایند مقدار ثابتی مالیات بر هر نخ سیگار دریافت کنند، باید درصدی از قیمت را به عنوان مالیات اضافی بر سیگار تعیین می‌کردند.

در قدم دوم، برای افزایش مالیات سیگار ابتدا لازم است قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی و قانون مبارزه با پولشویی دربانک‌ها اجرا شود تا هرگونه قاچاق سیگار به صفر برسد؛ زیرا ممکن است این سیاست در بخش قاچاق پیامد خوبی نداشته باشد و حتی منجر به واکنش‌های اجتماعی شود.

مالیات تعیین‌شده برای سیگار در سال‌های آینده، بیش از این مقدار اضافه نشود زیرا تبعات منفی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت. همچنین پیامد افزایش 5 واحد درصدی مالیات بر ارزش افزوده سیگار و اثر مالیات اضافی بر دخانیات در قانون بودجه 1402 بر شاخص‌های سلامت (مصرف، قاچاق، تولید دخانیات) بررسی شود ونتایج آن برای تصمیم‌گیری‌های آینده به کار گرفته شود.

واکنش اتحادیه املاک به ثبت رایگان قرارداد اجارهنایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه "ما حذف شدنی نیستیم"، گفت: با حذف مشاوران املاک از فرآیند پیش‌فروش ساختمان، این راهکار جذب سرمایه‌ها از بین رفت.

داوود بیگی‌نژاد در خصوص رونمایی از سامانه ثبت رایگان قراردادهای اجاره مسکن، صدور رایگان کد رهگیری و اظهارات معاون وزیر راه درباره کاهش هزینه‌های مالک و مستأجر با این اقدام، اظهار کرد: ثبت قراردادها در بنگاه‌های املاک نیز هزینه‌ای نداشته و ندارد. صدور کد رهگیری نیز برای متعاملین رایگان بوده(ااین ادعا نادرست است) و مشاوران املاک هزینه خدمات ارائه شده را در قالب تعرفه‌های مصوب دریافت می‌کنند. این تعرفه‌ها نیز یک عدد بسیار جزیی است که موجر و مستأجر بابت کارهای مربوط به مشاوره، بازدید، جذب مشتری و در نهایت تنظیم قرارداد به مشاور املاک پرداخت می‌کند.

 

 

 
منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • امیر ارسالی در

      چه مطلب خوب و کاملی ممنون

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه